Το κείμενο που ακολουθεί και προβάλει το έργο του Στάλιν όπως το βλέπουν οι υποστηρικτές του το έστειλε αναγνώστης μας. Η μηχανή του χρόνου εφόσον δεν υπάρχουν ύβρεις και ψευδή γεγονότα προβάλει όλες τις απόψεις χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνεί ή διαφωνεί με τα κείμενα των αναγνωστών.
Ο Στάλιν τηρουμένων των αναλογιών θα πρέπει να συγκριθεί με τους αντίστοιχους ηγέτες της εποχής του και στα αποτελέσματα που έφερε η περίοδο της διακυβέρνηση του, στους πολίτες της πατρίδας του και στην γενικότερη επίδραση της Ε.Σ.Σ.Δ στο ιστορικό γίγνεσθαι της ανθρωπότητας.
Έτσι έχουμε κατά τη διακυβέρνηση του Στάλιν 1923-1953:
1. Στερέωσε την σοσιαλιστική επανάσταση και οικοδόμησε τον σοσιαλισμό στην χώρα του, μετατρέποντας της Ρωσία από μια απλά περιφερειακή δύναμη ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, με κύρος και ακτινοβολία στην ανθρωπότητα.
2. ‘Έλυσε το επισιτιστικό πρόβλημα της Ρωσίας με την πετυχημένη μεταρρύθμιση της υπαίθρου δημιουργώντας τα κολχόζ και τα σοβχόζ (ιδιωτικούς και κρατικούς συνεταιρισμούς) καταργώντας τους τσιφλικάδες(Κουλάκους), που εκμεταλλεύονταν εκατομμύρια αγρότες σαν δουλοπάροικους.
3. Το 1931-1938 με την εκβιομηχάνιση-Ενεργειακά έργα-έργα οδοποιίας, οι ρυθμοί ανάπτυξης της Σοβιετικής Ένωσης ήταν 16% ετησίως πολύ πάνω από τα δυτικά κράτη, μετατρέποντας τον σοσιαλισμό στο ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ του, αντίθετα με τα καπιταλιστικά κράτη, που δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν την παγκόσμια οικονομική κρίσης του 1929-1931 που προκάλεσε τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή με δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς σε όλο τον δυτικό κόσμο.,
Χαρακτηριστικά οι ΗΠΑ το 1939 δεν είχαν ξεπεράσει ακόμα την οικονομική κρίση του 1929, και η οικονομία της ήταν μόλις στο επίπεδο του 60% του ΑΕΠ που είχε στο 1929. Αυτά για να καταλάβουμε το μέγεθος της κρίσης για την Δύση και ότι ο β΄παγκόσμιος πόλεμος έγινε για να ξεπεραστεί η καπιταλιστική οικονομική κρίση, μοιράζοντας εκ νέου τις παγκόσμιες αγορές .
4. Παραπέρα η Ε.Σ Σ.Δ ανέπτυξε ραγδαία την βαριά βιομηχανία: Mηχανών, μηχανημάτων, όπλων, τεχνικού εξοπλισμού καθώς και την ελαφρά βιομηχανία μεταποίησης των προϊόντων, μετατρέποντας σε λίγα χρόνια την Ε.Σ.Σ.Δ από φτωχή αγροτική χώρα σε βιομηχανικό κολοσσό.
5. Καλλιέργησε το σταχανωφικό κίνημα που επέδρασε καταλυτικά στην αύξηση της παραγωγικότητας των Ρώσων εργατών ώστε και με αυτόν τον τρόπο συνέβαλε προσθετικά στο οικονομικό θαύμα της ΕΣΣΔ 1930-1940 απέναντι σε μια Δύση που αργοπέθαινε από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης της δεκαετίας του 30.
Ουσιαστικά το σταχανοφισμό κίνημα ήταν η αποθέωση της στωικής φιλοσοφίας με την δημιουργία και επιβράβευση του πολίτη που στηρίζει την κοινωνία και το κοινωνικό συμφέρον.
6. Την Περίοδο 1936-1939 αντιμετώπισε με επιτυχία την προσπάθεια ανατροπής του σοσιαλισμού από τα μέσα με πραξικόπημα και άλλες υποκινούμενες από την δύση αντεπαναστατικές ενέργειες και πάρα τις υπερβολές που έγιναν στην καταστολή αυτών των επιβουλών με τις δίκες της Μόσχας. Η ιστορία δικαίωσε το σοσιαλιστικό καθεστώς και τον Στάλιν, που έπραξε το αυτονόητο υπερασπίζοντας την υπόσταση του σε παρόμοιες καταστάσεις έπραξαν το αυτονόητο μεγάλοι ηγέτες όπως ο Μέγα Αλέξανδρος ο Θεμιστοκλής κ.α αντίθετα όσοι δεν αντέδρασαν σε υπονομευτές όπως ο Ιούλιος Καίσαρ είχαν οικτρό τέλος, τα στοιχεία ήταν αδιαμφισβήτητα και τα δέχτηκα όλοι οι ξένοι ανταποκριτές που ήταν παρόντες στις δίκες.
Ουσιαστικά ο πόλεμος η άμεση επέμβαση ή η υπονόμευση, το πραξικόπημα ήταν τα κύρια όπλα τότε του Καπιταλισμού για την επιβολή των συμφερόντων του όπως Δικτατορία Μουσολίνι, Δικτατορία Σαλαζάρ, το πραξικόπημα του Φράγκο κατά της Ισπανικής Δημοκρατίας, Δικτατορία του Μεταξά, πόλεμοι στην μέση Ανατολή Αιθιοπία κ.λ.π καθώς και τα δεκάδες πραξικοπήματα κατά Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και κυβερνήσεων των χωρών της Λατινικής Αμερικής για την επιβολή του Ιμπεριαλισμού.
7. Με τη μεγαλοφυή συμφωνία Ρίμπεντροπ -Μολότωφ 23-8-1939 έστρεψε την Ναζιστική Γερμανία κατά της Δύσης και πήρε σημαντικό χρόνο για να προετοιμάσει την άμυνα της Σοβιετικής Ένωσης, και έδωσε ισχυρό πλήγμα στο παγκόσμιο αντικομουνιστικό μέτωπο.
Είναι χαρακτηριστικό πως μετά την υπογραφή του συμφώνου ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, πρωθυπουργός της Βρετανίας, δήλωσε πως οι ναζί «πρόδωσαν το αντι-Κομιντέρν σύμφωνο και τις αντι-Μπολσεβίκικες συμφωνίες», ενώ η αμερικανική εφημερίδα Νew York Herald Tribune έγραφε πως ο Χίτλερ «δεν κράτησε την υπόσχεσή του να είναι λιοντάρι προς ανατολάς και αρνάκι προς δυσμάς». Διότι μέχρι τότε η δύση τροφοδοτούσε την Γερμανική Επιθετικότητα με σκοπό να την στρέψει κατά της Σοβιετικής Ένωσης, χαρακτηριστικά η Γαλλία Αγγλία υποδαυλίζοντας την Γερμανική επιθετικότητα είχαν συναινέσει στα εξής:
Στις 12 Μαρτίου του 1938, η Αυστρία καταλήφθηκε από γερμανικά στρατεύματα, ενώ Αυστριακοί Ναζί κατέλαβαν την εξουσία,
Με τη συμφωνία του Μονάχου το 30 Σεπτέμβριου 1938 που ουσιαστικά η Τσεχοσλοβακία διαλύθηκε και καταβροχθίσθηκε κύρια από Γερμανία και κατά δεύτερο λόγο από Πολωνία και Ρουμανία, Ουγγαρία.
8. Χάρη στην ΕΥΦΥΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ που είχε δημιουργηθεί με τις μεταρρυθμίσεις στην Σοβιετική Ένωση από τις αρχές της επανάστασης και ιδιαίτερα την δεκαετία του 30, και με μοχλό τον ηρωισμό των Σοβιετικών πολιτών, μέσα σε τρεις μήνες από την Γερμανική Εισβολή το 1941, η Ε.Σ.Σ.Δ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ, μεταφέροντας τις περισσότερες βιομηχανικές εγκαταστάσεις της από την Ουκρανία, Λευκορωσία και την Ρωσία, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά στα μετόπισθεν πίσω από τα Ουράλια όρη, με αποτέλεσμα όλος αυτός ο εξοπλισμός των εργοστασίων να μην πέσει στα χέρια του εχθρού, και ως εκ θαύματος να λειτουργήσουν τα εργοστάσια μέσα σε λίγους μήνες, προσφέροντας όπλα και εφόδια στον κόκκινο στρατό συμβάλλοντας έτσι στην νίκη στον μεγάλο πατριωτικό πόλεμο.
9. Σήκωσε το κύριο βάρος στον αγώνα κατά του φασισμού και στις πιο δύσκολες στιγμές κατά την πολιορκία της Μόσχας παρέμεινε στην πόλη εμψυχώνοντας τους υπερασπιστές της, ώσπου με την μεγάλη νίκη στο Στάλινγκραντ έγειρε ολοκληρωτικά η πλάστιγγα υπέρ των συμμάχων (Σοβιετική Ένωση, Αγγλία, ΗΠΑ) αποτρέποντας τον εκφασισμό της ανθρωπότητας.
10. Ήταν πρότυπο ηθικής και ακεραιότητας, και δεν δέχθηκε να ανταλλάξει τον υιό του που ήταν αιχμάλωτός στους Γερμανούς με τον Γερμανό στρατηγό Πάουελ, απαντώντας στον Χίτλερ «ότι εγώ ανταλλάζω στρατιώτη με στρατιώτη, και όλοι οι ρώσοι στρατιώτες είναι παιδιά μου και δεν μπορώ να κάνω εξαιρέσεις», αυτό το ήθος μόνο με τους αρχαίους ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ μπορεί να συγκριθεί.
Έτσι ο λαός της Σοβιετικής Ένωσης τον αγάπησε σαν πατέρα του, γιατί τους έκανε αφέντες στον τόπο τους οικοδομώντας ένα κοινωνικό σύστημα χωρίς παράσιτα και εκμεταλλευτές δίνοντας περηφάνια και αξιοπρέπεια στους Σοβιετικούς πολίτες.
11. Διαπραγματεύτηκε με τον ποιο επωφελή τρόπο στην Γιάλτα, όπου αύξησε την σφαίρα επιρροής του σοσιαλισμού σε όλη την ανατολική Ευρώπη, επίσης συνέβαλε στην νίκη των Κινέζων Κομμουνιστών του Μαο Τσε Ντουγκ, καθώς στήριξε την λαϊκή δημοκρατία του Βιετνάμ και της Κορέας.
12. Κατόρθωσε να ανορθώσει οικονομικά την κατεστραμμένη Ε.Σ.Σ.Δ μετά το 1945 μέσα ελάχιστα χρόνια χωρίς καμία ξένη βοήθεια επιτελώντας ένα νέο οικονομικό θαύμα ξαναδίνοντας στο λαό του την ευμάρεια του.
13. Παρά τους υπαινιγμούς των ΗΠΑ για υπεροπλία με την ατομική βόμβα στα χρόνια του Ψυχρού πολέμου, η ΕΣΣΔ διατήρησε την ειρήνη και μέσα σε λίγα χρόνια η Ρωσία έγινε πυρηνική δύναμη αφαιρώντας το μονοπώλιο των ΗΠΑ από το 1950.
14. Μετά την ανόρθωση της Σοβιετικής Ένωσης προσπάθησε να λύσει οριστικά και ποιοτικά τα οικονομικά προβλήματα της Σοβιετικής Ένωσης κάνοντας ρηξικέλεθρες ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ που θα έλυναν οριστικά τα προβλήματα της οικονομίας, του εμπορίου, του νομισματικού και τραπεζικού συστήματος με κομμουνιστικό τρόπο και όχι με τι παλιές μορφές της ιδιωτικής οικονομίας που είναι αδιέξοδες .Οι προτάσεις του είχαν σαν στόχο από το 1951 να δημιουργήσουν σε Παλλαϊκό κράτος κάτι που θα εδραίωνε την κυριαρχία του σοσιαλισμού και θα κατέστρεφε οικονομικά την δύση και το παγκόσμιο τραπεζιτικό και νομισματικό σύστημα, που τελικά θα βοηθούσε στην οικονομική κυριαρχία του Κομμουνισμού συμβάλλοντας στην ειρήνη την ευημερίας και ευτυχία των λαών.
Όλες αυτές οι προτάσεις και ενέργειες αποτυπώνονται στο εκπληκτικά τεκμηριωμένο και καινοτόμο βιβλίο του Στάλιν που εκδόθηκε μετά το 1951 με θέμα « ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ»
15. Το σίγουρο είναι ότι επίγονοι του Στάλιν αναθεωρητές του σοσιαλισμού Χρουτσώφ, Μπρεσνιεφ, Γκομπαρτσωφ που κυβέρνησαν την Σοβιετική Ένωση από το 1956-1990, αντί να κάνουν τον σοσιαλισμό ποιό σύγχρονο και πιο ελκυστικό και πιο πλουραλιστικό, ώστε πραγματικά να κυβερνά ό λαός, παγίωσαν γραφειοκρατικές μορφές διακυβέρνησης κυβερνώντας πάνω από την κοινωνία μακριά από τον λαό και τα σύγχρονα προβλήματα του δημιουργώντας την νομενκλατούρα(Κάστα) εκφυλίζοντας βαθμιαία το σοσιαλιστικό προετοιμάζοντας την ανατροπή του.
Όσοι αναγνώστες επιθυμούν να στέλνουν κείμενα μπορούν να μας τα στέλνουν στη διεύθυνση: [email protected]
Εφόσον τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις, που έχουν να κάνουν με το ύφος της ιστοσελίδας, θα δημοσιεύονται.
Η ΜτΧ δεν ευθύνεται για τυχόν ανακρίβειες στα κείμενα των αναγνωστών.
Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: Flickr
Διαβάστε στη “ΜτΧ”: Ο «εκλεκτός» του Στάλιν, Βασίλι Μιχαήλοβιτς Μπλοχίν. Τον κατηγορούν ότι αναλάμβανε τις βρώμικες δουλειές και εκτέλεσε 15 χιλιάδες αιχμαλώτους. Καθαιρέθηκε, έπαθε σχιζοφρένεια και αυτοκτόνησε
Ειδήσεις σήμερα:
- Φινλανδία. Ένα σχολείο επιστρέφει στα βιβλία και εγκαταλείπει τις ψηφιακές συσκευές ως μέσο μάθησης
- Πάνω από 200 πρόστιμα σήμερα σε ελέγχους της Τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία. Για όριο ταχύτητες οι περισσότερες παραβάσεις
- Πέθανε ο ηθοποιός Peter Renaday. Ήταν η φωνή του Δάσκαλου Splinter στα Χελωνονιτζάκια
- Η επίθεση του Έλον Μάσκ στην Τέιλορ Σουίφτ μετά την στήριξή της στην Κάμαλα Χάρις. «Θα σου χαρίσω ένα παιδί»
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ