Στις 13 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ

Στις 13 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ

Στις 13 Σεπτεμβρίου χτυπά το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας. Καθηγητές και μαθητές επιστρέφουν στις αίθουσες με συγκεκριμένα μέτρα όσων αφορά στην πανδημία του κορωνοϊού.

Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, γίνεται γνωστό ότι τα σχολεία ανοίγουν 13 Σεπτεμβρίου, ενώ καθορίζονται και οι όροι προσέλευσης εκπαιδευτικών και μαθητών σε σχέση με τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού.

Το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό, του τελευταίου εξαμήνου, ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (με ευθύνη του εργαζομένου), χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζεται εάν αυτό σημαίνει ότι θα πληρώνουν και τα έξοδα των τεστ.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας

Με δύο τεστ την εβδομάδα και δικά τους έξοδα, οι ανεμβολίαστοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Με ορίζοντα την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις 13 Σεπτεμβρίου, σήμερα κατά πάσα πιθανότητα, αναμένεται να υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα ορίζει τον τρόπο με τον οποίο οι ανεμβολίαστοι δάσκαλοι, καθηγητές αλλά και ευρύτερα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα προσέρχονται στον χώρο εργασίας τους.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι εν λόγω εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο τεστ για τον κορωνοϊό την εβδομάδα, τα οποία θα πρέπει να είναι μοριακά ή rapid. Αντίστοιχα το ίδιο πλαίσιο θα ισχύει και για τους καθηγητές, οι οποίοι θα μπορούν να διδάσκουν μόνον εφόσον επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ.

Σημειώνεται πως η διενέργεια των τεστ είναι ευθύνη των ίδιων των εργαζομένων οι οποίοι θα πρέπει να το πληρώνουν δίχως κρατική συνδρομή. Σημειώνεται ότι οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu