Στις φυλακές Κορυδαλλού η Πισπιρίγκου. Θα μπει σε ειδικό κελί. Τι ισχυρίστηκε για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Στις φυλακές Κορυδαλλού η Πισπιρίγκου. Θα μπει σε ειδικό κελί. Τι ισχυρίστηκε για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Στις φυλακές Κορυδαλλού η Πισπιρίγκου. Θα μπει σε ειδικό κελί. Τι ισχυρίστηκε για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Λίγο μετά τις 8:30 ξεκίνησε η μεταφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου για τις φυλακές Κορυδαλλού.

Η 33χρονη από την Πάτρα παρέμεινε για περισσότερες από τέσσερις ώρες ενώπιον της δικαστικής λειτουργού αρνούμενη ότι είναι η υπαίτια της δολοφονίας του 9χρονου παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη ισχυρίζεται πως ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται πιθανότατα σε ιατρικό λάθος επιρρίπτοντας ευθύνη για την θανατηφόρα ποσότητα κεταμίνης στους γιατρούς που έκαναν ανάνηψη στο παιδί το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου 2022 οπότε και κατέληξε.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας συναποφάσισαν μετά το τέλος της απολογητικής διαδικασίας ότι η γυναίκα, σε βάρος της οποίας εκδόθηκε την Τετάρτη ένταλμα σύλληψης, είναι επικίνδυνη για τη διάπραξη νέων αδικημάτων και πρέπει να κρατηθεί προσωρινά.

Έτσι, η 33χρονη πέρασε ακόμα ένα βράδυ στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, μετά την προφυλάκιση της που αποφάσισαν ανακρίτρια και εισαγγελέας, το βράδυ της Δευτέρας.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ειδικά διαμορφωμένος χώρος στον Κορυδαλλό για την κράτησή της

Οι αρχές έχουν προχωρήσει σε ειδικό σχεδιασμό για την…. «ασφαλή» κράτηση της 33χρονης, εξαιτίας της έντονης ανησυχίας που υπάρχει για πιθανές επιθέσεις σε βάρος της από συγκρατούμενες της, λόγω του ειδεχθούς εγκλήματος για το οποίο κατηγορείται.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές στο iefimerida, «είναι έτοιμος ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, απολύτως «αποστειρωμένος» στην ΣΤ πτέρυγα , εκεί όπου κρατούνται όσοι θεωρείται ότι χρήζουν προστασίας, ενώ παράλληλα θα προαυλίζεται συγκεκριμένες ώρες, μόνη της».

Με την άφιξη της στο σωφρονιστικό κατάστημα, πρόκειται να περάσει από την καθιερωμένη συνέντευξη με την διευθύντρια των φυλακών, που γίνεται σε όλους τους κρατούμενους, έτσι ώστε να πει αν χρειάζεται κάτι, να ερευνηθεί το ψυχολογικό προφίλ της και να ενημερωθεί αναλυτικά για τους κανόνες.

Ήδη με την γνωστοποίηση της είδησης της προφυλάκισης της, στις γυναικείες φυλακές υπήρξε ένας αναβρασμός, καθώς χαρακτηρίστηκε από τις υπόλοιπες κρατούμενες ως «ανεπιθύμητη».

Τι ισχυρίστηκε για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

στην πάνω από 5 ώρες απολογία της, εμφανίστηκε αμετανόητη, «τέρας» ψυχραιμίας και αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας, ισχυριζόμενη μάλιστα ότι ο θάνατος του κοριτσιού δεν προκλήθηκε από δική της υπαιτιότητα, αλλά από ιατρικό λάθος, ότι δηλαδή η κεταμίνη δόθηκε εξ αμελείας από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στην προσπάθεια να επαναφέρουν το παιδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο απολογητικό της υπόμνημα κάνει λόγο για «τυχαία στοιχεία» που οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της, ενώ χαρακτήρισε «αβάσιμο» το συμπέρασμα των αρχών ότι εκείνη έδωσε την κεταμίνη στην 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα.

Ωστόσο, η Πισπιρίγκου δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα, που την έκριναν προφυλακιστέα.

Τι αναφέρει το απολογητικό υπόμνημα -«Δεν έδωσα εγώ κεταμίνη, ίσως οι γιατροί»

«Αρνούμαι στο σύνολό της την αποδιδόμενη σε εμένα κατηγορία, ποτέ δεν επιδίωξα, επιθύμησα ή προκάλεσα το θάνατο του παιδιού μου. Καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί», αναφέρεται στην αρχή του 11σέλιδου απολογητικού υπομνήματος, το οποίο παραδόθηκε στη 18η τακτική ανακρίτρια Αθηνών, πριν η κατηγορούμενη υποβληθεί σε ερωτήσεις.

«Η Τζωρτζίνα ήταν το πρώτο μου παιδί και αποτελούσε τη μεγάλη μου αδυναμία. Ο θάνατός της, που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών, τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειάς μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά από τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά», αναφέρει η Ρούλα Πισπιρίγκου, και υποστήριξε ότι ως μητέρα του κοριτσιού εκείνη όφειλε να είναι η συνοδός της κατά τη νοσηλεία του παιδιού.

Σε ό,τι αφορά τα επεισόδια της Τζωρτζίνας, τα οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας συνέβαιναν μόνο όταν το παιδί ήταν σε δωμάτιο νοσηλείας και όχι σε ΜΕΘ, η Ρούλα Πισπιρίγκου έδωσε τη δική της εξήγηση, ότι ο χρόνος νοσηλείας σε ΜΕΘ ήταν ελάχιστος σε σύγκριση με το χρόνο που το παιδί νοσηλευόταν σε θαλάμους παιδιατρικών κλινικών.

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Εγώ δεν είχα πρόσβαση σε κεταμίνη…»

Στο υπόμνημά της, η 33χρονη επιμένει ότι δεν είναι εκείνη που χορήγησε την ουσία κεταμίνη στο παιδί, λέγοντας ότι «η συγκεκριμένη ουσία δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε δύο χρήσεις, μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική. Άρα είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου».

Η κατηγορούμενη ανέπτυξε στο απολογητικό υπόμνημα και τον ισχυρισμό ότι η χορήγηση της κεταμίνης στην Τζωρτζίνα έγινε από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Όπως αναφέρει: «Σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών, ο χρόνος επίδρασης φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη είναι από 1 έως 20 λεπτά, ανάλογα με τον τρόπο χορήγησης. Πάντα με βάση τις ίδιες καταθέσεις, από εμένα ζητήθηκε να εξέλθω του δωματίου στο οποίο γίνονταν προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού μου, άμεσα με την έλευση των γιατρών της ΜΕΘ, που αναφέρεται σε χρόνο 3 λεπτών από την ενημέρωση που έκανα στη νοσηλεύτρια. Οι ανωτέρω γιατροί τοποθετούν χρονικά το θάνατο του παιδιού μου στις 14.30, οπότε προσδιορίζουν τα κρίσιμα 20 λεπτά στο χρονικό διάστημα μεταξύ 14.10-14.30, δηλαδή σε χρόνο που δίπλα στο παιδί μου βρισκόμουν εγώ».

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η ίδια, από τα καρδιογραφήματα που της εστάλησαν μέσω sms από τον παιδοκαρδιολόγο, στις 15.10 καταγράφεται μηχανικά το γεγονός ότι η Τζωρτζίνα ήταν ακόμη ζωντανή, γιατί φαίνεται ότι λειτουργούσε ο απινιδωτής με τη βηματοδοτική του λειτουργία με ηλεκτρική ανταπόκριση της καρδιάς του παιδιού.

«Άρα το κρίσιμο εικοσάλεπτο, εντός του οποίου φέρεται να χρειάζεται αυτή ουσία για να προκαλέσει το θάνατο, τότε η χορήγησή της έχει γίνει περίπου στις 14.50, δηλαδή σε χρόνο που από εμένα έχει ζητηθεί η αποχώρησή μου από το δωμάτιο, εντός του οποίου παρέμειναν μόνο γιατροί και νοσηλευτές».

Μάλιστα, όπως αναφέρει στο υπόμνημα της, «υπό αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά πιθανό να χορηγήθηκε αυτή ουσία στην Τζωρτζίνα από ιατρικό λάθος, υπό την πίεση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση μου είναι αδύνατο να σκεφτώ τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν μπορώ να δώσω κάποια άλλη εκδοχή».

Η κατηγορούμενη υπέβαλε αίτημα στην ανακρίτρια να δοθεί έγγραφη απάντηση από το νοσοκομείο Παίδων, αφενός εάν την τελευταία τριετία η ΜΕΘ του νοσοκομείου έχει προμηθευτεί την ουσία κεταμίνη και αφετέρου εάν τηρείται αρχείο των προσώπων που λαμβάνουν ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας και, σε περίπτωση θετικής απόκρισης, εάν το χρονικό διάστημα 27-29/1/2022 έχει ληφθεί από το φαρμακείο του νοσοκομείου ποσότητα της ουσίας.

Τέλος, η 33χρονη ζήτησε να μην προφυλακιστεί, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Σας δηλώνω ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να ”χάσω” την παραμικρή ευκαιρία για να διακηρύξω την αθωότητά μου για την κατάφωρα άδικη, πρωτάκουστη, εξωπραγματική και επονείδιστη κατηγορία που μου προσάπτετε. Για το λόγο αυτόν θα εμφανιστώ αυτοπροσώπως όποτε κληθώ έως ότου τελικά δικαιωθώ και απαλλαγώ από την κατάφωρη αδικία που με βαραίνει, ενώ ρητά δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου, για όλους όσοι με κατέστησαν κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απώλεια της ζωής της θυγατέρας μου».

Ως μάρτυρα, πρότεινε την αδελφή της, Δήμητρα.

Συνήγοροι για Πισπιρίγκου: «Γιατί με προφυλακίζετε; Αφού είμαι αθώα», έλεγε

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι δικηγόροι της παραχώρησαν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Ο ένας εκ των δικηγόρων της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κωνσταντίνος Ζάρδας, ανέφερε ότι θα οριστεί τεχνικός σύμβουλος για την υπόθεση και ότι θα συγκεντρωθεί αποδεικτικό υλικό «ώστε να φανεί ότι ο χρόνος χορήγησης της κεταμίνης ήταν τέτοιος που να αποδεικνύεται η αθωότητά της, δηλαδή όταν δεν ήταν η ίδια παρούσα στη ΜΕΘ».

Ο κ. Ζάρδας ανέφερε ότι η κατηγορούμενη απευθύνθηκε η ίδια στην ανακρίτρια στο τέλος, όταν της ανακοινώθηκε η προφυλάκισή της, λέγοντάς της: «Γιατί; Αφού είμαι αθώα. Από τα στοιχεία είδατε ότι είμαι αθώα».

Δεν έγινε αίτημα για τεστ ανίχνευσης ψεύδους

Επίσης, δεν έγινε αίτημα για να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους διότι «σε αυτή τη φάση προέχει να απαντήσει το νοσοκομείο περί της κεταμίνης, γιατί υπάρχουν αντιφατικές καταθέσεις των γιατρών για αυτό το θέμα. Υπάρχει διαφαινόμενη υπεκφυγή που πρέπει να διερευνηθεί», όπως ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ζάρδας.

«Θα αρνείται για πάντα την κατηγορία»

Ο έτερος εκ των δικηγόρων της, Όθων Παπαδόπουλος, τόνισε ότι η πελάτισσά του θα αρνείται για πάντα την κατηγορία και σεβόμενοι την απόφαση για προφυλάκιση, θα συνεχίσουν την προσπάθεια για την προέλευση της κεταμίνης. Ο δικηγόρος αναφέρθηκε στο αίτημα να υποβληθεί έγγραφη απάντηση από το νοσοκομείο περί της ύπαρξης της κεταμίνης και της διάθεσής της στους γιατρούς.

Δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί, όπως δηλώνει, ότι αφαίρεσε τη ζωή των παιδιών της. Δεν συνέβη κάτι τέτοιο», πρόσθεσε. «Προβάλλει επιχειρήματα και ερωτήματα τα οποία δεν βρήκανε ούτε σήμερα απάντηση πειστική. Είναι μια δικογραφία που αφήνει κάποια κενά και ερωτηματικά», υποστήριξε.

«Θέλουμε τα ονόματα όσων ενδεχομένως έλαβαν αυτή την ουσία την επίμαχη ημερομηνία» τόνισε ο δικηγόρος, ο οποίος, αφού υπογράμμισε ότι η πελάτισσά του ξέσπασε σε κλάματα, κατέληξε ότι «η υπόθεση έχει πολύ δρόμο, με ψυχραιμία θα συνεχίσουμε και πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν ανατροπές».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τους δικηγόρους της, η Ρούλα Πισπιρίγκου ανησυχεί για τις συνθήκες κράτησής της και την ασφάλειά της.

Η απάντηση του Νοσοκομείου Παίδων για την κεταμίνη

Ωστόσο, τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν άφησε αναπάντητες ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων, Εμμανουήλ Παπασάββας, ο οποίος σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε οι γιατροί χορήγησαν κεταμίνη στη μικρή Τζωρτζίνα, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, στο οποίο νοσηλεύθηκε η άτυχη 9χρονη κόρη της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η συγκεκριμένη ουσία, η οποία εξετάζεται αν οδήγησε στον θάνατο της Τζωρτζίνας, δεν χορηγήθηκε ούτε αυτούσια ούτε συστατικό της.

«Σχετικά με αναφορές που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο 24ωρο ότι κατά την νοσηλεία της ασθενούς Γεωργίας Δασκαλάκη στο Νοσοκομείο μας, έλαβε, από το ιατρικό ή το νοσηλευτικό μας προσωπικό, την φαρμακευτική ουσία «Κεταμίνη», βεβαιώνουμε ότι ουδέποτε χορηγήθηκε στην μικρή ασθενή η ουσία αυτή είτε αυτούσια είτε σαν συστατικό άλλου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος», αναφέρει η ανακοίνωση του Νοσοκομείου.

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu