Στον εισαγγελέα ο οδηγός που παρέσυρε την 12χρονη στην Καλλιθέα. Έρευνα για τα αίτια. Σε κατάσταση σοκ η αδελφή της

Στον εισαγγελέα ο οδηγός που παρέσυρε την 12χρονη στην Καλλιθέα. Έρευνα για τα αίτια. Σε κατάσταση σοκ η αδελφή της

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα, Τρίτη, το πρωί ο 32χρονος οδηγός του οχήματος που παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα την 12χρονη στην Καλλιθέα.

Το δυστύχημα έλαβε χώρα περί τις 14:30 το μεσημέρι της Δευτέρας στη συμβολή των οδών Θησέως και Σπάρτης, όταν το παιδί επιχειρούσε να περάσει δρόμο μαζί με τη μεγαλύτερη αδελφή της.

Ο οδηγός, που κινούνταν στο ρεύμα προς Αθήνα, «δεν τις είδε», σύμφωνα με πληροφορίες, και παρέσυρε την 12χρονη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή για περισσότερο από μία ώρα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, αλλά τελικώς υπέκυψε στα τραύματά της. Κυρίως, είχε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Οι ανήλικες φαίνεται ότι επιχείρησαν να περάσουν τον δρόμο από διάβαση, αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν το φανάρι ήταν πράσινο ή κόκκινο. 

Η 14χρονη αδελφή του θύματος είναι σε κατάσταση σοκ και μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας δεν μπρούσε να μιλήσει, μετέφερε ο ΣΚΑΪ.

Ο οδηγός από αστυνομικούς του Τμήματος Καλλιθέας, που διενεργεί την έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος, και υπεβλήθη σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή άλλες ουσίες. Δεν εντοπίστηκε αλκοόλ στο σύστημά του, ενώ αναμένονται οι τοξικολογικές.

Θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, ενώ συνεχίζεται η προανάκριση για την υπόθεση.

Οι αρχές έχουν στα χέρια τους αρκετό υλικό από κάμερες ασφαλείας, ενώ εξετάζεται και μία μαρτυρία που αναφέρει πως ο 32χρονος είχε αναπτύξει ταχύτητα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr