Μια εταιρεία οραματίζεται να επαναφέρει στη ζωή ένα ζώο που εξαφανίστηκε πριν από χιλιάδες χρόνια: τα μαλλιαρά μαμούθ.

Η εταιρεία Colossal, δημιούργημα του επιχειρηματία Μπεν Λαμ και του γενετιστή Τζορτζ Τσερτς, σκοπεύει να εισάγει DNA του μαλλιαρού μαμούθ από τα δείγματα που έχουν βρεθεί στη Σιβηρία στο γονιδίωμα ασιατικών ελεφάντων.

Ήδη έχει συγκεντρώσει 15  εκατομμύρια δολάρια, από ιδιωτικά κεφάλαια, για να πετύχει αυτόν τον στόχο.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας, η έρευνα θα περιλαμβάνει επαναπρογραμματισμό DNA ελεφάντων με χαρακτηριστικά μαμούθ, όπως παχιά μαλλιά και στρώματα λίπους, για να βοηθήσει τα υβριδικά ζώα να επιβιώσουν στη σιβηρική τούνδρα, σύμφωνα με πολλές αναφορές.

Οι ερευνητές έχουν στοχεύσει 60 γονίδια που αποτελούν τα διακριτικά χαρακτηριστικά του μαμούθ και θα χρησιμοποιήσουν αυγά ελέφαντα ή ιστό.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι, αν μπορούν να δημιουργηθούν τα μαμούθ, θα μπορούσαν να αναζωογονήσουν λιβάδια στην Αρκτική.

Η Colossal στο δελτίο τύπου της Δευτέρας ανέφερε ότι θα μπορούσε να συμβάλλει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης άνθρακα, καταστολής μεθανίου και ανάκλασης φωτός.

Η επαναδημιουργία ζώων παρόμοιων με ένα είδος που έχει εξαφανιστεί, μέσω της γενετικής, δεν βρίσκει σύμφωνους όλους τους εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας, με ορισμένους ερευνητές να διερωτώνται κατά πόσο είναι δυνατόν να επιτευχθεί κάτι τέτοιο και άλλους να ανησυχούν για τους κινδύνους από την εφαρμογή της.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: wikicommons

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here