Πηγή: Από τις 4 στις 5

Τη δεκαετία του 1980 η Αθήνα έκανε «στροφή» σε πιο σκληρά ακούσματα. Η ροκ μουσική είχε μπει για τα καλά στην πρωτεύουσα. Πέρα από τα άπειρα νέα μουσικά ροκ συγκροτήματα που ξεφύτρωναν, λειτούργησαν και πολυάριθμα ροκ κλαμπ σε πολλές γειτονιές της Αθήνας. Από τα πιο θρυλικά, το OMBRE, το Corto Maltese και το Victoria.

Η «Victoria» ήταν στην πλατεία «Περιβολάκι» της Νίκαιας και ξεκίνησε τη διαδρομή της ως ντισκοτέκ το 1969. Έπαιζε, μεταξύ άλλων, soul μουσικές, φιλοξενώντας «καρεκλάδες». Μετεξελίχθηκε σε συνεπές ροκάδικο, χωρίς παρεκκλίσεις από την ευρύτερη ροκ γραμμή.

Ιδιοκτήτης ήταν ο Σούλης Καραγιαννίδης, γνωστός ως «Σούλης ο Victorias». Πολλοί από τους θαμώνες τον είχαν από φόβο, καθώς αν γινόταν μια στραβή, έδιωχνε κόσμο από το μαγαζί χωρίς δεύτερη σκέψη. Το πρωί ο Σούλης διατηρούσε πάγκο στη λαϊκή, το βράδυ είχε τα μαγαζιά του.

Ombre Λεωφόρος Κηφισίας 302, στα Σίδερα Χαλανδρίου.

«Οmpre» με την πιο κακή, αλλά και την πιο μαγική, σχεδόν παραμυθένια φήμη που απέκτησε ποτέ ροκ κλαμπ στην Ελλάδα. Τίποτα δεν ήταν σίγουρο στην «Ompre», ιδιαίτερα την ώρα που στα ηχεία ακούγονταν τα τέσσερα «Μ» (Μaiden, Motorhead, Metallica, Manowar).

OBRE Rock Club

 

Corto Maltese στην πλατεία του Ψυρρή. Shelter, Bedlam, Rainbow, Bear’s Club, Debesis, Jackie O, Paranoid μερικά ακόμα από τα κλαμπ που φιλοξενούσαν τους ροκάδες της εποχής.

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Η δεκαετία του 1980 μέσα από την μουσική της εποχής. Ποιοι ήταν οι πανκ, τα φρικιά, οι new wave και οι κροκάνθρωποι του Άσιμου, που πολέμησαν «την τυραννία του θεάματος»… 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here