Επτά ελληνικά τυριά βρίσκονται στη λίστα του TasteAtlas με τα 100 καλύτερα του κόσμου με τη γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ να βρίσκεται στην 4η θέση παγκοσμίως.
Στην σχετική κατάταξη που δημοσιεύτηκε σήμερα, την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν τα ιταλικά τυριά Παρμεζάνα Ρετζιάνο, Μοτσαρέλα ντι Μπούφαλα Καμπάνια και Στρατσίνο ντι Κρεσέντζα και ακολουθεί η γραβιέρα Νάξου στην τέταρτη θέση.
Στην 14η θέση είναι το Μελίχλωρο Λήμνου (ΠΟΠ), στην 31η το κρασοτύρι Κω (ΠΓΕ), στην 32η το Καλαθάκι Λήμνου και στην 41η κεφαλογραβιέρα.
Σημειώνεται ότι η περίφημη λίστα του Taste Atlas, που δημοσιεύεται κάθε χρόνο, κατέταξε πριν από λίγες ημέρες την ελληνική κουζίνα ως τη δεύτερη καλύτερη στον κόσμο, μετά την ιταλική και την ιαπωνική, που ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση.

Ειδήσεις σήμερα:
- Δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής. Οι 6 παραλείψεις στη λειτουργία του crazy dance
- Αεροπορικό δυστύχημα της Air India. Κόπηκε η παροχή καυσίμων στους κινητήρες σύμφωνα με το προκαταρκτικό πόρισμα
- Τραγωδία στο Αγρίνιο. Πατέρας έκανε όπισθεν με το αγροτικό και σκότωσε το 2χρονο παιδί του
- Μόνο με άδεια τα οχήματα στην Ύδρα. Ποιοι εξαιρούνται και πώς γίνεται η αίτηση
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ