Αγνώριστο είναι το τοπίο στα πρώην βασιλικά κτήματα Τατοΐου, όπου η φωτιά κατέκαψε πυκνό δάσος και κτήρια.
Κατάφυτες εκτάσεις που αποτέλεσαν για δεκαετίες αγαπημένο τόπο εκδρομών και υπαίθριων συναντήσεων, μεταμορφώθηκαν σε καμένη γη από το βίαιο πέρασμα της φωτιάς, που κατέστρεψε πανύψηλα πεύκα και άφησε μαύρες τις πλαγιές.
Μονοπάτια κάποτε σκιερά, που ακολουθούσαν περιπατητές και ποδηλάτες τα Σαββατοκύριακα, εκτείνονται πλέον απογυμνωμένα από τους ίσκιους των φύλλων που τα σκέπαζαν, μέχρι την ημέρα που εξαϋλώθηκαν στην πυρκαγιά.
Δείτε την εικόνα της περιοχής από ψηλά:
Το Τατόι μέσα σε έναν αιώνα έζησε άλλες δυο μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές το 1916 και το 1945, καθώς και πολλές μικρότερες. Δύο φορές αναστήθηκε από τις στάχτες του και τώρα καλείται να ανταπεξέλθει για μια ακόμα φορά. Στο παρελθόν διασώθηκε από το αποτελεσματικό σύστημα πυρόσβεσης και την ορθολογική αναδάσωση.

Το Τατόι στις φλόγες. Όπως αναφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «αν το Τατόι είχε αποκτήσει έγκαιρα την πρέπουσα διοίκηση, θα είχε μεριμνήσει για την εγκατάσταση αποτελεσματικού συστήματος πυρόσβεσης, που τόσο τραγικά έλλειψε την στιγμή της δοκιμασίας».
Διαβάστε την ιστορία του κτήματος Τατοϊου που κάηκε ολοσχερώς. Δεν είχε σύστημα πυρόσβεσης
Ειδήσεις σήμερα:
- Τροχαίο στη Βούλα. Πάνω από 10 τραυματίες παραμένουν στα νοσοκομεία. Φρουρούμενη νοσηλεύεται η 55χρονη οδηγός
- Κύμα καύσωνα σε όλη τη χώρα από την Κυριακή έως την Τετάρτη. Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
- Πάνω από 3.000 καταγγελίες για ακαθάριστα οικόπεδα σε 18 ημέρες. Ξεκίνησαν οι έλεγχοι
- Η απαγόρευση των κινητών στα σχολεία της Ολλανδίας βελτίωσε τη συγκέντρωση των μαθητών. Τι δείχνει έρευνα
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ