Στις όχθες της μεγαλύτερης λίμνης της Ιταλίας, ένα μισοβυθισμένο μεσαιωνικό κάστρο στέκει στο πείσμα του χρόνου και της φθοράς στην είσοδο της παλιάς πόλης Σιρμιόνε, στη Λομβαρδία.

Πρόκειται για ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα παραδείγματα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής στην Ιταλία. Το κάστρο Scaligero χτίστηκε τον 13ο αιώνα και πήρε το όνομά του από την οικογένεια Scala, που επί ενάμιση αιώνα δυνάστευε τη Βερόνα.
Με ύψος που φτάνει τα 47 μέτρα, βασικός ρόλος του επιβλητικού οχυρού ήταν να αποτρέπει τους επίδοξους εισβολείς από το να πλησιάσουν την πόλη. Και πράγματι τον εκπλήρωνε, καθώς ήταν καλά εξοπλισμένο και εξαιρετικά δυσπρόσιτο.

Μέρος της οχύρωσής του είναι βυθισμένη στη λίμνη.

Η βασική ιδιαιτερότητα που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι βρέχεται και από τις τέσσερις πλευρές από τη λίμνη Γκάρντα. Η είσοδος είναι δυνατή μόνο μέσω μίας κινητής γέφυρας, ενώ η τάφρος που το περικλείει ενώνεται απευθείας με τα νερά της λίμνης. Το υπόγειο του κάστρου είναι ειδικά διαμορφωμένο, με κελιά για τους κρατούμενους, και οι πολεμίστρες του προσφέρουν πανοραμική θέα της ευρύτερης περιοχής.

Σήμερα είναι επισκέψιμο, έχει ανακαινισθεί και μέρος του λειτουργεί ως μουσείο.

Σήμερα, το Scaligero έχει αλλάξει χρήση. Αντί να διώχνει τους επισκέπτες, τους καλεί να το γνωρίσουν. Το επιβλητικό οχυρό της Σιρμιόνε είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της βόρειας Ιταλίας. Στο εσωτερικό του πλέον στεγάζεται ένα μουσείο, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του είναι ανακαινισμένο και ανοιχτό στο κοινό.

Δείτε τα εντυπωσιακά πλάνα από το «αβύθιστο κάστρο» που κατέγραψε η ομάδα Travel Inspiration:

Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος DJI Store Greece που διαθέτει και υποστηρίζει με επίσημο σέρβις τα κορυφαία μοντέλα Phantom και Mavic. Μάθε να πετάς στην Σχολή εκπαίδευσης Drone pilot school.

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Το λιμάνι όπου έγινε μια από τις πιο ιστορικές μάχες της Ευρώπης εναντίον των Οθωμανών. Εκεί έχασε το χέρι του ο Θερβάντες. Οι υπόδουλοι Έλληνες πολέμησαν και με τις δυο πλευρές (βίντεο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here