Τα ονόματα που αναφέρονται στο κείμενο είναι φανταστικά, για ευνόητους λόγους, αλλά τα γεγονότα είναι πραγματικά και καλύφθηκαν εκτενώς στον Τύπο της εποχής.
Αύγουστος 1926. η Ειρήνη βρέθηκε κατακρεουργημένη στην οικία της στη συνοικία Κουπόνια, στο δήμο Ζωγράφου. Πρώτος ύποπτος κρίθηκε ένας φοιτητής που έμενε στο διπλανό δωμάτιο και είχαν αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση.
Η Ειρήνη είχε ένα σπίτι το οποίο αποτελούταν από τέσσερα δωμάτια. Ένα δωμάτιο το νοίκιαζε στον Γρηγόρη, φοιτητή της ιατρικής.
Της έδινε ενοίκιο 500 δραχμών και αργότερα χίλιες για να τρώει και να τον καθαρίζει. Οι δυο τους ανέπτυξαν στενή σχέση και η μεσόπορτα που χώριζε τα δύο δωμάτια έμενε ανοιχτή συνέχεια.
Ο φοιτητής ήταν βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της ειρήνης που ήταν παντρεμένη σε δεύτερο γάμο.
Ο πρώτος ήταν το 1907. Η 17χρονη Ειρήνη απέκτησε κι ένα γιο αλλά χώρισε και ξαναπαντρεύτηκε το 1917 και γέννησε ένα κορίτσι. Το 1924, ο σύζυγός της, την εγκατέλειψε. Πήρε την 7χρονη κόρη τους και μετακόμισε στο Γύθειο.
Λίγο αργότερα, με τη μεσολάβηση του γιου της, τα ξαναβρήκε με το σύζυγό της.
Ο εντοπισμός του πτώματος και ο ένοχος
Στις 7 Αυγούστου 1926, η γυναίκα βρέθηκε δολοφονημένη με τον μπαλτά για το κρέας. Το κρανίο της είχε ανοίξει, με αποτέλεσμα να εκσφενδονιστούν στον τοίχο κομμάτια του εγκεφάλου της. Ο βολβός του δεξιού της ματιού πετάχτηκε έξω ενώ κόπηκε και μέρος του δεξιού αφτιού.
Οι αρχές έψαξαν στο δωμάτιό της και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι έλειπαν τρεις χιλιάδες που κατά την γνώμη τους είχε κλέψει ο δολοφόνος.
Το τελευταίο διάστημα, υπήρχε ψυχρότητα στη σχέση της Ειρήνης και του Γρηγόρη, γιατί ο φοιτητής δεν κατέβαλε τη μηνιαία διατροφή. Στο μεταξύ, ο πατέρας του είχε σταματήσει να του στέλνει χρήματα, επειδή είχε ξεπεράσει το χρονικό όριο της φοίτησής του.
Για την αστυνομία ήταν ο βασικός ύποπτος. Τα σενάρια ήταν δύο. Θεώρησαν ότι τη δολοφόνησε είτε για να τη ληστέψει είτε γιατί τα ξαναβρήκε με το σύζυγό της και θα τον εγκατέλειπε.
Οι αρχές έψαξαν το δωμάτιο του και βρήκαν ένα κιβώτιο. Μέσα υπήρχε ο ματωμένος μπαλτάς με μια τρίχα από τα μαλλιά του θύματος, η ρόμπα της και τα ρούχα της. Επιπλέον, εντοπίστηκαν τα αιματοβαμμένα σεντόνια και μαξιλάρια της, τα οποία τα είχε αντικαταστήσει με καθαρά!
Το δικαστήριο
Μάρτυρας στη δίκη για το έγκλημα της συζύγου του,κλήθηκε ο σύζυγός της από το Γύθειο. Υποστήριξε ότι η γυναίκα του δεν είχε εξωσυζυγική σχέση, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εποχής «αυτή επέμενε να εγκαταλείψει το σπίτι τους ο φοιτητής, επειδή ήταν φυματικός». Άλλοι μάρτυρες κατέθεσσαν ότι η Ειρήνη είχε δεσμό με τον φοιτητή και άλλοι ότι είχε και άλλους εραστές.
Γενικά ο τύπος της εποχής έγραφε διάφορα σενάρια από φήμες και εικασίες.
Στο κρατητήριο βρήκαν μια επιστολή που είχε γράψει ο κατηγορούμενος προς το δικαστή. Έγραφε ότι θα αυτοκτονήσει, γιατί σκότωσε την Ειρήνη ενώ βρισκόταν σε άμυνα. Αυτή ήταν και η καταδίκη του. Αν και δεν εντοπίσαμε δημοσίευμα που να αναφέρει λεπτομέρειες, εκείνη την εποχή η ποινή για δολοφονία εκ προμελέτης ήταν η εκτέλεση
Ειδήσεις σήμερα:
- Ένα ακόμη άγαλμα και άλλα ευρήματα βρέθηκαν στο σκάμμα κοντά στο Ηρώδειο
- Θεσσαλονίκη. Σκότωσαν παράνομα ζαρκάδια σε καταφύγιο άγριας ζωής
- Αντάρτες πυρπόλησαν τον τάφο του πρώην προέδρου της Συρίας Χαφέζ αλ Άσαντ
- Οδηγός λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη βρήκε τσάντα με €2.500 και την παρέδωσε στην κάτοχό της
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ