“Το ημερολόγιο ενός ηδονοβλεψία”. Ιδιοκτήτης μοτέλ κατέγραφε για 29 χρόνια την ερωτική ζωή των πελατών του.Τα βίντεο καταγράφονταν και τα έβλεπε μαγνητοσκοπημένα από τη σοφίτα του μοτέλ μαζί με τη γυναίκα του

“Το ημερολόγιο ενός ηδονοβλεψία”. Ιδιοκτήτης μοτέλ κατέγραφε για 29 χρόνια την ερωτική ζωή των πελατών του.Τα βίντεο καταγράφονταν και τα έβλεπε μαγνητοσκοπημένα από τη σοφίτα του μοτέλ μαζί με τη γυναίκα του

news247: Το Manor House ήταν ένα μικρό Motel στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Ιδιοκτήτης του, ο Gerald Foos ή αλλιώς ο άνθρωπος που επί 29 συναπτά έτη βιντεοσκοπούσε τους πελάτες του να κάνουν σεξ, να πηγαίνουν στο μπάνιο ή να τρώνε.

Η απίστευτη ιστορία του Foos, έρχεται στο φως μέσα από το εκτενές άρθρο του Gay Talese για λογαριασμό του New Yorker. Ο τέως ιδιοκτήτης του μοτέλ περιγράφει τον εαυτό του σαν έναν “σεξολόγο ερευνητή και κοινωνιολόγο επιστήμονα”, που παρακολουθούσε τις ερωτικές περιπτύξεις των φιλοξενούμενων του “για μελετήσει καλύτερα το ανθρώπινο είδος”, όπως δήλωνε ο ίδιος σε επικοινωνία του με τον Talese. Αρνείται κατηγορηματικά τον χαρακτηρισμό, “εγκληματίας ηδονοβλεψίας” και λέει πως δεν ανησυχεί αν τον προσεγγίσει το FBI. “Να με πιάσουν ποιοι; Εκείνοι που είναι ο ίδιος ο Big Brother;”.
Το 1973 κατέγραψε και κατηγοριοποίησε 184 οργασμούς ανδρών και 33 γυναικών αντιστοίχως, ενώ σημειώνει πως μόλις το 3% των πελατών του δεν έκανε έρωτα τα βράδια της διαμονής τους στα "παγιδευμένα" καταλύματα του. Στις αναφορές του, γράφει μεταξύ άλλων πως τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια συνήθιζαν να έρχονται σε επαφή με "ιεραποστολικό σεξ".

Το 1973 κατέγραψε και κατηγοριοποίησε 184 οργασμούς ανδρών και 33 γυναικών αντιστοίχως, ενώ σημειώνει πως μόλις το 3% των πελατών του δεν έκανε έρωτα τα βράδια της διαμονής τους στα “παγιδευμένα” καταλύματα του. Στις αναφορές του, γράφει μεταξύ άλλων πως τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια συνήθιζαν να έρχονται σε επαφή με “ιεραποστολικό σεξ”.

Το 1977 είχε γίνει αυτόπτης μάρτυρας δολοφονίας μέσα σε δωμάτιο του Manor House αλλά δεν το ανέφερε ποτέ στις αρχές. “Δεν νομίζω πως είμαι ικανός για το οτιδήποτε. Είμαι απλώς μια πονεμένη ψυχή”, λέει ο Foos στον Talese που εξιστορεί την παράξενη ζωή του. “Δεν μπόρεσα ποτέ να το αναφέρω στην αστυνομία”.

Η σχέση του με τον δημοσιογράφο Gay Talese ξεκίνησε είκοσι χρόνια μετά, το 1980. Τότε, ο Foos έστειλε μια επιστολή στον συντάκτη και του πρότεινε να… μπει στη θέση του. Ήθελε κάποιος άλλος να τον παρακολουθεί όσο εκείνος ζούσε την καθημερινή του ζωή, ήθελε να μπει κατά κάποιο τρόπο στη θέση των “θυμάτων” του, με την κομβική διαφορά ότι αυτός θα ήξερε ότι κάποιος άλλος τον έβλεπε μέσα από το σύστημα που είχε στήσει.

Η ιστορία του ξεκινάει τη δεκαετία του '60, όταν αγόρασε το Manor House μαζί με την Donna, τη σύζυγο του. Μαζί παρακολουθούσαν την ιδιωτική ζωή των πελατών τους. Έβλεπαν όσα εκείνοι έκαναν στο κρεβάτι, στο ντους, σχολίαζαν τους καυγάδες των άλλων. Ζούσαν τις ζωές των άλλων πίσω από τις κλειστές, αλλά διάτρητες εν αγνοία τους, πόρτες.

Η ιστορία του ξεκινάει τη δεκαετία του ’60, όταν αγόρασε το Manor House μαζί με την Donna, τη σύζυγο του. Μαζί παρακολουθούσαν την ιδιωτική ζωή των πελατών τους. Έβλεπαν όσα εκείνοι έκαναν στο κρεβάτι, στο ντους, σχολίαζαν τους καυγάδες των άλλων. Ζούσαν τις ζωές των άλλων πίσω από τις κλειστές, αλλά διάτρητες εν αγνοία τους, πόρτες.

Σε εκείνη την επιστολή του αυτοαποκαλείτο ως “ο ηδονοβλεψίας”. Έλεγε πως επέλεγε τους πιο όμορφους πελάτες και τους έστελνε στα δωμάτια που ήταν εξοπλισμένα με το κλειστό του κύκλωμα. Τα βίντεο καταγράφονταν και τα έβλεπε real time ή μαγνητοσκοπημένα από τη σοφίτα του μοτέλ μαζί με τη γυναίκα του. Κατά την παρακολούθηση συνήθως αυνανιζόταν, ή έκαναν έρωτα.

Μάλιστα υπέβαλλε τους πελάτες του σε διάφορα πειράματα. Τους άφηνε βαλίτσες με χρήματα μέσα στα δωμάτια για να δει ποιος θα τα γύριζε πίσω στη ρεσεψιόν ή ποιος θα τα έπαιρνε και θα έφευγε τρέχοντας. Τα χρήματα ήταν όμως πλαστά.

Οι μαρτυρίες ενός “ματάκια”

Στο τέλος κάθε χρονιάς έγραφε την ετήσια αναφορά του με όσα είχε ζήσει και με όσα του είχαν κάνει μεγαλύτερη εντύπωση. Από το ημερολόγιο του για ζευγάρι από το Σικάγο: “Μετά από χάδια και φιλιά, εκείνος έχει στύση. Χωρίς άλλα προκαταρκτικά, εισέρχεται μέσα της. Ο άντρας έρχεται σε οργασμό μέσα σε πέντε λεπτά στην ίδια στάση. Εκείνη δεν δείχνει να έχει οργασμό. Η γυναίκα σηκώνεται και πάει στο μπάνιο. Εκείνος δεν ενδιαφέρεται για τη σύζυγο του. Δεν μοιάζουν να είναι ένα πολύ ευτυχισμένο ζευγάρι. Ελπίζω τα πράγματα μεταξύ τους να βελτιωθούν στο μέλλον”.

"To ημερολόγιο ενός ηδονοβλεψία"

“To ημερολόγιο ενός ηδονοβλεψία”

Από άλλη καταγραφή: “Η γυναίκα βγάζει τα παπούτσια της και τα ψεκάζει με ένα άρωμα. Μετά από το μπάνιο της αφιερώνει μία ολόκληρη ώρα για τα μαλλιά της. Είναι 50 χρονών. Φαντάσου πόσο χρόνο έχει ξοδέψει στη ζωή της για τον καλλωπισμό της! Εκείνος κοιμάται, δεν θα κάνουν σεξ σήμερα. Το πρωί τον ξύπνησε κάνοντας του στοματικό έρωτα”.

Σε άλλο συμπέρασμα του: “Από τις παρατηρήσεις μου βλέπω πως οι περισσότεροι ταξιδιώτες είναι δυστυχισμένοι. Μιλάνε όλη την ώρα για τα λεφτά τους και τις δουλειές τους. Μιλάνε για τις αντιθέσεις τους, τσακώνονται. Οι διακοπές βγάζουν στην επιφάνεια όλα τα άγχη που έχουν. Δεν έχουν σχέση οι δημόσιες εμφανίσεις τους με την ιδιωτική τους ζωή. Η ιδιωτική τους ζωή είναι μια κόλαση. Αν κάποια στιγμή ερχόταν στο φως όλη η δυστυχία του κόσμου ταυτόχρονα και εντελώς τυχαία, τότε θα είχαμε μαζικές δολοφονίες και γενοκτονίες”.

“Καθώς η παρατήρηση των ανθρώπων φτάνει στο πέμπτο έτος της, αρχίζω να γίνομαι εξαιρετικά απαισιόδοξος σχετικά με το πού οδεύει η ανθρωπότητα, και αισθάνομαι και ο ίδιος να γίνομαι όλο και πιο μελαγχολικός, όσο αντιλαμβάνομαι τη ματαιότητα των πάντων”.

Συνοπτικά ευρήματα:

Το 12% των ζευγαριών έκαναν σεξ παραπάνω από μία φορές μέσα στο βράδυ

-Το 62% είχαν “μέτρια” σεξουαλική δραστηριότητα

-Το 22% είχαν “χαμηλή” σεξουαλική δραστηριότητα

-Το 3% δεν έκαναν καθόλου σεξ ή δεν είχαν καμία ερωτική επαφή μεταξύ τους

-Το διαφυλετικό σεξ ήταν ελάχιστο πριν το 1973. Από το ’80 και μετά, έφτασε στο 25% των συνολικών επαφών που κατέγραψε ο Foos.

"Manor House Motel"

“Manor House Motel”

Σε ό,τι αφορά τη δολοφονία που ανέφερε, είχε πει στον Talese πως είχε καταγράψει με κάμερα τον στραγγαλισμό. Ο Talese έψαξε τα αρχεία της αστυνομίας αλλά δεν μπόρεσε να εντοπίσει φονικό που να ταιριάζει χρονικά με τα όσα διατεινόταν ο Foos. Ο ίδιος ο ρεπόρτερ βρέθηκε στη σοφίτα του Foos και εκείνος του έδωσε τα κείμενα του, πάνω στα οποία βασίστηκε και η ιστορία που δημοσιεύεται σήμερα στο newyorker.

Όσο για την υπόθεση της Erin Andrews, της sportscaster που εκτέθηκε γυμνή στο διαδίκτυο από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, ο Foos λέει. “Αυτός ο άνθρωπος έδωσε το βίντεο της Andrews στο διαδίκτυο. Εγώ δεν εξέθεσα ποτέ κανέναν δημοσίως. Τα βίντεο μου ήταν για προσωπική μου χρήση”. Ο Foos ζει σήμερα στο Denver με τη δεύτερη σύζυγο του, την Anita, μετά τον θάνατο της Donna.

Η ιστορία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα και σε βιβλίο από τον Guy Talese με τίτλο, “Το ημερολόγιο ενός ηδονοβλεψία”. Η ιστορία θα δημοσιευτεί φέτος μιας και πλέον έχουν περάσει 18 χρόνια από τότε που ο Foos πούλησε το δεύτερο μοτέλ που είχε στην κατοχή του από το 1991 μέχρι το 1998. Έτσι, τα αδικήματα του που αφορούσαν τη ζωή στο μοτέλ, έχουν παραγραφεί.

Διαβάστε επίσης στο news247: Οιδιπόδειο σύμπλεγμα. Μάνα και γιος ετοιμάζονται να παντρευτούν και να κάνουν παιδί!

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr
close menu