Το λιοντάρι που βρυχάται έγινε σήμα κατατεθέν των ταινιών και επέζησε όταν το αεροπλάνο που το μετέφερε συνετρίβη στην έρημο της Αριζόνας! (φωτο & βίντεο)

Το λιοντάρι που βρυχάται έγινε σήμα κατατεθέν των ταινιών και επέζησε όταν το αεροπλάνο που το μετέφερε συνετρίβη στην έρημο της Αριζόνας! (φωτο & βίντεο)
Ο «Leo», το λιοντάρι που πρωταγωνιστεί στην έναρξη κάθε ταινίας της κινηματογραφικής εταιρίας MGM, κέρδισε παγκόσμια αναγνωρισιμότητα μέσα από το επιβλητικό παρουσιαστικό, αλλά κυρίως από τον περήφανο βρυχηθμό του.

Από το 1917 έως το 1957 χρησιμοποιήθηκαν εφτά διαφορετικά λιοντάρια για τις ανάγκες της μαγνητοσκόπησης του εναρκτήριου βίντεο της MGM, χωρίς η αλλαγή να έχει γίνει αντιληπτή από το κοινό μέχρι σήμερα. Η ιστορία της καταγραφής των λιονταριών έχει γίνει γνωστή εδώ και πολλά χρόνια μέσα από φωτογραφικά και ηχητικά ντοκουμέντα. Όσο για το τελικό αποτέλεσμα, είναι ίσως από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες στην παγκόσμια ιστορία του κινηματογράφου.

Ωστόσο, η ιστορία του Τζάκι, στον οποίο οφείλεται ο πρώτος δυνατός βρυχηθμός που ηχογραφήθηκε, έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού κατάφερε να επιβιώσει μετά από την συντριβή του αεροπλάνου που τη μετέφερε.

«Leo, το ιπτάμενο λιοντάρι της MGM»

Ο «τυχερός» -όπως ονομάστηκε-, Τζάκι, γεννήθηκε το 1915 και το πρώτο πάντρεμα της εικόνας της με τον δυνατό της βρυχηθμό παρουσιάστηκε στην έναρξη της ταινίας «Λευκές Σκιές στις Νότιες Θάλασσες» το 1928 (White Shadows in the South Seas).

Προκειμένου να αυξηθεί η δημοσιότητα για τις παραγωγές της MGM, οι υπεύθυνοι της εταιρίας περιόδευσαν την Τζάκι σε όλες τις ΗΠΑ, ως «Leo, το ιπτάμενο λιοντάρι της MGM».

Για τις ανάγκες μιας ακροβατικής επίδειξης, τον Σεπτέμβριο του 1927 τα στούντιο τροποποίησαν ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο τύπου «Ryan Brougham» τοποθετώντας δεξαμενές για το γάλα και το νερό, αλλά και ένα κλουβί ενσωματωμένο με το σώμα του αεροπλάνου έτοιμο να φιλοξενήσει τον μεγαλόσωμο Τζάκι.

Ύστερα από πέντε ώρες πτήσης από το Σαν Ντιέγκο στη Νέα Υόρκη και με το γεγονός να καλύπτεται από όλα τα μέσα της εποχής, το αεροπλάνο συνετρίβη στην έρημο της Αριζόνας.

Ο πιλότος, ο Martin Jenson, άφησε τον Τζάκι στο κλουβί με τις προμήθειες νερού και γάλακτος που είχαν απομείνει. Ο ίδιος αφού εξασφάλισε τις συνθήκες επιβίωσης του εξαντλημένου λιονταριού ξεκίνησε μια αγωνιώδη προσπάθεια εύρεσης βοήθειας.

Χρειάστηκαν τέσσερις μέρες αναζήτησης μέχρι να βρεθεί τελικά η πολυπόθητη τηλεφωνική συσκευή που τον έφερε σε επαφή με τους υπεύθυνους της εταιρίας.

Η ερώτηση ήταν ξεκάθαρη: «Ο Τζάκι είναι καλά»;

Τα νέα ευτυχώς ήταν καλά αφού τόσο η ίδια όσο και ο πιλότος ήταν σώοι και αβλαβείς.

Ο «τυχερός» Τζάκι αποσύρθηκε σε ζωολογικό κήπο της Φιλαδέλφειας το 1931 και πέθανε το 1935 από καρδιολογικά προβλήματα.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: Wikimediamtx Commons

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το διάσημο λιοντάρι της κινηματογραφικής MGM έφαγε τον εκπαιδευτή του; Η συμμετοχή του Χίτσκοκ και τα σενάρια γύρω από την θρυλική πόζα και τον βρυχηθμό στους τίτλους των ταινιών

Δείτε την έναρξη της ταινίας «Λευκές Σκιές στις Νότιες Θάλασσες» με την Τζάκι σε πρώτο πλάνο.

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu