Στις 11 Οκτωβρίου 1987, πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. Περισσότερα από μισό εκατομμύριο άτομα, έδωσαν το παρόν διατρανώνοντας τα αιτήματα της γκέι κοινότητας. Ο Τύπος της εποχής την συνέκρινε με την πορεία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

11 Οκτωβρίου 1987

Χρειάστηκε ένας χρόνος προετοιμασίας. Καταγράφηκαν αιτήματα, όπως η νομική αναγνώριση των ομοφυλοφιλικών σχέσεων, η ψήφιση προεδρικού διατάγματος για την απαγόρευση των διακρίσεων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, τα πολιτικά δικαιώματα, το τέλος των διακρίσεων σε άτομα που έπασχαν από AIDS, η μαζική αύξηση των κονδυλίων για την εκπαίδευση του κόσμου σχετικά με τον ιό, η προφύλαξη, η θεραπεία και άλλα εξίσου σημαντικά ζητήματα. Τον καλλιτεχνικό κόσμο εκπροσώπησε η ηθοποιός Γούπι Γκόλντμπεργκ, η οποία ήταν εκ των κεντρικών ομιλητών.

Η ομοφυλοφιλική κοινότητα των ΗΠΑ,  με υποστηρικτές από όλο τον κόσμο κατάφερε να «ακουστεί»

Ένα τεράστιο πανό με τα ονόματα όσων έχασαν τη ζωή τους από  AIDS, είχε απλωθεί μέχρι το Καπιτώλιο. Η μνήμη 94.000 καταγεγραμμένων θυμάτων τιμήθηκαν εκείνη την ημέρα με αυτό τον τρόπο.

AIDS Memorial Quilt. Τα 94.000 ονόματα όσων χάθηκαν από τον ιό του AIDS απλώθηκαν σε πανό από τους διαδηλωτές

Παρακολουθήστε τις εικόνες από το μεγάλο συλλαλητήριο της 11ης Οκτωβρίου 1987:

Δείτε ακόμα: Ο «Αϊνστάιν του σεξ». Ο σεξολόγος που αγωνίσθηκε πρώτος ενάντια στους Ναζί για τα ίσα δικαιώματα των γκέι και τρανσέξουαλ ανδρών. Κυνηγήθηκε και η Γκεστάπο φυλάκισε τουλάχιστον 100 χιλιάδες γκέι (βίντεο)…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here