Το μυστήριο με το κομμάτι αλουμινίου, που οι επιστήμονες το χρονολόγησαν πριν 250.000 χρόνια. Γιατί κάποιοι ισχυρίζονται ότι αποτελεί τεκμήριο ότι εξωγήινοι επισκέφθηκαν τη γη

Το μυστήριο με το κομμάτι αλουμινίου, που οι επιστήμονες το χρονολόγησαν πριν 250.000 χρόνια. Γιατί κάποιοι ισχυρίζονται ότι αποτελεί τεκμήριο ότι εξωγήινοι επισκέφθηκαν τη γη
Ένα χειροποίητο κομμάτι αλουμινίου που βρέθηκε στη Ρουμανία χρονολογείται 250.000 χρόνια πριν. Το αλουμίνιο κατασκευάστηκε από τον άνθρωπο πριν από 200 χρόνια κι γι΄αυτό επιστήμονες θεωρούν ότι ενδεχομένως το κομμάτι να είναι ένα στοιχείο που αποδεικνύει ότι εξωγήινοι επισκέφτηκαν τη Γη στο πολύ μακρινό παρελθόν.

Οι λεπτομέρειες της ανακάλυψης δεν δημοσιοποιήθηκαν ποτέ, επειδή το αντικείμενο ανακαλύφθηκε στην κομμουνιστική Ρουμανία το 1973.

Το κομμάτι αλουμινίου βρήκαν οικοδόμοι που εργάζονταν στις όχθες ενός ποταμού. Οι εργάτες βρήκαν τρία αντικείμενα θαμμένα σε βάθος 10 μέτρων. Τα κομμάτια φαίνονταν ασυνήθιστα και πολύ παλιά. Αμέσως κλήθηκαν αρχαιολόγοι για να τα εξετάσουν και ανακάλυψαν ότι τα δύο ήταν απολιθώματα.

Όμως, το τρίτο κομμάτι ήταν ένα μέταλλο και παρόλο που ήταν πολύ ελαφρύ, οι ειδικοί αρχικά θεώρησαν ότι ίσως επρόκειτο για τμήμα ενός τσεκουριού.

Η ηλικία του αντικειμένου μπορεί να κυμανθεί μεταξύ 400 και 80.000 ετών

Και τα τρία αντικείμενα εστάλησαν για περαιτέρω ανάλυση από αρχαιολόγους στην Τρανσυλβανία.

Γρήγορα προσδιόρισαν ότι τα δύο μεγάλα οστά ανήκαν σε ένα εξαφανισμένο θηλαστικό που πέθανε πριν από περίπου 90.000 χρόνια.

Το τρίτο αντικείμενο εξέπληξε τους επιστήμονες, καθώς ήταν μεταλλικό, αλλά πολύ ελαφρύ και φαινόταν σαν να έχει κατασκευαστεί από έμπειρους τεχνίτες.

Μετά από αναλύσεις ανακάλυψαν ότι το αντικείμενο ήταν φτιαγμένο από 12 διαφορετικά μέταλλα, αλλά κατά 90% από αλουμίνιο, ενώ το χρονολόγησαν 250.000 χρόνια πριν. Τα πρώτα αποτέλεσμα επιβεβαιώθηκαν κι από εργαστήριο στη Λοζάνη της Ελβετίας.

Αργότερα, άλλοι εμπειρογνώμονες διεξήγαγαν έρευνες και είπαν ότι μπορεί να έγινε λάθος. Η ηλικία του αντικειμένου μπορεί να κυμανθεί μεταξύ 400 και 80.000 ετών. Όμως, ακόμα και αν το αντικείμενο είναι 400 ετών, κατασκευάστηκε 200 χρόνια πριν το αλουμίνιο παραχθεί για πρώτη φορά.

Οι διαστάσεις του είναι 20 x 12,5 x 7. Οι εμπειρογνώμονες μπερδεύτηκαν από το γεγονός ότι το κομμάτι του μετάλλου έχει κοιλότητες που κάνουν να φαίνεται ότι κατασκευάστηκε ως συστατικό ενός πιο περίπλοκου μηχανικού συστήματος.

Τώρα υπάρχει έντονη συζήτηση γύρω από το αν το αντικείμενο είναι μέρος ενός UFO και κάποιοι το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα ότι πιθανόν εξωγήινοι, με ανώτερο πολιτισμό, έχουν επισκεφτεί τη γη στο μακρινό παρελθόν.

Σύμφωνα με ρουμάνο αξιωματούχο, οι εργαστηριακές δοκιμές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα παλιό θραύσμα UFO, δεδομένου ότι τα υλικά δεν θα μπορούσαν να συνδυαστούν με την τεχνολογία που είναι διαθέσιμη στη Γη. Ιστορικοί πάντως δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για μεταλλικό κομμάτι από ένα γερμανικό αεροσκάφος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Το μυστηριώδες αντικείμενο εκτίθεται στο Μουσείο Ιστορίας του Cluj-Napoca με την πλήρη ιστορία του, που κεντρίζει το ενδιαφέρον και προβληματίζει τους επισκέπτες. Οι υπεύθυνοι του μουσείου τοποθέτησαν μια πινακίδα που αναφέρει ότι η προέλευση είναι ακόμα άγνωστη. Οπότε κάθε σενάριο επιστημονικής φαντασίας γίνεται δεκτό…

Διαβάστε: Οι εξερευνήσεις του Κουστώ στην Ελλάδα για τη χαμένη Ατλαντίδα και τα πολυάριθμα αρχαία ευρήματα που ανέσυρε από τις ελληνικές θάλασσες
Διαβάστε: Ο σφοδρός έρωτας του λόρδου Βύρωνα για τη 13χρονη Ελληνίδα από του Ψυρρή. Το ποίημά του που την πέρασε στην αθανασία

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu