Το σκηνικό είναι σουρεαλιστικό, μοιάζει με παραμύθι.
Το χωριό Γκίτχουρν, βρίσκεται στην βόρεια Ολλανδία. Πρόκειται για «πλωτό χωριό», που δεν διαθέτει κανέναν δρόμο. Μόνο κανάλια και μικρές πέτρινες γέφυρες.

Για να το «περπατήσει» κάποιος πρέπει να επικρατούν συνθήκες παγετού ώστε να παγώσουν τα νερά – είναι μια συνήθεια που διασκεδάζει αρκετά τους 2.600 μόνιμους κατοίκους του.

Το αποκαλούν «Βενετία της Ολλανδίας»

Όλες οι μετακινήσεις γίνονται με τα πόδια, με ποδήλατο ή με μικρές βάρκες. Για παράδειγμα, ο ταχυδρόμος μεταφέρει την αλληλογραφία με ειδικό μηχανοκίνητο σκάφος.
Τα περισσότερα σπίτια έχουν στέγες από παχύ άχυρο. Όπως λένε και οι ντόπιοι: «Ο πιο έντονος ήχος, που σπάει την απόλυτη ηρεμία, είναι η κραυγή μιας πάπιας ή κάποιου άλλου πτηνού».

Το χωριό των 2.600 κατοίκων βρίσκεται κοντά στο Άμστερνταμ

Ατμοσφαιρική ρύπανση δεν υπάρχει στο Γκίτχουρν που είναι εύκολα προσβάσιμο από το Άμστερνταμ με αυτοκίνητο.
Το χωριό διαθέτει 180 πέτρινες γέφυρες, που διευκολύνουν την μετακίνηση των κατοίκων. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν κανό και βάρκες για να διασχίσουν τα κανάλια, συνολικού μήκους 90 χιλιομέτρων. Βάρκα μπορεί να νοικιάσει και ο επισκέπτης για να απολαύσει το μοναδικό τοπίο.

Οι κάτοικοι κατά τους χειμερινούς μήνες περπατούν με χιονοπέδιλα επάνω στα παγωμένα κανάλια

Ειδυλλιακό τοπίο στο Γκίτχουρν

Το ολλανδικό χωριό πήρε το όνομά του από τα χιλιάδες οστά από κατσίκες που ανακαλύφθηκαν στο σημείο εκατοντάδες χρόνια πριν (gietehorens: πεσμένα κέρατα).

Δείτε στη «ΜτΧ»: Το νοτιότερο άκρο της Αφρικής δεν είναι το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας αλλά το Ακρωτήριο με τις Βελόνες εξαιτίας των κοφτερών βράχων. Εκεί σμίγουν ο Ατλαντικός και ο Ινδικός ωκεανός και υπάρχουν αναρίθμητα ναυάγια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here