Το “δολοφονικό ζευγάρι” της Γαλλίας. Ο παιδόφιλος serial killer δολοφονούσε και η σύζυγός του παγίδευε τα υποψήφια θύματα. Το νεότερο θύμα τους ήταν μόλις 9 ετών

Το “δολοφονικό ζευγάρι” της Γαλλίας. Ο παιδόφιλος serial killer δολοφονούσε και η σύζυγός του παγίδευε τα υποψήφια θύματα. Το νεότερο θύμα τους ήταν μόλις 9 ετών

11 Δεκεμβρίου 1987. Ο Μισέλ Φουρνιρέ και η σύζυγός του, Μονίκ Ολιβιέ, ένα από τα διασημότερα ζευγάρια κατά συρροή δολοφόνων στη Γαλλία, εντόπισαν το πρώτο τους θύμα. Η Μονίκ προσποιήθηκε την “χαμένη” οδηγό.

Σταμάτησε δίπλα στην 17χρονη μαθήτρια, Ιζαμπέλ Λαβίλ, που επέστρεφε πεζή στο σπίτι της κοντά στην Οξέρ, στη Βουργουνδία.

Της ζήτησε να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο, για να της δώσει οδηγίες για τη διαδρομή.

Η ανυποψίαστη κοπέλα δέχτηκε. Εκατό μέτρα παρακάτω, ένας οδηγός στεκόταν αμήχανος μπροστά από το αυτοκίνητό του και έκανε ωτοστόπ.

Η Μονίκ προσφέρθηκε να τον βοηθήσει. Ο οδηγός μπήκε στο αμάξι. Τύλιξε ένα σκοινί στο λαιμό της 17χρονης και σχεδόν την έπνιξε.

Η Μονίκ την ανάγκασε να εισπνεύσει φλουνιτραζεπάμη. Αφού μετέφεραν την ημιλιπόθυμη μαθήτρια στο σπίτι τους, την κακοπόιησαν σεξουαλικά και τη στραγγάλισαν. Το πτώμα της το πέταξαν σε ένα πηγάδι. Στις 11 Ιουλίου του 2006 ανακτήθηκαν μερικά από τα εναπομείναντα λείψανά της.

Ο άγνωστος οδηγός ήταν ο Μισέλ Φουρνιρέ. Και αυτή ήταν η πρώτη καταγεγραμμένη δολοφονία του.

Ο κατά συρροή δολοφόνος που στραγγάλιζε νεαρές γυναίκες

Ο Μισέλ Φουρνιρέ υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους κατά συρροή δολοφόνους στη Γαλλία.

Έμεινε γνωστός και ως “Δράκος των Αρδεννών”, καθώς πραγματοποίησε όλα τα εγκλήματά του στην ομώνυμη περιοχή της βόρειας Γαλλίας, στα σύνορα με το Βέλγιο.

Διαβάστε ακόμα: Ο «Δολοφόνος Κλόουν» που σκότωσε 33 αγόρια. Τα έθαβε στο υπόγειο του σπιτιού του. Ποιο ήταν το μοιραίο λάθος που οδήγησε στην σύλληψη και την εκτέλεσή του

Τα θύματά του ήταν πάντα κορίτσια ή νεαρές γυναίκες από 12 έως 22 ετών, συνήθως παρθένες. Τις εντόπιζε οδηγώντας.

Σταματούσε να ζητήσει οδηγίες, παριστάνοντας τον αποπροσανατολισμένο και έπειθε τα κορίτσια να μπουν στο αυτοκίνητό του.

Σχεδόν καμία δεν βγήκε ζωντανή. Η διαδικασία ήταν πάντα η ίδια. Βιασμός και μετά θάνατος.

O παιδόφιλος κατά συρροή δολοφόνος, Μισέλ Φουρνιρέ. Τα θύματά του ήταν πάντοτε γυναίκες ηλικίας 12-22 ετών. Καταδικάστηκε για τουλάχιστον 11 δολοφονίες ενώ αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως σκότωσε τουλάχιστον 30 γυναίκες και ανήλικα κορίτσια (Πηγή: Youtube)

Γεννημένος στις 4 Απριλίου 1942 στο Σεντάν, στην ανατολική Γαλλία, αυτός ο φαινομενικά φιλήσυχος οικογενειάρχης, που απέκτησε πέντε παιδιά από τους τρεις γάμους του, μετατράπηκε σταδιακά σε “σεξουαλικό αρπακτικό”, όπως είχε ομολογήσει ο ίδιος.

Μεταξύ 1966-1973, ο Φουρνιρέ καταδικάστηκε για δεκάδες υποθέσεις ηδονοβλεψίας και βίαιων επιθέσεων. Φυλακίστηκε ξανά το 1984 για επιθέσεις και βιασμούς ανηλίκων ενώ τον Ιούνιο του 1987 καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών.

Στη φυλακή ξεκίνησε να αλληλογραφεί με τη Μονίκ Ολιβιέ, μια διαζευγμένη μητέρα δύο παιδιών.

Αφού αποφυλακίστηκε τον Οκτώβριο του 1987, εγκαταστάθηκε μαζί της στη γαλλική Ιόν (Yonne). Παντρεύτηκαν και απέκτησαν ένα παιδί.

Τα χρόνια που ακολούθησαν το ζευγάρι επιδόθηκε σε τουλάχιστον έντεκα δολοφονίες γυναικών.

Η σύζυγος – συνεργός

Η Μονίκ ήταν ο προσωπικός “σύμβουλος” του Φουρνιρέ. Επέλεγε τα θύματα ή ενέκρινε όσες ο δολοφόνος ενδιαφερόταν να σκοτώσει.

Και όχι μόνο. Τις περισσότερες φορές, όπως στην περίπτωση της Ιζαμπέλ Λαβίλ, βοηθούσε στην αιχμαλωσία των θυμάτων, άλλοτε παριστάνοντας τη φιλική γυναίκα και άλλοτε την αγωνιούσα μητέρα άρρωστου μωρού.

Η σύζυγος και συνεργός του παιδόφιλου serial killer, Μονίκ Ολιβιέ. Παγίδευε τα ανυποψίαστα κορίτσια άλλοτε παριστάνοντας τη φιλική γυναίκα και άλλοτε προβάλλοντας το “άρρωστο” παιδί της (Πηγή: Youtube)

Το 1989, κοντά στην βελγική πόλη Ναμίρ, το ζευγάρι σταμάτησε με το αυτοκίνητο, δίπλα σ’ ένα 12χρονο κορίτσι, την Ελιζαμπέτ Μπρισέ.

Η Μονίκ, δείχνοντας τον ενός έτους γιο τους και τονίζοντας συνεχώς πόσο άρρωστος είναι, παρακάλεσε την κοπέλα να συνοδεύσει το ζευγάρι στο κοντινότερο ιατρείο. Η κοπέλα συμφώνησε. Δεκατέσσερα χρόνια μετά, το πτώμα της βρέθηκε θαμμένο σε κτήμα του ζευγαριού, στη γαλλοβελγική μεθόριο.

Η Μονίκ εκτός από το να παγιδεύει τα νεαρά κορίτσια, λέγεται πως ήταν παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια των βασανιστηρίων τους.

Η ίδια, στη γραπτή ομολογία της, κατόπιν εντολής του Φουρνιρέ, είχε παραδεχτεί πως μερικές φορές “παρακολουθούσε τον σύζυγό της να βιάζει και να σκοτώνει τα θύματά του σε διπλανό δωμάτιο”.

Το νεότερο θύμα τους ήταν μόλις 9 ετών

Η υπόθεση της 9χρονης Εστέλ Μουζέν (Estelle Mouzin) είχε σοκάρει τη γαλλική κοινωνία και μέχρι την αποκάλυψη του απαγωγέα και δολοφόνου της, τη χαρακτήριζαν ως “το άλυτο μυστήριο”.

Το κορίτσι εξαφανίστηκε στις 9 Ιανουαρίου του 2003 καθώς επέστρεφε από το σχολείο στην πόλη Γερμάντες της Γαλλίας.

Τελευταία φορά που την είδε κάποιος ήταν μπροστά από τον φούρνο της γειτονιάς, κοντά στο σπίτι της μητέρας της.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η μητέρα κατέθεσε την εξαφάνισή της στις αρχές. Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την είδηση και οργανώθηκε ένας άτυπος αγώνας δρόμου για τον εντοπισμό της μικρής Εστέλ.

H 9 χρονών Εστέλ Μουζέν (Estelle Mouzin) υπήρξε το νεότερο θύμα του δολοφονικού ζευγαριού. Η υπόθεσή της συγκλόνισε τη γαλλική κοινωνία και για χρόνια θεωρούταν αγνοούμενη. Οι αρχές θεωρούσαν την υπόθεση “άλυτο μυστήριο” (Πηγή: Youtube)

Για δεκαέξι χρόνια, η οικογένεια του κοριτσιού αγωνιούσε, καθώς οι αρχές δεν μπορούσαν να εντοπίσουν ούτε την ίδια ούτε τον πιθανό ένοχο.

Μέχρι τις 27 Νοεμβρίου του 2019, όταν ο παιδόφιλος serial killer, Φουρνιρέ, αναδείχθηκε ως ο βασικός ύποπτος της υπόθεσης.

Στις 24 Ιανουαρίου του 2020, η γυναίκα τού, Μονίκ, ομολόγησε ότι αυτός την σκότωσε.

Ακολούθησε η ομολογία του ίδιου στις 6 Μαρτίου του 2020.

Από τη σύλληψη στη φυλακή

Ο Φουρνιρέ συνελήφθη στο σπίτι του στο Βέλγιο, στις 26 Ιουνίου του 2003, μετά την αποτυχημένη απόπειρα απαγωγής μιας 13χρονης μαθήτριας από την Κολομβία, η οποία κατάφερε να δραπετεύσει από το βαν του και να φθάσει στην αστυνομία, δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες.

Η σύζυγός του, Μονίκ Ολιβιέ, υποβλήθηκε σε εξονυχιστική ανάκριση. Την επόμενη χρονιά, το 2004, “έσπασε” και αποκάλυψε έντεκα δολοφονίες, επτά εκ των οποίων διαπράχθηκαν από τον Δεκέμβριο του 1987 έως το 2001. Ο Φουρνιρέ, που ήταν ήδη κρατούμενος, ομολόγησε την ενοχή του. Αμέσως μετά ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων.

Ανακαλύφθηκαν τέσσερα πτώματα γυναικών στο Βέλγιο και το “δολοφονικό ζευγάρι” εκδόθηκε στη Γαλλία, προκειμένου να βοηθήσει τις αρχές να εντοπίσουν και τα υπόλοιπα θύματα στο γαλλικό έδαφος.

Η δίκη των δολοφόνων ξεκίνησε στις 27 Μαρτίου και έληξε στις 28 Μαΐου του 2008. Ο Φουρνιρέ κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία επτά γυναικών. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Στη Μονίκ Ολιβιέ, επιβλήθηκε ποινή 28 ετών. Τους επιβλήθηκε ακόμα να καταβάλουν ηθική αποζημίωση ύψους 1.5 εκατομμύριων ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων.

Κανένας τους δεν τόλμησε να ασκήσει έφεση.

Τον Φεβρουάριο του 2018, ο παιδόφιλος δολοφόνος ομολόγησε τη δολοφονία δύο ακόμα γυναικών ενώ την επόμενη χρονιά αποκαλύφθηκε η εμπλοκή του και σε άλλες δύο ανθρωποκτονίες, με τελευταία, την υπόθεση απαγωγής της Εστέλ Μουζέν. Συνολικά, πιστεύεται ότι ο Μισέλ Φουρνιρέ ευθύνεται για τουλάχιστον 19 δολοφονίες.

Στις 10 Μαΐου του 2021, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών, σε νοσοκομείο των φυλακών στο Παρίσι.

Διαβάστε ακόμα στη “ΜτΧ”: Η ιστορία της Νατάσας. Άγνωστος την απήγαγε σε ηλικία 10 ετών και την φυλάκισε στο σπίτι του όπου τη βίαζε επί 8 χρόνια. Δραπέτευσε στα 18 της και ο βιαστής της αυτοκτόνησε

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.