Το τραγούδι του Νίκου Γούναρη που έκανε τις θαυμάστριες να πιστέψουν ότι χώρισε και του έστελναν γράμματα συμπαράστασης. Χρειάστηκε να απαντήσει με άλλο τραγούδι

Το τραγούδι του Νίκου Γούναρη που έκανε τις θαυμάστριες να πιστέψουν ότι χώρισε και του έστελναν γράμματα συμπαράστασης. Χρειάστηκε να απαντήσει με άλλο τραγούδι
Το τραγούδι “Αυτός ο άλλος” έχει τη δική του μικρή ιστορία, που ξεκινάει αμέσως μετά τη μεγάλη επιτυχία του Νίκου Γούναρη “Ένα βράδυ που’ βρεχε”. 

Ο Γούναρης βέβαια, εκείνη την εποχή μεσουρανούσε και οι θαυμαστές του, ιδιαίτερα οι θαυμάστριες του, ήταν χιλιάδες. Όταν κυκλοφόρησε λοιπόν το 1952 το τραγούδι “Ένα βράδυ που ‘βρεχε”, εκτός του ότι χάλασε κόσμο, η ερμηνεία του Γούναρη ήταν τόσο πειστική, που έδωσε την εντύπωση στο κοινό ότι είχε χωρίσει πραγματικά από τη γυναίκα του και ήταν πολύ στεναχωρημένος. Ακολούθησαν, μάλιστα αμέτρητοι ψίθυροι και διαδόσεις περί της αιτίας του υποτιθέμενου χωρισμού του. Αυτό που έγινε στη συνέχεια δεν περιγράφεται.

Αποτέλεσμα εικόνας για νικος γουναρης

O Νίκος Γούναρης

Εκατοντάδες θαυμάστριες του έστελναν γράμματα παρηγοριάς και συμπαράστασης με τα οποία μάλιστα προσφέρονταν συχνά και με μεγάλη προθυμία να τον βοηθήσουν να “ξεχάσει”. Ο Γούναρης με πολύ πλατύ χαμόγελο και την αγαπημένη του σύζυγο, Βαλεντίνη, πάντα στο πλευρό του, άνοιγε καθημερινά δεκάδες γράμματα που του έστελναν κυρίως νέες κοπέλες. Για τον κόσμο δεν είχε τόση σημασία ο υποτιθέμενος χωρισμός του Γούναρη όσο η υποτιθέμενη στεναχώρια του.

Ο Γούναρης, έλεγαν, περνάει δύσκολες στιγμές και είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Κάτω από αυτές τις συνθήκες και με πολύ χιούμορ, ο Γούναρη και οι συνεργάτες του (συνθέτες και στιχουργοί) πήραν την απόφαση να απαλλάξουν το κοινό από την εντύπωση που είχε σχηματίσει, αφήνοντας όμως εντέχνως χωρίς διάψευση τον υποτιθέμενο χωρισμό του.

Γιατί μία διάψευση όχι μόνο θα γκρέμιζε τα όνειρα εκατοντάδων θαυμαστριών του για ηθική συμπαράσταση, αλλά θα σταματούσε και τον “θρύλο” που σιγά σιγά χτιζόταν γύρω από το χωρισμό του. Έτσι γράφτηκε το “αυτός ο άλλος που σε πήρε από εμένα, είναι ευεργέτης μου μεγάλος”.

Πηγή: Μία ιστορία… ένα τραγούδι, του Ηρακλή Ευστρατιάδη, εκδόσεις Toubi’s

Διαβάστε ακόμη στη “ΜτΧ”: «Αντώνης ο βαρκάρης». Το σπανιόλικο τραγούδι «Antonio Vargas Heredia» που έγινε ρεμπέτικο και τραγούδησαν οι Βαμβακάρης και Καζαντζίδης. Πως αθωώθηκαν οι Έλληνες στη δίκη για τα δικαιώματα

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.