Τζακ ο αντεροβγάλτης. Πάλι ανακάλυψαν ποιος είναι

Τζακ ο αντεροβγάλτης. Πάλι ανακάλυψαν ποιος είναι

Σαν σήμερα στις 9 Νοεμβρίου του 1888, έπεσε νεκρή η Μέρι Τζέιν Κέλι, το τελευταίο θύμα του θρυλικού δολοφόνου, που έμεινε στην ιστορία ως «Τζακ ο Αντεροβγάλτης».

Ο Τζακ είναι ο πιο γνωστός κατά συρροή δολοφόνος της ιστορίας, λόγω των βίαιων εγκλημάτων του, αλλά και του μυστηρίου, που ακόμα καλύπτει την πραγματική του ταυτότητα. Το 1888 σκότωσε συνολικά πέντε ιερόδουλες, στη φτωχή περιοχή Γουαϊτσάπελ του Λονδίνου. Πήρε το όνομα «Αντεροβγάλτης», επειδή αφαιρούσε τα όργανα από τα θύματά του.

Έχουν περάσει 125 χρόνια από την τελευταία δολοφονία κι ακόμη οι φήμες οργιάζουν, σχετικά με το ποιος ήταν ο άνθρωπος πίσω απ’ τον μύθο.

Τον προηγούμενο μήνα κυκλοφόρησε το βιβλίο «Το Πέμπτο Θύμα» που παρουσιάζει άλλη μία πιθανή εξήγηση. Συγγραφέας είναι η Αντόνια Αλεξάντερ, απόγονος του πέμπτου και τελευταίου θύματος, της Μέρι Τζέιν Κέλι.

Ο πραγματικός Τζακ ήταν ο χειρουργός Σερ Τζον Γουίλιαμς, σύμφωνα με την Αλεξάντερ. Το εντυπωσιακό είναι ότι την ίδια άποψη έχει κι ένας απόγονος του γιατρού, ο Τόνυ Γουίλιαμς. Το βιβλίο του Γουίλιαμς «Ο θείος Τζακ: Ένα Βικτωριανό Μυστήριο» κυκλοφόρησε το 2012.

Τα στοιχεία που συνδέουν τον χειρουργό με τον Αντεροβγάλτη είναι πολλά. Ο Γουίλιαμς είχε εγχειρήσει το πρώτο θύμα του Τζακ, τη Μέρι Αν Νίκολς, τρία χρόνια πριν τη δολοφονία της. Την ημέρα που δολοφονήθηκε το δεύτερο θύμα, ο Γουίλιαμς είχε στείλει σημείωμα για να ακυρώσει μία συνάντηση, επειδή είχε ένα επείγον περιστατικό στην κλινική του.

Το επάγγελμα του Γουίλιαμς ήταν χειρουργός και από το 1888 είχε διατυπωθεί με βεβαιότητα η εκτίμηση, ότι ο Τζακ πρέπει να είχε γνώσεις ανατομίας και χειρουργικής, λόγω της προσεγμένης «επεξεργασίας» των θυμάτων του. Μάλιστα, ο Γουίλιαμς είχε κάνει πολλές έρευνες σχετικά με τη γυναικεία γονιμότητα, για να βοηθήσει τη γυναίκα του, που δεν μπορούσε να μείνει έγκυος. Από το πρώτο θύμα του Τζακ είχε αφαιρεθεί η μήτρα.

Λέγεται ότι ο Γουίλιαμς έφυγε από το Λονδίνο λόγω νευρικού κλονισμού τον ίδιο καιρό που σταμάτησαν οι φόνοι.

Τζακ εδώ, Τζακ εκεί, πού είναι ο Τζακ;

Η θεωρία της Αλεξάντερ και του Γουίλιαμς είναι μία από τις εκατοντάδες θεωρίες που έχουν κυκλοφορήσει. Ανάμεσα στους πιθανούς «Αντεροβγάλτες» ήταν ο Δούκας του Κλάρενς, ο εγγονός της Βασίλισσας Βικτορίας και ο συγγραφέας του βιβλίου «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», Λούις Κάρολ. Έχουν κυκλοφορήσει πάνω από 300 βιβλία και ταινίες, εμπνευσμένα από την υπόθεση του Τζακ του Αντεροβγάλτη. Να τα χιλιάσει!

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

mixanitouxronou.gr
close menu