Αποκαλύψεις για τον θάνατο της 8χρονης σε εργοστάσιο στο Κερατσίνι. Ο ιδιοκτήτης έδωσε εντολή να φύγουν όλοι οι υπάλληλοι

Αποκαλύψεις για τον θάνατο της 8χρονης σε εργοστάσιο στο Κερατσίνι. Ο ιδιοκτήτης έδωσε εντολή να φύγουν όλοι οι υπάλληλοι

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση της 8χρονης Όλγας η οποία βρήκε τραγικό θάνατο, όταν σφηνώθηκε σε συρόμενη μεταλλική πόρτα βάρους ενός τόνου, σε εργοστάσιο στο Κερατσίνι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάλληλος του εργοστασίου κατά τις 17:30 το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου έκλεισε τη μεταλλική συρόμενη πόρτα με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να εγκλωβιστεί μεταξύ της πόρτας και της παραστάδας της. Πέρασαν 20 λεπτά έως ότου ο ίδιος υπάλληλος να αντιληφθεί ότι το 8χρονο βρισκόταν εγκλωβισμένο. Αντί να ανοίξει την πόρτα ειδοποίησε τον προϊστάμενο της παραγωγής του εργοστασίου ο οποίος ειδοποίησε τον υπεύθυνο βάρδιας. Οι τρεις τους πήγαν στο σημείο και άνοιξαν την πόρτα με αποτέλεσμα το 8χρονο κορίτσι το οποίο είχε εγκλωβιστεί σε όρθια θέση, να πέσει στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις του.

Στη συνέχεια, κλήθηκε το ΕΚΑΒ, ενώ την ίδια ώρα ενημερώθηκε τηλεφωνικά και ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου. Καθώς δεν βρισκόταν στην επιχείρηση, έδωσε εντολή να σταματήσει η παραγωγή και να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι από το εργοστάσιο. Στις 18:30 μια ώρα μετά το τραγικό περιστατικό και ενώ είχαν φύγει οι υπάλληλοι και η πόρτα παρέμενε ανοιχτή έφθασε ένα φορτηγό στο σημείο όπου ο οδηγός του αφού κατέβηκε από το όχημα πήγε στο θυρωρείο και ενεργοποίησε την συρόμενη μεταλλική πόρτα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί και πάλι το 8χρονο κορίτσι. Στις 18:40 έφθασαν στο σημείο αστυνομικοί και διασώστες του ΕΚΑΒ.

Η 8χρονη απεγκλωβίστηκε δέκα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ από την πυροσβεστική και μεταφέρθηκε στο Τζάνειο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Αποκαλύψεις

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση η μικρή Όλγα είχε αργό θάνατο ο οποίος προκλήθηκε από ασφυξία όταν την πίεσε η μεταλλική πόρτα στην παραστάδα ενώ από το χτύπημα στο θώρακα είχε και εσωτερική αιμορραγία. Μάλιστα η συρόμενη πόρτα ανοιγόκλεισε συνθλίβοντας την σπονδυλική στήλη της 8χρονης.

Στην κατάθεσή του ο υπάλληλος που έκλεισε την μεταλλική συρόμενη πόρτα δήλωσε ότι δεν αντιλήφθηκε πως υπήρχε ένα μικρό παιδί.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «πήγαινα προς την αποθήκη και τρεις εργαζόμενοι που δουλεύουν στα σιλό μου είπαν να τους ανοίξω την μεταλλική συρόμενη πόρτα για να αποχωρήσουν γιατί είχαν σχολάσει όπως και έπραξα. Εγώ πήγα ξανά στην αποθήκη να συνεχίσω την εργασία μου και μετά από 5 λεπτά βγήκα για να κλείσω την πόρτα. Πάτησα το κουμπί να κλείσω την πόρτα και πήγα στην αποθήκη. Δεν κοίταξα αν έκλεισε η πόρτα γιατί έτσι συνηθίζουμε να κάνουμε.

Μετά από 15-20 λεπτά θέλησα να πιώ νερό, βγήκα από την αποθήκη και κατευθύνθηκα προς το θυρωρείο όπου υπάρχει ψύκτης ώστε να γεμίσω το μπουκάλι μου με νερό. Τότε αντίκρισα στην άκρη της μεταλλικής συρόμενης πόρτας ένα κοριτσάκι ηλικίας 8 ετών να είναι σφηνωμένο και ακίνητο. Θόλωσα και με το κινητό μου τηλέφωνο πήρα τον γενικό διευθυντή και του είπα «έγινε ατύχημα, η πόρτα έχει πλακώσει ένα παιδί, κατεβείτε να δείτε. Μέχρι να έρθει ο διευθυντής προσπάθησα να ανοίξω την πόρτα πατώντας το κουμπί αλλά αυτή είχε μπλοκάρει. Μετά από λίγα λεπτά δυο ή τρία ήρθε και μου είπε να μπω στην αποθήκη να κλείσω την πόρτα και να παραμείνω μέσα. Παρέμεινα μέσα γύρω στη μισή ώρα».

Σύμφωνα με τον υπάλληλο ο οποίος τηλεφωνούσε στον διευθυντή του ρωτώντας τον τι έγινε, ο διευθυντής του του είπε «σήκω φύγε τώρα αμέσως είναι εντολή πήγαινε σπίτι σου». Ο υπάλληλος έφυγε και πήγε σπίτι του ενώ εκείνο το βράδυ μίλησε αρκετές φορές στο τηλέφωνο με τον διευθυντή του ο οποίος του είπε ότι τα πράγματα είναι σοβαρά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις καταθέσεις μαρτύρων στην αστυνομία προκύπτει ότι ενώ το εργοστάσιο δουλεύει σε 3 βάρδιες όλο το 24ωρο υπήρξε από τη διοίκηση η εντολή να φύγουν οι υπάλληλοι και να σταματήσει η παραγωγή, όταν αντιλήφθηκαν το τραγικό περιστατικό. Ενώ το πιο συγκλονιστικό είναι ότι οι υπάλληλοι έφυγαν από την μεταλλική συρόμενη πόρτα βλέποντας το άψυχο κορμί της μικρής Όλγας πεσμένο στο έδαφος.

Δικηγόρος οικογένειας: Κακουργηματική αμέλεια της εταιρείας

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας της μικρής Όλγας Γιάννης Μπαρκαγιάννης μιλώντας στο Πρώτο Θέμα ανέφερε ότι από τα στοιχεία προκύπτει ότι η πόρτα αυτή δεν έχει φωτοκύτταρο γεγονός που θα απέτρεπε το τραγικό συμβάν.

«Διαβάζοντας τη δικογραφία αποδεικνύεται η μεγάλη κακουργηματική αμέλεια της εταιρείας στο κομμάτι του ότι δεν υπήρχε φωτοκύτταρο στην μεταλλική συρόμενη πόρτα, βάρους ενός τόνου. Συνεπώς είναι λογικό και γνωρίζουν ότι εφόσον αυτή η πόρτα δεν έχει κάποιο στοπ, ένα φωτοκύτταρο υπάρχει η δυνατότητα να προξενήσει ακόμη και το θάνατο λόγω του όγκου και του βάρους. Όσον αφορά το περιστατικό θα δούμε το κοριτσάκι όταν κλείστηκε στην πόρτα να γίνεται αντιληπτό μετά από περίπου 20 λεπτά όπου φώναξαν και άλλους υπευθύνους, άνοιξαν την πόρτα έπεσε το σώμα από το κοριτσάκι που ήταν σε όρθια στάση κάθετα, έφυγε όλο το προσωπικό μετά από εντολή, σύμφωνα με τη δικογραφία και ενώ έχουν φύγει όλοι κλείνει η πόρτα και εγκλωβίζεται για δεύτερη φορά το κοριτσάκι.

Η αστυνομία έκανε περιπολίες και τυχαία βρέθηκε στο σημείο και δεν ειδοποιήθηκε από κανένα. Και σε αυτό πέφτουν σε αντιφάσεις οι μάρτυρές οι οποίοι λένε ότι την κάλεσαν αλλά δεν υπάρχει κανένα τέτοιο καταγεγραμμένο στοιχείο και στις καταθέσεις των αστυνομικών οργάνων αναγράφεται ότι πήγαν μόνοι τους λόγω της περιπολίας. Παράλληλα αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι αφού έκλεισαν την πόρτα και έφυγαν όλοι στην κυριολεξία όλα τα άτομα και δεν υπήρχε κανείς να ανοίξει την πόρτα, η πόρτα άνοιξε μετά από 4 ώρες περίπου απτόταν έκλεισε για πρώτη φορά εγκλωβίζοντας το κοριτσάκι. Εμείς θα ζητήσουμε να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να έχουμε εξηγήσεις αλλά και να δούμε τις συνομιλίες που υπήρξαν. Παράλληλα θα ζητήσουμε τη μεταβολή της κατηγορίας από πλημμεληματική σε κακουργηματική».

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.