Για πρώτη φορά, έπειτα από 64 χρόνια χιόνισε στη Βραζιλία και το «έστρωσε» σε πολλές πόλεις της χώρας. 

Σφοδρές χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες πλήττουν τη νότια Βραζιλία το τελευταίο διάστημα. Την τελευταία φορά που μια χιονοθύελλα έπληξε τη Βραζιλία ήταν το 1957. Τότε στην πολιτεία της Σάντα Καταρίνα το χιόνι ξεπέρασε το 1,3 μ.

43 πόλεις καλύφθηκαν με χιόνι

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Climatempo, τουλάχιστον σε 43 πόλεις χιόνισε ή έπεσε χιονόνερο. Το θέαμα ήτνα πρωτόγνωρο και γέμισε χαρά κυρίως τις μικρότερες ηλικίες.

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Βραζιλίας οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τις αρχές Αυγούστου και ίσως σχηματιστεί πάγος στις πολιτείες του Μάτο Γκρόσο ντο Σουλ, του Σάο Πάολο, του Μίνας Ζεράις και του Γκόιας.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας

«Είμαι 62 ετών και ουδέποτε είδα χιόνι στη ζωή μου», δήλωσε ο οδηγός φορτηγού Ιοντόρ Γκονκάλβες Μάρκες από το Καμπάρα ντο Σουλ στο τηλεοπτικό δίκτυο Globo. «Είναι απερίγραπτο να βλέπεις την ομορφιά της Φύσης», πρόσθεσε.

Μέριμνα για τους άστεγους 

Η απότομη πτώση της θερμοκρασίας και το κύμα ψύχους ώθησαν, στο μεταξύ, άστεγους Βραζιλιάνους να αναζητήσουν καταφύγιο και ζεστό φαγητό σε ειδικές δομές.
Αν και το ασυνήθιστο φαινόμενο έδωσε τη δυνατότητα σε ορισμένους Βραζιλιάνους να φτιάξουν για πρώτη φορά στη ζωή τους χιονάνθρωπο, εκφράζονται φόβοι μήπως ο παγετός προκαλέσει καταστροφές στις σοδειές καφέ, ζαχαροκάλαμου και πορτοκαλιών, σημαντικός εξαγωγικός τομέας της χώρας.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου

Πηγή: USAToday
Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: Twitter

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Η χιονισμένη Κηφισιά των αρχοντικών και των περίτεχνων κήπων από ψηλά. Γιατί πολλές ρομαντικές επαύλεις στην περιοχή ονομάστηκαν ελληνοελβετικού ρυθμού (drone)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here