Μερικά χιλιόμετρα νότια του Ισθμού της Κορίνθου, υπάρχει μια τοποθεσία βγαλμένη από τα παραμύθια.

Τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης πήραν την ονομασία τους από την αρχαία ελληνίδα καλλονή. Πιστεύεται ότι στα ιαματικά λουτρά της περιοχής, που αναβλύζουν μέσα από το βουνό, έκανε μπάνιο η Ωραία Ελένη. Οι ντόπιοι υποστηρίζουν ότι αυτό ήταν το μυστικό της ομορφιάς της.

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι οι θεραπευτικές ιδιότητες της πηγής είναι ευεργετικές τόσο για γυναικολογικές παθήσεις όσο και για την σφριγηλότητα και ευεξία της γυναικείας επιδερμίδας. Δεν είναι τυχαίο πως στο σημείο συνήθως απαντώνται πολλές γυναίκες διαφόρων ηλικιών να απολαμβάνουν τα κρύα νερά. Αρκετές μάλιστα στέκονται στην ουρά προκειμένου να προλάβουν μία καλή θέση κάτω από ένα βράχο. Αυτό συμβαίνει γιατί στο συγκεκριμένο σημείο απολαμβάνουν ένα από τα ωραιότερα αλλά και ισχυρότερα φυσικά υδρομασάζ.

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Βουτιά από ψηλά στη μαγευτική φυσική «πισίνα» του Ιονίου. Βρίσκεται σε ακατοίκητο νησάκι κοντά στα Σύβοτα (drone)

Τις τελευταίες δεκαετίες η περιοχή έχει γνωρίσει ραγδαία τουριστική άνθηση, καθώς πολλοί Αθηναίοι ανακάλυψαν το κρυμμένο φυσικό διαμάντι που εκτός των άλλων απέχει ελάχιστα από την πρωτεύουσα. Έτσι, αν και ο μόνιμος πληθυσμός του χωριού είναι 1145 κάτοικοι, το καλοκαίρι τριπλασιάζεται.

Δείτε τα μαγευτικά Λουτρά της Αγίας Ελένης από ψηλά, όπως τα κατέγραψε ο συνεργάτης μας Up Drones:

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Ανατολή στη Σάρτη Χαλκιδικής. Το προσφυγικό χωριό με την μαγευτική παραλία που θυμίζει τις αλλοτινές πατρίδες. Εντυπωσιακή λήψη με ορίζοντα το Άγιο Όρος (drone)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here