Δολοφόνησε τη γυναίκα του με ηλεκτροπληξία ενώ λουζόταν. Ο ηλεκτρολόγος που πίστευε ότι σχεδίασε το “τέλειο έγκλημα”

Δολοφόνησε τη γυναίκα του με ηλεκτροπληξία ενώ λουζόταν. Ο ηλεκτρολόγος που πίστευε  ότι σχεδίασε το “τέλειο έγκλημα”

31 Ιουλίου 1983, ώρα μία και μισή το μεσημέρι. Ένα αποτρόπαιο έγκλημα συνέβη στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης.

Θύτης ένας 27χρονος ηλεκτρολόγος και θύμα η 26χρονη σύζυγός του. Ο άνδρας αποφάσισε να δολοφονήσει τη γυναίκα του με ηλεκτροπληξία, την ώρα που λουζόταν στο πατρικό της.

Ο λόγος: επειδή αισθανόταν ότι τον καταπίεζε και θεωρούσε τη συμπεριφορά της αυταρχική.

Όπως ανέφεραν τα δημοσιεύματα, ο 27χρονος παραλίγο να διαπράξει το “τέλειο έγκλημα”. Όμως, ο ιατροδικαστής που εξέτασε το πτώμα της άτυχης γυναίκας κατάλαβε ότι επρόκειτο για δολοφονία κι όχι για δυστύχημα, όπως προσπάθησε να το σκηνοθετήσει ο δολοφόνος.

androgyno

Ο 27χρονος ηλεκτρολόγος σκότωσε την 26χρονη σύζυγό του με ηλεκτροπληξία, την τελευταία ημέρα του Ιουλίου του 1983 – Πηγή εικόνας: εφημερίδα “Τα Νέα”

Το μεθοδικό εγκληματικό σχέδιο

Την Κυριακή της 31ης Ιουλίου 1983, η 26χρονη πήγε να κάνει μπάνιο στην αποθήκη του πατρικού της σπιτιού. Ο 27χρονος ηλεκτρολόγος έβαλε τότε σε εφαρμογή το σχέδιό του.

Ξεβίδωσε το ντουί της λάμπας που κρεμόταν στην αποθήκη και το συνέδεσε με ένα πλακέ καλώδιο που κρεμόταν ελεύθερο. Ύστερα, έβαλε από πάνω τη λάμπα και έτσι το σύρμα έπαιρνε ρεύμα μόνο όταν άναβε ο διακόπτης της λάμπας.

Ενώ η ανυποψίαστη 26χρονη λουζόταν, ο σύζυγός της μπήκε στην αποθήκη. Εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι είχε κλειστά τα μάτια της από τις σαπουνάδες, χώρισε το πλακέ καλώδιο και ακούμπησε τις δύο άκρες του, στα ανασηκωμένα χέρια της.

Μόλις η βρεγμένη κοπέλα, ήρθε σε επαφή με το ρεύμα, έπαθε ηλεκτροπληξία. Όμως, ο 27χρονος δεν έμεινε εκεί. Αφού η γυναίκα του σωριάστηκε στο πάτωμα, τύλιξε τη μία άκρη του καλωδίου στο πόδι της 26χρονης και ακούμπησε την άλλη άκρη στα χείλη και το στήθος της.

Η τάση του ρεύματος έφτασε τα 220 βολτ. Οι συσπάσεις στο σώμα της γυναίκας πρέπει να ήταν υπερβολικά έντονες και παρατεταμένες, διότι προκάλεσαν πνευμονική αιμορραγία.

Ακολούθως, ο ηλεκτρολόγος έκρυψε το εσώρουχο της συζύγου του. Αποσυνέδεσε το καλώδιο, βίδωσε στην άκρη του ένα ντουί, το δίπλωσε και το έβαλε στο κουτί που φύλαγε τα εργαλεία του.

“Μαύρισε η ψυχή μου από τη στενοχώρια. Με καταπίεζε”

Αμέσως μετά το έγκλημά του, ο 27χρονος ειδοποίησε τους στενούς συγγενείς της 26χρονης και ισχυρίστηκε πως η τελευταία γλίστρησε από τις σαπουνάδες. Προσπάθησε να παρουσιάσει την εικόνα του απαρηγόρητου συζύγου.

Όμως, ο ιατροδικαστής δεν τον πίστεψε. Το πόρισμά του δεν άφηνε περιθώρια αμφιβολίας πως επρόκειτο για προμελετημένη ενέργεια. Το τραύμα που έφερε η γυναίκα στο κεφάλι δεν ήταν θανατηφόρο και τα ίχνη της ηλεκτροπληξίας ήταν ξεκάθαρα.

Ο δράστης οδηγήθηκε στην Ασφάλεια. Εκεί “έσπασε”, ομολογώντας την ενοχή του. Παραδέχθηκε ότι ηλεκτροβόλησε τη γυναίκα του στα χέρια, αλλά υποστήριξε ότι τα υπόλοιπα σημάδια στο σώμα της προέκυψαν, όταν έπεσε στο πάτωμα.

“Μαύρισε η ψυχή μου από τη στενοχώρια. Με καταπίεζε… Πίστευε ότι πήγαινα με άλλες γυναίκες και γκρίνιαζε ότι παραμελούσα τα συζυγικά μου καθήκοντα. Γκρίνιαζε και όταν ήθελα να αγοράσω κάτι δικό μου”, είπε ο 27χρονος στους αστυνομικούς.

Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι η 26χρονη σύζυγός του άφηνε αιχμές εναντίον του επειδή δεν μπορούσαν να κάνουν παιδί και συχνά του “εκτόξευε” προσβολές. Στον ανακριτή παρουσιάστηκε δυστυχισμένος και με μαύρο περιβραχιόνιο, για να δείξει ότι πενθούσε.

gynaikoktonos

Δυστυχισμένος και με μαύρο περιβραχιόνιο παρουσιάστηκε στον ανακριτή ο 27χρονος ηλεκτρολόγος – Πηγή εικόνας: εφημερίδα “Τα Νέα”

“Γιατί το σκότωσες το κορίτσι μου;”

Ακόμη και κατά την αναπαράσταση του εγκλήματος, διατεινόταν ότι, μετά την ηλεκτροβόληση, προσπάθησε να σώσει τη γυναίκα του κάνοντάς της τεχνητή αναπνοή. Δεν έπεισε, κανέναν.

anaparastasi_egklimatos

Ο 27χρονος ηλεκτρολόγος κατά την αναπαράσταση του εγκλήματός του – Πηγή εικόνας: εφημερίδα “Τα Νέα”

Μία θεία της γυναίκας ξέσπασε σε κλάματα και φώναξε στον 27χρονο ενώ εκείνος αποχωρούσε από τον τόπο της αναπαράστασης: “Γιατί το σκότωσες το κορίτσι μου;“.

Η μητέρα του θύματος αναρωτιόταν: “Μήπως θόλωσε το μυαλό του και τό κανε; Δεν το πιστεύω ακόμα πως αυτό το χρυσό παιδί σκότωσε την κόρη μου. Διχόνοιες δεν είχαν. Ήταν αγαπημένοι. Γιατί να το έκανε. “Μωρουδίστικο” μυαλό είχε”.

Σύμφωνα με τη μητέρα της 26χρονης, το θύμα είχε γυναικολογικά και ψυχολογικά προβλήματα. Γκρίνιαζε μερικές φορές στον άνδρα της, αλλά δεν ήταν δεσποτική. Ήταν παντρεμένοι δυόμισι χρόνια.

Απέναντί μας ήταν καλός κι από πίσω ήταν οχιά” – Η δίκη και η καταδίκη

Ο εισαγγελέας απήγγειλε στον 27χρονο ηλεκτρολόγο την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά τρόπο ιδιαζόντως απεχθή.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης, τον Απρίλιο του 1984. Η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν κατάμεστη. Η μητέρα της 26χρονης αυτή τη φορά ήταν λάβρος στην κατάθεσή της:

“Αυτός την σκότωσε, δεν ήταν ατύχημα! Γιατί όμως την σκότωσε, αυτό θέλουμε να μάθουμε. Δεν είχαν προβλήματα. Ο γαμπρός μου είχε παιδικό, αθώο μυαλό.

Αλλά φαίνεται έπαιζε διπλό ρόλο. Απέναντί μας ήταν καλός κι από πίσω μας οχιά… Την σκότωσε ο εγκληματίας, με τον ίδιο τρόπο θέλω να τον σκοτώσετε κι εσείς!”.

dikasthrio

“Απέναντί μας ήταν καλός κι από πίσω ήταν οχιά”, ήταν μερικά από τα λόγια της εξοργισμένης μητέρας του θύματος στο δικαστήριο – Πηγή εικόνας: εφημερίδα “Τα Νέα”

Ο 27χρονος “παρέμεινε ασυγκίνητος και ήσυχος σε όλη τη διάρκεια της δίκης“, σύμφωνα με τον Τύπο. Στην απολογία του υποστήριξε:

“Δεν ήθελα να τη σκοτώσω. Ήθελα μόνο να τη φοβίσω, για να δει ότι δεν είμαι σκυλάκι ή σκλάβος της και να μη μου φέρεται έτσι.

Την ακούμπησα λίγο και φώναξε κι έπεσε κάτω. Τρόμαξα και μού’ φυγαν τα καλώδια από τα χέρια. Τραβήχτηκα από εκεί και δεν ήξερα τι να κάνω, καθώς έβλεπα τα καλώδια να τη χτυπούν σ’ όλο το σώμα και να τινάζεται”.

Τα λόγια του εισαγγελέα ήταν καταπέλτης. Χαρακτήρισε τον 27χρονο “πανούργο εγκληματία” και “σατανικό“. “Επιχείρησε το τέλειο έγκλημα και θα το πετύχαινε, αν δεν υπήρχαν τα ιατροδικαστικά ευρήματα. Σαν ένας νέος δήμιος, την κεραυνοβόλησε και μετά θέλησε να παραστήσει το θάνατό της σαν ατύχημα”, προσέθεσε.

Τελικά, ο 27χρονος ηλεκτρολόγος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και ισόβια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας του κολάζ: Pixabay

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu