Εισαγγελική παρέμβαση για τις δημόσιες τελετές εξορκισμού στην πλ. Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. “Δεν είχαν άδεια” λέει ο δήμος

Εισαγγελική παρέμβαση για τις δημόσιες τελετές εξορκισμού στην πλ. Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. “Δεν είχαν άδεια” λέει ο δήμος

Εισαγγελική παρέμβαση για τις δημόσιες τελετές εξορκισμού στην πλ. Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. “Δεν είχαν άδεια” λέει ο δήμος

Πλέον, όλοι αναζητούν απαντήσεις σχετικά με το πώς επετράπη η διοργάνωση αυτών των τελετών, αν και γιατί δόθηκαν άδειες στην αυτοαποκαλούμενη «Εκκλησία των Εθνών» ώστε να τις πραγματοποιήσει, με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Κούπκα να τονίζει ότι «δεν είχε δοθεί καμία άδεια».

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι οι τελετές «έγιναν εντελώς παράνομα. Χωρίς καμία έγκριση ή άδεια για να συγκεντρωθούν. Χωρίς καμία άδεια για να βγάλουν τραπεζοκαθίσματα. Χωρίς καμία άδεια για ρεύμα. Για το ρεύμα λένε ότι πήραν μέσω γεννήτριας».

«Υπεβλήθη αίτημα αφού είχαν γίνει οι τελετές»

Όπως επισήμανε ο κ. Κούπκας «το αίτημα που υπεβλήθει στο Δήμο Θεσσαλονίκης για παραχώρηση χώρου έγινε αφού είχαν πραγματοποιηθεί οι εκδηλώσεις». Συγκεκριμένα, τα έγγραφα από την αυτοαποκαλούμενη «Εκκλησία των Εθνών» έφτασαν σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο στο γραφείο του στις 10 Αυγούστου, ενώ τα μέλη της αίρεσης είχαν ήδη πραγματοποιήσει δύο τελετές στην Πλατεία Δικαστηρίων, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Επίσης, όπως τόνισε ο ίδιος στη διεύθυνση που αναφερόταν ως έδρα της θρησκευτικής οργάνωσης, κάπου στη δυτική Θεσσαλονίκη βρέθηκε ότι δεν υπάρχει κανεί, δεν υπήρχαν γραφεία, αλλά μια βιοτεχνία που λειτουργεί κανονικά.

Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε για τις τελετές εξορκισμού, στις οποίες συγκεντρώθηκε μάλιστα αρκετός κόσμος, από περιοίκους και αφού είχαν ήδη πραγματοποιηθεί.

Ο Δήμος δεν πρόκειται να δώσει έγκριση σε μελλοντικές τελετές

«Είχα μιλήσει με τον εκπρόσωπο της φερόμενης ως Εκκλησίας και του είχα εξηγήσει ότι οι πλατείες των πόλεων δεν γίνεται να καταστούν χώροι λατρείας. Και ούτε πρόκειται ο Δήμος Θεσσαλονίκης να εγκρίνει την ίδρυση μιας υπαίθριας Εκκλησίας σε χώρους πλατειών και υπαίθριους χώρους», τόνισε ο Αντιδήμαρχος.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι «ζητούσαν τέσσερις Κυριακές του Σεπτεμβρίου (για τις τελετές) και τους τόνισα ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Επίσης μου ζήτησε κάποια νομιμοποιητικά έγγραφα», τόνισε ο κ. Κούπκας επισημαίνοντας ότι η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης προκειμένου να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς ισχύει και ποια είναι η συγκεκριμένη οργάνωση, καθώς ο ίδιως είχε στα χέρια του μόνο το καταστατικό της.

Υπενθυμίζεται ότι για τις τελετές εξορκισμών διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα, ανέθεσε την έρευνα στην Κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, για να εξακριβωθεί αν υπήρξε διατάραξη κοινής ησυχίας, καθώς και αν υπήρξε παράβαση του ειδικού νόμου περί προσηλυτισμού.

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu