Όταν ξεκίνησαν οι εργασίες για τη διάνοιξη της νέας εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών ανακαλύφτηκε ένας αρχαίος υπόγειος τάφος. Οι αρχαιολόγοι πραγματοποίησαν ανασκαφές στο σημείο και εντυπωσιάστηκαν με την απρόσμενη ανακάλυψη. Αντίκρισαν έναν θαλαμοειδή τάφο που στο εσωτερικό του είχε άλλους δύο χτιστούς τάφους.
Πάνω στο ένα από τα δύο νεκροκρέβατα απεικονιζόταν μια προσωπογραφία μιας νεαρής γυναίκας. Οι αρχαιολόγοι μπορούσαν να δουν τη μορφή της νεκρής, καθώς είχε διατηρηθεί σε άψογη κατάσταση. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου της ήταν ξεκάθαρα και τα χρώματα με τα οποία είχε διακοσμηθεί ο τάφος ήταν ακόμη έντονα.

Ο τάφος χρονολογείται στον 3ο μ. Χ. αιώνα και έχει διαστάσεις 2,40 Χ 2,30 μ
Η γυναίκα είχε ανοιχτόχρωμα μάτια, καστανοκόκκινα μαλλιά, σαρκώδη χείλη και φορούσε χρυσά σκουλαρίκια. Το κορμί της ήταν σκεπασμένο με κόκκινα σκεπάσματα που είχαν κίτρινες, κυανές και λευκές ταινίες. Ήταν μια όμορφη γυναίκα η οποία είχε ζήσει στην περιοχή τον 3ο αιώνα μ.Χ.
Η σκεπή του σχημάτιζε καμάρα, η οποία είχε καταστραφεί, γι’ αυτό είχε τοποθετηθεί ένα πρόχειρο στέγαστρο.
Ο τάφος χρονολογήθηκε στη ρωμαϊκή εποχή και κοσμούνταν από μοναδικές τοιχογραφίες.

Ο ρωμαϊκός τάφος ανασκάφηκε από την Αγλαΐα Κουτρομπή και μεταφέρθηκε από τα σκάμματα της Ολυμπίας Οδού εντός του Αρχαιολογικού Χώρου από τον Δημήτρη Κορρέ.
Η σπουδαιότητα της ανακάλυψης ήταν μεγάλη γι’ αυτό οι αρχαιολόγοι αποφάσισαν να τον μεταφέρουν στο αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου.
Οι αρχαιολόγοι έστησαν μια μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να αποσπαστεί ο τάφος από το έδαφος.
Αφού έκοψαν τα σωστά σημεία, τον μετέφεραν με προσοχή πάνω σε σκυρόδεμα και τον σήκωσαν με γερανό. Ο τάφος βάρους 80 τόνων μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο μουσείο της Κορίνθου, όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να αντικρίσουν από κοντά πως έμοιαζαν οι γυναίκες της ρωμαϊκής εποχής.
Δείτε τη μεταφορά του ρωμαϊκού τάφου
Διαβάστε στη “ΜτΧ”: Οι γυναίκες μονομάχοι της αρχαιότητας. Ήταν κυρίως κόρες πλουσίων και πάλευαν για τη φήμη!
Ειδήσεις σήμερα:
- Καταπέλτης η εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. «Κάρφωσε το δρεπάνι σαν άλλος Σαμουράι»
- «Καμπανάκι» από τους ειδικούς για την Αρκτική. Μπορεί να μην έχει θαλάσσιους πάγους τον Σεπτέμβριο από το 2030
- Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Γιάννης Φλωρινιώτης. Νοσηλευόταν με πνευμονικό οίδημα
- Με Αεροπλάνα και Βαπόρια. Σαββόπουλος, Μπέλλου, Σάττι, Μικρός Κλέφτης σε μια εκπληκτική διασκευή (Βίντεο)
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ