Στον απόηχο της ιαπωνικής επίθεσης στο Περλ Χάρμπορ, στην Αμερική επικράτησε πανικός. Ο πόλεμος ήταν προ των πυλών και μπορούσε ανά πάσα στιγμή να γίνει επίθεση.
Στις 17 Ιανουαρίου του 1942, ένα μήνα μετά το Περλ Χάρμπορ, κυκλοφόρησαν προστατευτικές μάσκες αερίων για παιδιά, από την εταιρεία Σαν Ράμπερ. Οι μάσκες είχαν τη μορφή του Μίκι Μάους και το σχέδιο είχε πάρει την έγκριση του ίδιου του Ουόλτ Ντίσνεϊ.
Ήλπιζαν ότι η μάσκα Μίκι Μάους θα «ξεγελούσε» τα παιδιά, ώστε να νομίσουν ότι όλη η κατάσταση ήταν απλώς ένα παιχνίδι. Έτσι, θα ήταν πιο πρόθυμα να τη φοράνε συνέχεια.
Η προστασία των παιδιών ήταν βασική έγνοια όλων των χωρών που μπλέχτηκαν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Γερμανία είχε κατασκευάσει προστατευτική κούνια για μωρά και κουκούλα για τα μεγαλύτερα παιδιά. Το ίδιο και η Μεγάλη Βρετανία.
Οι μάσκες, ευτυχώς, δε χρησιμοποιήθηκαν ποτέ και μετά το τέλος του πολέμου, μοίρασαν μερικές σε αξιωματικούς ως ενθύμια.
Διαβάστε στη “ΜτΧ”:Ο Μίκι Μάους και η Μίνι έγιναν πάμπλουτοι, ο Γκούφι κατέληξε άστεγος και ο Σιλβέστερ αλκοολικός. Τι θα γινόταν στο μέλλον, αν οι ήρωες των κόμικς γερνούσαν; Καλλιτέχνης τους σκιτσάρει σε μεγάλη ηλικία…
Ειδήσεις σήμερα:
- Μελόνι. «Θέλω να ξανακατέβω στις επόμενες εκλογές λέγοντας στους ψηφοφόρους: κάναμε ό,τι είχαμε υποσχεθεί»
- Κατερίνη. Μία 16χρονη το θύμα της άγριας δολοφονίας που κατηγορείται ότι διέπραξε 17χρονος Πολωνός. Συμμετείχε σε πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών
- Πατέρας για 4η φορά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Το όνομα της κόρης του
- Επίθεση από drone σε πλοίο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα ανοιχτά της Μάλτας
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ