Η δολοφονία της 6χρονης “Βασίλισσας της Ομορφιάς” που παραμένει ανεξιχνίαστη από το 1996. Βρέθηκε στραγγαλισμένη στο υπόγειο του σπιτιού της. Γιατί κατηγορήθηκαν οι γονείς και ο αδελφός της

Η δολοφονία της 6χρονης “Βασίλισσας της Ομορφιάς” που παραμένει ανεξιχνίαστη από το 1996. Βρέθηκε στραγγαλισμένη στο υπόγειο του σπιτιού της. Γιατί κατηγορήθηκαν οι γονείς και ο αδελφός της
26 Δεκεμβρίου 1996. Η Αμερική, όπως και οι περισσότερες χώρες του κόσμου, είναι σε γιορτινή διάθεση λόγω Χριστουγέννων.

Όμως, μια τραγική είδηση ανέτρεψε την ευχάριστη ατμόσφαιρα και σόκαρε. Ένα μικρό κορίτσι, η 6χρονη Τζον – Μπένετ Ράμσεϊ δολοφονήθηκε στο σπίτι της με ανατριχιαστικό τρόπο. Όμως, ο δολοφόνος δεν βρέθηκε ποτέ. 

Η βασίλισσα της Ομορφιάς 

Η μικρή Τζον- Μπένετ Ράμσεϊ γεννήθηκε στην Ατλάντα το 1990 σε μια εύπορη οικογένεια. Ήταν ένα πανέμορφο ξανθό κορίτσι με πράσινα μάτια και τεράστιο χαμόγελο που έμοιαζε με αληθινή κούκλα. Έτσι, η μητέρα της Πατρίτσια “Πάτσι” Ράμσεϊ αποφάσισε να τη στείλει σε διαγωνισμούς ομορφιάς για παιδιά. Αναδείχθηκε νικήτρια και στους πέντε διαγωνισμούς, στους οποίους πήρε μέρος. Η μικρή Τζον-Μπένετ Ράμσεϊ έγινε γνωστή παγκοσμίως. Ο Τύπος την αποκαλούσε μικρή “Βασίλισσα Ομορφιάς”.

Η μικρή Τζον-Μπένετ Ράμσεϊ πήρε μέρος σε διαγωνισμούς ομορφιάς για παιδιά, κάτι που την έκανε γνωστή όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και σε όλον τον κόσμο Πηγή εικόνας Youtube

Πολλοί κατέκριναν την υπερπροβολή της μικρής, καθώς υποστήριζαν ότι δεν ζούσε παιδικά χρόνια και ότι οι γονείς της τη χρησιμοποιούσε ως “αξιοθέατο”. Παράλληλα, θεωρούσαν λάθος το γεγονός ότι η Τζον-Μπένετ ήταν μονίμως μακιγιαρισμένη και χτενισμένη από τόσο μικρή ηλικία.

Η εξαφάνιση

Ώρα 5:52. Η μητέρα της, Πάτσι, παίρνει τηλέφωνο την αστυνομία της περιοχής σε κατάσταση σοκ.

Λέει ότι η κόρη της απήχθη και ότι βρήκε ένα σημείωμα στη σκάλα, στο οποίο αυτός που την είχε απαγάγει ζητούσε λύτρα. Το γράμμα είχε έκταση σχεδόν δυόμιση σελίδες, κάτι ασυνήθιστο για τέτοιου είδους σημειώματα.

Ο εκβιαστής ζητούσε 118 χιλιάδες δολάρια για να επιστρέψει το παιδί ζωντανό. Το ίδιο ποσό είχε πάρει ο πατέρας Τζον Ράμσεϊ ως μπόνους από τη δουλειά του.

Η αστυνομία έφτασε στο σπίτι της οικογένειας Ράμσεϊ λίγο αργότερα. Ερεύνησαν και τη γύρω περιοχή, αλλά δεν βρήκαν τίποτα ύποπτο.

Η αστυνομία θεώρησε ότι το παιδί είχε όντως απαχθεί και έτσι έπρεπε να ξεκινήσουν ευρύτερη έρευνα. Απαγόρευσαν την είσοδο στο δωμάτιο της μικρής Τζον-Μπένετ για να μην αλλοιωθούν πιθανά αποδεικτικά στοιχεία που θα οδηγούσαν στον απαγωγέα. Όμως, το υπόλοιπο σπίτι είχε μείνει ανοιχτό προς φίλους και επισκέπτες που ήθελαν να συμπαρασταθούν στην οικογένεια για την απώλεια της μικρής. Και αυτό θεωρήθηκε ένα από τα πιο μεγάλα λάθη στην έρευνα της υπόθεσης.

Στην αρχή βασικοί ύποπτοι θεωρήθηκαν οι γονείς της Πηγή εικόνας Youtube

Μερικές ώρες αργότερα στη μία το μεσημέρι, ένας ντετέκτιβ είπε στον πατέρα της μικρής να ψάξει σπιθαμή προς σπιθαμή όλο το σπίτι, ώστε να δει αν λείπει κάτι. Τότε ο Τζον Ράμσεϊ κατέληξε στο κλειδωμένο υπόγειο του σπιτιού, στο οποίο η αστυνομία δεν είχε μπει. Όταν ο πατέρας μπήκε μέσα, είδε την Τζον-Μπένετ ξαπλωμένη στο πάτωμα. Για λίγα δευτερόλεπτα ένιωσε ανακούφιση που βρήκε το παιδί του, αλλά όταν πλησίασε συνειδητοποίησε ότι η μικρή ήταν νεκρή.

Το στόμα της ήταν κλειστό με κολλητική ταινία, τα χέρια της δεμένα πίσω από το κεφάλι της, ενώ ένα καλώδιο ήταν τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό της. Το σώμα της είχε σκεπαστεί με μια άσπρη κουβέρτα.

Ο πατέρας σήκωσε το παιδί στα χέρια του και το ανέβασε πάνω στο σπίτι. Αυτή η κίνησή του θεωρήθηκε επίσης ένα κρίσιμο λάθος, καθώς αλλοιώθηκαν τα στοιχεία που βρίσκονταν στο σημείο, όπου πιθανότητα είχε δολοφονηθεί η μικρή Τζον-Μπένετ.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι η 6χρονη είχε στραγγαλιστεί. Το κρανίο της είχε υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ στα ρούχα της βρέθηκε DNA αγνώστου άνδρα, γεγονός που υποδήλωνε ότι το κορίτσι ίσως είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά πριν από τη δολοφονία του. Ωστόσο, το σώμα του παιδιού δεν είχε σημάδια βιασμού.

Οι έρευνες που δεν οδήγησαν πουθενά 

Αρχικά οι υποψίες έπεσαν στους γονείς. Ο Τύπος της εποχής έγραφε ότι είχαν σκηνοθετήσει τον θάνατό της για να φαίνεται σαν να εισέβαλε κάποιος στο σπίτι.

Το σημείωμα που είχε βρεθεί στο σπίτι ήταν ύποπτο λόγω της τεράστιας έκτασής του. Δεν είχε δακτυλικά αποτυπώματα και ήταν προσεκτικά γραμμένο.

Αυτός που είχε γράψει είχε χρησιμοποιήσει ακρωνύμια και θαυμαστικά. Λίγο αργότερα, διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιήθηκε στυλό και χαρτί από το σπίτι της οικογένειας Ράμσεϊ. Αυτό το νέο στοιχείο πυροδότησε ακόμη περισσότερο τις θεωρίες ότι το γράμμα ήταν ψεύτικο, καθώς ο απαγωγέας δεν θα είχε τον χρόνο και την ψυχραιμία να γράψει σχεδόν τρεις σελίδες.

Πολλοί κατέκριναν την υπερπροβολή της μικρής, καθώς υποστήριζαν ότι δεν ζούσε παιδικά χρόνια και ότι οι γονείς της την χρησιμοποιούσε ως “αξιοθέατο”. Πηγή εικόνας Youtube

Οι ερευνητές πήραν δείγμα από τον γραφικό χαρακτήρα των δυο γονέων, αλλά και του εννιάχρονου γιο τους Μπερκ που επίσης βρισκόταν στο σπίτι την ώρα της δολοφονίας. Διαπιστώθηκε ότι ο Τζον και ο μικρός Μπερκ Ράμσεϊ δεν είχαν γράψει το απειλητικό σημείωμα, αλλά δεν μπορούσαν να πουν με σιγουριά ότι ίσχυε το ίδιο και για τη μητέρα.

Στη συνέχεια η οικογένεια αρνήθηκε να συνεργαστεί με την αστυνομία και να καταθέσει για δεύτερη φορά, κάτι που τροφοδότησε ακόμη περισσότερο τις εικασίες σχετικά με την ενοχή τους.

Το 1999 ο εισαγγελέας δήλωσε ότι δεν μπορούσε να εκδοθεί κατηγορητήριο λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων στην υπόθεση.

Η άλλη θεωρία, την οποία υποστήριζαν και οι γονείς, ήταν ότι κάποιος εισέβαλε μέσα στο σπίτι από το σπασμένο παράθυρο του υπογείου. Η θεωρία βασίστηκε στο γεγονός ότι στο υπόγειο βρέθηκε αποτύπωμα παπουτσιού ενός άνδρα. Ύποπτος θεωρήθηκε ο γείτονας Μπιλ Μακ Ρέινολντς που είχε ντυθεί Άγιος Βασίλης και είχε επισκεφτεί το σπίτι τις προηγούμενες ημέρες. Ο Ρέινολντς αυτοκτόνησε λίγο αργότερα. Έγιναν δεκάδες τεστ DNA, αλλά κανένας δεν βρέθηκε ένοχος. Πολλοί είπαν ότι ακόμη και για αυτή την εκδοχή είχαν μερίδιο ευθύνης οι γονείς, καθώς την εξέθεσαν σε κίνδυνο μέσω των διαγωνισμών ομορφιάς που συμμετείχε.

Το 2003 οι ερευνητές βρήκαν δείγμα από άγνωστο αίμα στο εσώρουχο του κοριτσιού. Έτσι, οι έρευνες στράφηκαν σε διάφορους καταγεγραμμένους παιδόφιλους των ΗΠΑ. Συνέκριναν το DNA με 1,6 εκατομμύρια δείγματα, αλλά δεν βρέθηκε κάποιο που να συμπίπτει. Η δολοφονία έμεινε ανεξιχνίαστη.

Το 2006 ένας πρώην δάσκαλος ο Τζον Μαρκ Καρ κατά τη διάρκεια ανάκρισης σχετικά με υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, ομολόγησε ότι εκείνος είχε σκοτώσει τη μικρή “Βασίλισσα της Ομορφιάς”. Είπε ότι της έδωσε υπνωτικά χάπια, την κακοποίησε σεξουαλικά και ότι την σκότωσε κατά λάθος. Ωστόσο, το DNA του δεν είχε καμία σχέση με εκείνο που είχε βρεθεί πάνω στην Τζον Μπένετ και έτσι, αφέθηκε ελεύθερος.

Την ίδια χρονιά πέθανε και η μητέρα της Πάτσι Ράμσεϊ από καρκίνο.

Η Τζον-Μπένετ Ράμεσεϊ με τον αδερφό της Μπερκ που θεωρήθηκε και αυτός ύποπτος Πηγή εικόνας: Youtube

Το 2009 η υπόθεση ήρθε και πάλι στη δημοσιότητα. Ένας ερευνητής κατηγόρησε ξανά τους γονείς, οι οποίοι υποστήριζαν πως ένας άνδρας μπήκε από το σπασμένο παράθυρο του υπογείου. Σύμφωνα με τον ιδιωτικό ντετέκτιβ, το βίντεο της αστυνομίας από τον τόπο του εγκλήματος, έδειχνε ξεκάθαρα ότι στο παράθυρο υπήρχαν άθικτοι πυκνοί ιστοί αράχνης. Αυτό σήμαινε ότι οι γονείς έλεγαν ψέματα.

“Αν υπήρχε περίπτωση να εισβάλει από αυτό το σημείο ο ένοχος, σίγουρα θα είχε χαλάσει τους ιστούς της αράχνης μπαίνοντας στο χώρο. Όμως αυτό δε συνέβη. Είμαι πεπεισμένος πως η δολοφονία έγινε από άτομο που ήταν στο σπίτι”, είπε ο ντετέκτιβ.

Ωστόσο, για μια ακόμη φορά, αυτό το στοιχείο δεν ήταν αρκετό.

Το 2016 το τηλεοπτικό δίκτυο CBS δημοσίευσε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο:

”Η Υπόθεση της Τζον-Μπένετ Ράμσεϊ”, το οποίο είχε στόχο να ρίξει φως στην ιστορία.

Στο ντοκιμαντέρ υπονοούνταν ότι η 6χρονη δολοφονήθηκε από τον κατά τρία χρόνια μεγαλύτερο αδερφό της Μπερκ. Οι ερευνητές πιθανολογούσαν ότι ο εννιάχρονος τότε Μπερκ χτύπησε την αδερφή του με ένα βαρύ αντικείμενο στο κεφάλι. Οι γονείς του συγκάλυψαν το έγκλημα για να προστατέψουν τον γιο τους.

Σε βίντεο από τις συναντήσεις του Μπερκ με ψυχολόγο μετά από το έγκλημα, ο 9χρονος είχε πει: “Το πρώτο πράγμα που θυμάμαι είναι η μητέρα μου να έρχεται στο δωμάτιό μου σε άσχημη κατάσταση και να φωνάζει Θεέ μου, Θεέ μου, Θεέ μου. Δεν σηκώθηκα από το κρεβάτι. Έμεινα εκεί. Δεν ήξερα τι άλλο να κάνω”. Οι ερευνητές θεωρούσαν ότι αυτό ήταν περίεργο για ένα παιδί στην ηλικία του που το πιθανότερο ήταν να πλησιάσει από περιέργεια για να δει τι έγινε.

Ο Μπέρκ χαμογελούσε συνεχώς στη συνέντευξη, στην οποία τον ρωτούσαν για την αδερφή του, κάτι που θεωρήθηκε ύποπτο Πηγή εικόνας: Youtube

Παράλληλα, πάνω στο τραπέζι της κουζίνας βρέθηκε ένα μπολ με ανανά, στο οποίο υπήρχαν τα αποτυπώματα του μικρού Μπερκ. Υπολείμματα του φρούτου βρέθηκαν και στο στομάχι της 6χρονης. Όμως, οι γονείς κατέθεσαν ότι δεν είχαν δώσει εκείνοι στα παιδιά τον ανανά. Ήταν ένας τρόπος να δελεάσει ο δολοφόνος τη μικρή ΤζοΜπένετ για να τον ακολουθήσει ή το “μήλο της έριδος” που εξόργισε τον 9χρονο, με αποτέλεσμα να δώσει το θανατηφόρο χτύπημα στην αδερφή του;

Η απάντηση δεν δόθηκε ποτέ. Μέχρι τότε οι αστυνομικοί είχαν απορρίψει το ενδεχόμενο να έχει εμπλακεί ο αδερφός της στη δολοφονία.

Ο Μπερκ μήνυσε το κανάλι CBS και ζήτησε αποζημίωση 750 εκατομμύρια δολάρια.

Αργότερα, σε συνέντευξή του στο κανάλι ABC ο Μπερκ αρνήθηκε για μια ακόμη φορά την ανάμειξή του στη δολοφονία της αδερφής του και είπε. Όμως, αυτό που προκάλεσε σχόλια ήταν ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης ο Μπερκ χαμογελούσε. Άλλοι είπαν ότι ήταν από αμηχανία. Κάποιοι είδαν στο πρόσωπό του έναν δολοφόνο.

Ωστόσο, η υπόθεση συνεχίζει να αποτελεί ένα μυστήριο, που μάλλον δεν θα λυθεί ποτέ.

Διαβάστε επίσης στην ΜτΧ: Η δολοφονία μιας 8χρονης από τον 14χρονο γείτονά της. Τη σκότωσε για να μην τον τιμωρήσουν οι γονείς, όταν την τραυμάτισε κατά λάθος όταν έπαιζαν

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.