Η εκπαίδευση των μοναχών Σαολίν και η αντοχή τους σε οριακές δοκιμασίες. Γιατί έγιναν πολεμιστές και εκπαιδεύονται από την παιδική ηλικία (Βίντεο. Προσοχή! Σκληρές εικόνες)

Η εκπαίδευση των μοναχών Σαολίν και η αντοχή τους σε οριακές δοκιμασίες. Γιατί έγιναν πολεμιστές και εκπαιδεύονται από την παιδική ηλικία (Βίντεο. Προσοχή! Σκληρές εικόνες)
Ακουμπούν τα σώματα τους πάνω σε λόγχες, στέκονται επί ώρες στο ένα πόδι και τρυπούν το κεφάλι τους με τρυπάνι. Όποιος αποφασίσει να γίνει μοναχός Σαολίν πρέπει να αντέχει τον πόνο και την κούραση.

Οι Σαολίν είναι μοναχοί, οι οποίοι ανέπτυξαν και εξέλιξαν ένα είδος πολεμικής τέχνης το οποίο είναι γνωστό ως Σαολίν Κουνγκ Φου. Ιδρυτής της πολεμικής τέχνης των Σαολίν θεωρείται ο μοναχός βουδιστής Bodhidarma, ο οποίος έφτασε στην Κίνα από τις Ινδίες. Ίδρυσε ένα σύστημα ψυχοσωματικής πειθαρχίας το οποίο αργότερα ανέπτυξε διάφορα είδη πολεμικών τεχνών που υπάρχουν στην Ανατολή.

Στόχος του ήταν η πολεμική τέχνη να στρέφεται κατά της βίας, ενώ υπήρχαν κανόνες που απαγόρευαν ο ένας μοναχός να χτυπήσει τον άλλον. Tα βουδιστικά δόγματα των μοναχών Σαολίν δεν έχουν σκοπό να πληγώνουν άλλους ανθρώπους, ούτε να δοξαστούν. Επιδιώκουν να εκπαιδεύσουν το σώμα στην αυτο-παρατήρηση, να κυριαρχήσουν πάνω στις αισθήσεις και να αμύνονται σε επιθέσεις, όταν η βία δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Οι πολεμιστές Σαολίν ως Βουδιστές μοναχοί, θα ήταν αδιανόητο να να διαπράξουν φόνο. Ωστόσο, το σύστημα τους έδινε τη δυνατότητα να εξολοθρεύσουν πολλούς εχθρούς. Μία από τις τεχνικές που χρησιμοποιούν συχνά είναι να στρέφουν το όπλο του εχθρού πάνω του ή να τον καθιστούν ανίκανο να συνεχίσει τη μάχη. Για έναν μοναχό, η αφαίρεση της ζωής, είτε ανθρώπου είτε ζώου, μπορεί να σημάνει το τέρμα της πνευματικής του πορείας.

Οι μοναχοί Σαολίν, από παιδιά εκπαιδεύονται στο Κουνγκ Φου, με σκοπό την ανύψωση του πνεύματός τους. Η εξάσκηση τους ξεκινά από πολύ μικρή ηλικία και περιλαμβάνει σκληρές δοκιμασίες.

Η εκπαίδευση τους γίνεται στον Ναό, ένα από τα πιο γνωστά βουδιστικά μοναστήρια στην Κίνα στο οποίο εκπαίδευαν μαχητές μοναχούς Σαολίν. Ακόμη και όταν ο εξωτερικός χώρος του ναού καλυφθεί με χιόνι, οι μαθητές δεν πτοούνται και συνεχίζουν γυμνοί την εκπαίδευσή τους. Ο μικρότερος μαθητής είναι έξι χρόνων. Σύμφωνα με τον εκπαιδευτή του, όταν περάσει με επιτυχία όλες τις διαδικασίες θα γίνει ένας άντρας με πυγμή.

Μικροί Σαολίν λυγίζουν το σώμα τους γύρω από ένα ξύλο

Ο μοναχός Γιαν Χουάν που έχει αναλάβει την εκπαίδευσή  εξάχρονων αγοριών αναφέρει πως και αυτός όταν ήταν μικρός είχε περάσει από την ίδια ακριβώς διαδικασία. Τονίζει πως εάν καταφέρουν να ξεπεράσουν αυτού του είδους τις δυσκολίες θα είναι ικανοί να ξεπεράσουν κάθε δοκιμασία και στο μέλλον.

Στην εκπαίδευση μαθαίνουν να στηρίζουν το βάρος τους στο κεφάλι τους για ώρα. Στέκονται επί ώρες στο ένα πόδι και χτυπούν το κεφάλι τους με μεταλλικά όργανα μέχρι να τα λυγίσουν. Σκοπός όλων των ασκήσεων είναι η αυτοβελτίωση, η αντοχή στον πόνο και το να ξεπερνάν τα ανθρώπινα όρια.

Όταν ολοκληρώσουν τη σωματική εκπαίδευση ακολουθεί η εξοικείωση με τα όπλα. Μαθαίνουν να χειρίζονται τα κινέζικα σπαθιά με δεξιοτεχνία, καθώς και τα κοντάρια. Οι πιστοί μοναχοί Σαολίν με αυτούς τούς τρόπους τηρούν τις παραδόσεις των προγόνων τους, οι οποίοι ως μοναχοί για να γλυτώσουν από διάφορους ληστές, κλείστηκαν στα μοναστήρια και έμαθαν να αντιμετωπίζουν τους εισβολείς.

Οι μοναχοί Σαολίν είναι αδύνατοι, έχουν ξυρισμένο το κεφάλι τους και συνήθως φορούν ένα κίτρινο ή λευκό ρούχο. Προσέχουν τη διατροφή τους και ακολουθούν αυστηρά χορτοφαγικό πρόγραμμα. Μάλιστα όλα τα προϊόντα που καταναλώνουν καλλιεργούνται από τους ίδιους κοντά στο μοναστήρι.

Διαβάστε ακόμη στη “ΜτΧ”: Ο μοχανός Σαολίν που «τρέχει» πάνω στην επιφάνεια της λίμνης! Κατάφερε να διασχίσει 125 μέτρα και ξεπέρασε προηγούμενο προσωπικό ρεκόρ … 

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu