Οι γονείς που κρατούσαν αιχμάλωτα τα 13 τους παιδιά, αλυσοδεμένα με λουκέτα, υποσιτισμένα και αγράμματα. Στα social media δημοσίευαν εικόνες μιας ευτυχισμένης οικογένειας

Οι γονείς που κρατούσαν αιχμάλωτα τα 13 τους παιδιά, αλυσοδεμένα με λουκέτα, υποσιτισμένα και αγράμματα. Στα social media δημοσίευαν εικόνες μιας ευτυχισμένης οικογένειας
Στις 14 Ιανουαρίου 2018, μία από τις σκληρότερες ιστορίες παιδικής κακοποίησης έφτασε στο τέλος της. Περίπου 113 χιλιόμετρα ανατολικά του Λος Άντζελες, στο Πέρις της Καλιφόρνιας δύο γονείς κρατούσαν αιχμάλωτα τα δεκατρία παιδιά τους για χρόνια. Ζούσαν δεμένα, βρώμικα και υποσιτισμένα.
Όταν οι αρχές έφτασαν στο σπίτι βρήκαν τα παιδιά ακινητοποιημένα και δεμένα στα κρεβάτια με αλυσίδες, οι οποίες ήταν κλειδωμένες με λουκέτα. Οι γονείς Ντέιβιντ και Λίζα Τέρπιν καταδικάστηκαν σε ισόβια.
Οι αδίστακτοι γονείς

Ο Ντέιβιντ Άλεν Τέρπιν και η Λουίζ Αν Τέρπιν παντρεύτηκαν το 1985 στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, όταν ο Ντέιβιντ ήταν 23 ετών και η Λουίζ μόλις δεκαέξι. Από το 1988 έως το 2015 απέκτησαν δέκα κόρες και τρεις γιους. Και στα 13 παιδιά έδωσαν ονόματα που ξεκινούν με το γράμμα “J”.

Οι Τέρπινς ήταν ακόλουθοι του θρησκευτικού κινήματος Κουίβερφουλ (Quiverfull), στο οποίο κυριαρχεί η άποψη ότι “τα παιδιά είναι ευλογία του Θεού” και ενθαρρύνεται η αναπαραγωγή. Όσα περισσότερα παιδιά τόσο περισσότερο ευλογημένοι οι πιστοί. Όπως δήλωσαν μεταγενέστερα και οι γονείς του Ντέιβιντ, το ζευγάρι συνέχισε να κάνει παιδιά επειδή “τους το είχε ζητήσει ο Θεός”.

Διαβάστε ακόμα: Η πρώτη απαγωγή παιδιού για λύτρα στην Ελλάδα. Οι απαγωγείς ζητούσαν ένα εκατομμύριο δολάρια. Ο εγκέφαλος παραδόθηκε μόνος του αφού είχε αφήσει το παιδί ελεύθερο χωρίς αντάλλαγμα

Από το 1999 η οικογένεια ζούσε στο Τέξας. Το 2010, οι Τέρπινς αποφάσισαν να μετακομίσουν στην Καλιφόρνια. Έναν χρόνο αργότερα, οι νέοι ενοικιαστές του σπιτιού των Τέρπινς ήρθαν αντιμέτωποι με ένα αποκρουστικό θέαμα. Ο χώρος ήταν κατάμεστος με κόπρανα, νεκρές γάτες, κρεβάτια με δεμένα σχοινιά και σκουπίδια. Δύο τσιουάουα βρέθηκαν να τρώνε λυσσασμένα τις λερωμένες πάνες που ήταν σκορπισμένες στο σπίτι.

Το σπίτι – κολαστήριο στην Καλιφόρνια

Ο πατέρας είχε δηλώσει το σπίτι στην Καλιφόρνια ως έδρα ενός ιδιωτικού σχολείου. Ο ίδιος ήταν διευθυντής και μοναδικοί μαθητές τα δεκατρία παιδιά του. Καθώς δεν προβλέπεται η επιθεώρηση τέτοιου σχολείου, στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνια, η πολιτεία δεν αντιλήφθηκε ποτέ τα φρικιαστικά μυστικά που έκρυβε εκείνο το ιδιαίτερο “σχολείο”.

Το σπίτι της οικογένειας στο Τέξας (Πηγή φωτογραφίας: Youtube)

Το 2018, η 17χρονη κόρη τους πήδηξε από το παράθυρο μαζί με έναν από τους αδερφούς της για να δραπετεύσουν. Ο αδερφός φοβήθηκε και τελικά επέστρεψε στο σπίτι. Η 17χρονη, όμως, ήταν αποφασισμένη να δώσει τέλος στον βασανισμό της. Χρησιμοποίησε ένα απενεργοποιημένο κινητό και κάλεσε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 911. Τα λόγια της ήταν συνταρακτικά:

“Zω σε μια οικογένεια 15 ατόμων και οι γονείς μας είναι βίαιοι. Μας κακοποιούν. Και οι δυο μικρές αδερφές μου βρίσκονται αλυσοδεμένες αυτή τη στιγμή”.

Όταν έφτασαν στο σπίτι οι Αρχές, οι Τέρπινς έσπευσαν να απελευθερώσουν δύο από τα παιδιά, που ήταν αλυσοδεμένα. Δεν πρόλαβαν όμως να “λύσουν” και τον 22χρονο Τέρπιν, ο οποίος βρέθηκε δεμένος στο κρεβάτι του. Σταδιακά άρχισε να αποκαλύπτεται το χρόνιο μαρτύριο των παιδιών.

Υποσιτισμένα, βρώμικα και δεμένα

Τα δεκατρία παιδιά ηλικίας μεταξύ 2 έως 29 ετών βρέθηκαν υποσιτισμένα ενώ διαγνώστηκαν με μυϊκή ατροφία και ελλιπή ανάπτυξη. Ακόμα και τα ενήλικα παιδιά φαίνονταν μικρότερα της ηλικίας τους. Η 29χρονη, που ήταν και η μεγαλύτερη, ζύγιζε μολις 37 κιλά ενώ το 12χρονο παιδί είχε το μέσο βάρος ενός 7χρονου. Από την έρευνα που ακολούθησε αποδείχτηκε ότι τα παιδιά τρέφονταν μία φορά τη μέρα ενώ έκαναν μπάνιο μία φορά τον χρόνο. Στην αυλή δεν έβγαιναν σχεδόν ποτέ ούτε τους επιτρεπόταν η έξοδος. Μία από τις πρώτες παρατηρήσεις των αρχών ήταν ότι τα παιδιά ήταν “πολύ χλωμά”.

Ο εισαγγελέας της κομητείας Ρίβερσαϊντ, Μάικ Χέστριν που ανέλαβε την υπόθεση, δήλωσε πως “οι γονείς αγόραζαν τρόφιμα για τους ίδιους, όπως μηλόπιτες και κολοκυθόπιτες, τις άφηναν στον πάγκο της κουζίνας αλλά δεν επέτρεπαν στα παιδιά να τα φάνε”. Μόνο το δίχρονο μωρό και νεότερο μέλος της οικογένειας γλίτωσε από τη φρικαλεότητα των γονιών του καθώς βρέθηκε σωστά αναθρεμμένο.

Οι “γονείς” που κρατούσαν αιχμάλωτα τα 13 παιδιά τους υπό άθλιες συνθήκες (Πηγή φωτογραφίας: Wikipedia)

Τα παιδιά συνήθιζαν να βρίσκονται δεμένα τις περισσότερες ώρες καθώς τιμωρούνταν για εντελώς παράλογα “αδικήματα”, όπως ότι έπλυναν τα χέρια τους πάνω από τον καρπό. Αρχικά τα έδεναν με σχοινιά, αλλά μετά από την επιτυχημένη προσπάθεια ενός παιδιού να ξεφύγει, επιστράτευσαν αλυσίδες και λουκέτα. Αλλά ακόμα και όταν δεν ήταν δεμένα, ήταν κλειδωμένα σε διαφορετικά δωμάτια, ώστε να μην μπορούν να παίξουν μεταξύ τους. Βρέθηκαν πολλά παιχνίδια στο σπίτι, αλλά μέσα στις συσκευασίες τους, χωρίς να έχουν ανοιχτεί ποτέ.

Κάποια από τα παιδιά έπασχαν από νοητική στέρηση και είχαν υποστεί βλάβες στο νευρικό τους σύστημα εξαιτίας της ακραίας και παρατεταμένης κακοποίησης που είχαν υποστεί. Όπως αποκαλύφθηκε δεν είχαν πάει σε γιατρό τα τελευταία τέσσερα χρόνια ενώ δεν είχαν επισκεφθεί ποτέ τον οδοντίατρο. Αρκετά ήταν εκείνα που λόγω της πολύχρονης αιχμαλωσίας τους δεν γνώριζαν βασικές έννοιες, όπως τα φάρμακα και η αστυνομία.

Μάρτυρες δεν υπήρξαν;

“Μα οι γείτονες δεν έβλεπαν; Οι γιαγιάδες και οι παππούδες που ήταν”, αναρωτήθηκαν αρκετοί. Σύμφωνα με τους γείτονες, όλοι λίγο πολύ γνώριζαν ότι στο συγκεκριμένο σπίτι ζούσε μια πολυμελής οικογένεια, αλλά κανείς τους δεν είδε ποτέ κάποιο από τα παιδιά. Παρά μόνο την Κυριακή 14 Ιανουαρίου του 2018, όταν και εισέβαλλαν οι Αρχές και τα απομάκρυναν από τον χώρο μετά τη σύλληψη των γονιών τους.

Από την άλλη πλευρά, η μητέρα του Ντέιβιντ Τέρπιν χαρακτήρισε την οικογένεια “αξιοσέβαστη” υποστηρίζοντας ότι οι γονείς ήταν πολύ προστατευτικοί. “Όταν έβγαιναν έξω, τα στοίχιζαν με βάση την ηλικία τους, ενώ οι γονείς βρίσκονταν στα άκρα της γραμμής που σχημάτιζαν, ένας μπροστά κι ένας πίσω, ώστε να τα ελέγχουν” δήλωσε.

Οι δύο γονείς φρόντιζαν να ανεβάζουν αρκετές φωτογραφίες με τα 13 τους παιδιά στα social mediamtx, ώστε να φαίνεται ότι πρόκειται μια “ευτυχισμένη οικογένεια”. Μάλιστα αναρτούσαν βίντεο από διάφορες εκδηλώσεις, όπως την ανανέωση των γαμήλιων όρκων του ζευγαριού Τέρπιν.

Ισόβια 

Η υπόθεση “Τέρπιν 13” όπως έγινε αργότερα γνωστή θεωρήθηκε “εξαιρετικά σπάνια” κυρίως από τον συστηματικό χαρακτήρα της κακοποίησης και των βασανιστηρίων.

Οι Τέρπινς κατηγορήθηκαν για βασανισμό ανηλίκων, αιχμαλωσία, κακοποίηση εξαρτώμενου ενήλικα και κακοποίηση παιδιών. Ο Ντέιβιντ Τέρπιν Ο Ντέιβιντ κατηγορήθηκε και για ψευδορκία, λόγω των ένορκων δηλώσεών του στο Υπουργείο Παιδείας της Καλιφόρνια, όπου ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά του εκπαιδεύονταν σε ιδιωτικό σχολείο.

Στις 22 Φεβρουαρίου 2019, ο Ντέιβιντ και η Λουίζ Τέρπιν καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη με δυνατότητα απαλλαγής μετά από 25 χρόνια. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι δεν θα λάβουν ποτέ απαλλαγή λόγω της σοβαρότητας του εγκλήματος. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης δύο από τα πρώην αιχμάλωτα παιδιά βρέθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου για να καταθέσουν. Ανάμεσα σε άλλα, μία από τις κόρες δήλωσε:

“Οι γονείς μου μου πήραν τη ζωή. Τώρα που ελευθερώθηκα θα την κερδίσω πίσω”

Διαβάστε ακόμα στη “ΜτΧ”: Η εγκληματική οικογένεια που δολοφόνησε 20 ταξιδιώτες. Η μάνα δολοφονούσε τους άνδρες της και είχε σκοτώσει τρία από τα 12 παιδιά της. Η ιστορία που συγκλόνισε τις ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu