Σε αμερικανικά χέρια παρέμεινε ο Ολυμπιακός τίτλος στα 100μ. πρόσθιο γυναικών. Όχι όμως σε αυτά της Λίλι Κινγκ, αλλά στη 17χρονη Λίντια Τζέικομπι, που έκανε τη μεγάλη έκπληξη στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και πήρε την πρώτη θέση με 1:04.95.

Το κορίτσι που, όπως λέγανε οι δημοσιογράφοι του Eurosport, ήρθε από το πουθενά. Το πουθενά της Τζακόμπι είναι η παγωμένη Αλάσκα, μια από τις πολιτείες των ΗΠΑ με ελάχιστο πληθυσμό και χωρίς τρομερές αθλητικές υποδομές.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας

Η Τζακόμπι είναι η πρώτη Αμερικάνα χρυσή ολυμπιονίκης που προέρχεται από την Αλάσκα και έκανε την προετοιμασία της μακριά από το σπίτι της καθώς το τοπικό κολυμβητήριο στη μικρή πόλη που μένει (με πληθυσμό μόλις 3000 άτομα) έκλεισε λόγω covid και ήταν υποχρεωμένη καθημερινά να ταξιδεύει 2,5 ώρες με το τρένο στο Άνκορατζ – την πρωτεύουσα της πολιτείας- για να κάνει προπονήσεις.

Στην φωτογραφία φαίνεται η αυθόρμητη έκπληξη της όταν βλέπει τον πίνακα με τις επιδόσεις αμέσως μετά τον τερματισμό της κούρσας.

 

Σημειώνεται ότι η Νοτιοαφρικανή Τατιάνα Σενμέικερ εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο με 1:05.22, αφήνοντας τρίτη (1:05.54) την Κινγκ, που ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του αγωνίσματος τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here