Οι εξορκιστές επιστρέφουν. Οι τελετές που διχάζουν και έρχονται σε αντίθεση με την επιστήμη (βίντεο)

Οι εξορκιστές επιστρέφουν. Οι τελετές που διχάζουν και έρχονται σε αντίθεση με την επιστήμη (βίντεο)
Η Ρωμαϊκή Καθολική Εκκλησία εκπαιδεύει νέους εξορκιστές για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Η Εκκλησία υποστηρίζει μάλιστα ότι αυτή η ξαφνική ζήτηση οφείλεται στο γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταπιάνονται με την τεχνική του εξορκισμού, κυρίως με πληροφορίες που αντλούν από το Ίντερνετ. Ο Φραντσέσκο Μπαμόντε, πρόεδρος του συλλόγου εξορκιστών στην Ιταλία, είπε στη La Repubblica ότι το φαινόμενο αναβιώνει έντονα στις μέρες μας.

Οι δαιμονισμένοι λέγεται ότι μιλούν ακαταλαβίστικα, τρέμουν ανεξέλεγκτα και βγάζουν από το στόμα καρφιά, μέταλλα ή κομμάτια γυαλιά! Για να τους απαλλάξει από τους δαίμονες που τους έχουν κυριεύσει, η Εκκλησία οργανώνει τελετές με ιερείς που επικαλούνται τον Θεό, άλλους Αγίους ή τον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

«Ο Πάπας δεν είχε πρόθεση να κάνει κανέναν εξορκισμό, απλώς προσευχήθηκε για το άτομο που του παρουσιάστηκε και το οποίο υπέφερε», έλεγε η ανακοίνωση που είχε εκδόσει ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι.

«Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν είχε πρόθεση να κάνει κανέναν εξορκισμό, απλώς προσευχήθηκε για το άτομο που του παρουσιάστηκε και το οποίο υπέφερε», έλεγε η ανακοίνωση του εκπροσώπου του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι. Η Ένωση Επισκόπων της Ιταλίας όμως, δημοσιοποίησε τη σκηνή ως εξορκισμό

Αυτές οι τελετές απαντώνται σε πολλούς πολιτισμούς από αρχαιοτάτων χρόνων. Στην αρχαία Μεσοποταμία πίστευαν ότι όλες οι ασθένειες οφείλονταν στα κακά πνεύματα. Οι Ασσύριοι είχαν ξόρκια και προσευχές. Οι Βαβυλώνιοι έσπαγαν πήλινα ομοιώματα δαιμόνων. Στον Χριστιανισμό, ο Ιησούς συνάντησε έναν δαιμονισμένο και διέταξε τα πνεύματα να φύγουν από το σώμα του. Στον μεσαίωνα βασάνιζαν και κακομεταχειρίζονταν όσους παρουσίαζαν τέτοια συμπτώματα.
Στις τελετές εφάρμοζαν διάφορες μεθόδους. Συνήθως προσευχές, καθαγιασμένο νερό, διάφορα φυτά όπως ελλέβορος ή απήγανος ή ακόμα και αλάτι.
Οι δύσπιστοι ισχυρίζονται ότι η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά δεν οφείλεται σε δαίμονες, αλλά σε σοβαρές ψυχικές ασθένειες όπως ψύχωση, σχιζοφρένεια ή διαταραχές της προσωπικότητας. Λένε επίσης ότι ο εξορκισμός πετυχαίνει λόγω αυθυποβολής όπως συμβαίνει με το φαινόμενο “placebo”, όπου ο ασθενής υποβάλλει τον εαυτό του να πιστέψει ότι γιατρεύτηκε.
Σήμερα ο εξορκισμός εξακολουθεί να διχάζει τον κόσμο για το αν πρόκειται για δαίμονες ή ψυχική ασθένεια.
Χαρακτηριστική περίπτωση στην Ελλάδα είναι αυτή του παπά Σάββα Αχιλλέως (βίντεο)

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu