«Διάλειμμα για διαφημίσεις» κάνει η Μηχανή του Χρόνου με τον Χρίστο Βασιλόπουλο τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY και παρουσιάζει το δεύτερο μέρος της ιστορίας της διαφήμισης στην Ελλάδα.

Η εκπομπή μεταδίδεται σε επανάληψη την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 17.00. Τα επεισόδια είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους On Demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.


Η εκπομπή εστιάζει στην τηλεοπτική διαφήμιση και τα μέσα που χρησιμοποίησαν οι δημιουργοί για να τραβήξουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Παρουσιάζει τα διαχρονικά σλόγκαν και τα τζινκλγς, που σιγοτραγουδούσαν μικροί και μεγάλοι, αλλά και οι διάσημοι πρωταγωνιστές των σποτ.


Η έρευνα φωτίζει και την κοινωνική πλευρά της διαφήμισης και παρουσιάζει τα κοινωνικά μηνύματα μέσα από τα τηλεοπτικά σποτ, όπως αυτό για την ενημέρωση και πρόληψη κατά του AIDS. Διαφημιστές και εικονογράφοι περιγράφουν στον Χρίστο Βασιλόπουλο βήμα, βήμα πώς φτιάχνεται μια διαφήμιση και εξηγούν τις δυσκολίες των πρώτων ετών, όταν όλα γίνονταν στο χέρι και δεν υπήρχαν υπολογιστές.

Οι δημιουργοί αναλύουν επίσης τον ρόλο της γυναίκας στη διαφήμιση που πολλοί κατηγόρησαν για υπέρμετρη χρήση της σεξουαλικότητας.
Η Μηχανή του Χρόνου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επικοινωνίας, παρουσιάζει παλιές τηλεοπτικές διαφημίσεις που προκαλούν νοσταλγία, αλλά αποτελούν και ένα ασφαλές δείγμα της κοινωνίας και της οικονομίας των προηγούμενων δεκαετιών.

Στην εκπομπή μιλούν:

Θεόδωρος Κοτιώνης- διευθύνων σύμβουλος Ogilvy, Λεία Βιτάλη- πρώην διαφημίστρια- συγγραφέας, Μάριος Θεολόγης- εικονογράφος, Γιάννης Κύρης- συνθέτης, Νικόλαος- Αύγουστος Γκεσκέρ, Κώστας Μαρτζούκος- Ερευνητής της Ελληνικής Διαφήμισης, Μανώλης Παπαπολύζος Προέδρος Ddb- Προέδρος ΕΔΕΕ, Γιώργος Ζαννιάς- Διαφημιστής- Πρώην Διευθύνων Σύμβουλος BBDO, Ζωζέτα Μηλιοπούλου-Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας Deree,  Τάκης Κιουσόπουλος- Διαφημιστής- Πρώην Διευθύνων Σύμβουλος Adel – Saatchi & Saatchi, Αντώνης Κλάψης- Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστήμιου Νεάπολις Πάφου, Εριέττα Μαυρουδή- Διαφημίστρια, Πέτρος Βενέτης- Διαφημιστής- Πρώην Διευθύνων Σύμβουλος Leo Burnett, Κατερίνα Τσεμπερλίδου Πρώην Προέδρος Adel – Saatchi & Saatchi- Συγγραφέας

Τα επεισόδια είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους On Demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here