Η “βασίλισσα Αν” στην ταινία του Λάνθιμου εργαζόταν ως καθαρίστρια για να επιβιώσει και δεν γκρίνιαξε ποτέ γι αυτό. Ζούσε με μία λίρα και έψαχνε χρήματα για να φάει μια πατάτα με τον άνδρα της.

Η “βασίλισσα Αν” στην ταινία του Λάνθιμου εργαζόταν ως καθαρίστρια για να επιβιώσει και δεν γκρίνιαξε ποτέ γι αυτό. Ζούσε με μία λίρα και έψαχνε χρήματα για να φάει μια πατάτα με τον άνδρα της.
Από τις μέρες που έψαχνε κέρματα κάτω από τον καναπέ για να αγοράσει μία  πατάτα για βραδινό, έχουν περάσει δύσκολα χρόνια μέχρι η Ολίβια Κόλμαν να γίνει η πολυσυζητημένη πρωταγωνίστρια της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου.

Ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός και δεν έκανε πίσω όσα εμπόδια και αν βρήκε μπροστά της μέχρι να τα καταφέρει. Η Κόλμαν δεν έχανε το κουράγιο της και προσπαθούσε να αντλήσει ικανοποίηση από όλες τις δουλειές που δοκίμαζε, όπως αυτή της καθαρίστριας και της γραμματέως. Ξεπέρασε κάθε δυσκολία και σήμερα, έχοντας ήδη στα χέρια της δύο χρυσές σφαίρες και 3 βραβεία BAFTA διεκδικεί να κάνει ακόμη πιο πλούσια την συλλογή της με ένα χρυσό αγαλματίδιο.

Έμμα Στόουν, Νίκολας Χουλτ, Ολίβια Κόλμαν, Γιώργος Λάνθιμος. Πηγή φωτογραφίας: Youtube

Μοιραζόταν μία πατάτα με τον άντρα της για βραδινό

Η Ολίβα Κόλμαν μετά τη σχολή υποκριτικής δούλεψε όπου μπορούσε για να επιβιώσει. Πέρασε πολλά χρόνια χωρίς να έχει την παραμικρή επαφή με την τέχνη της.

Στα σπίτια δεν έμπαινε μέσω της τηλεόρασης, αλλά ως καθαρίστρια και έχει πει ότι παρόλα αυτά ήταν χαρούμενη και συνεπέστατη.

“Έδινα τον καλύτερο εαυτό μου. Καθάριζα ντουλάπια, το πάνω μέρος από φωτιστικά, δεν άνοιγα ποτέ συρτάρια.”

Αντίθετα ως γραμματέας, δεν θεώρησε ότι ήταν επιτυχημένη. Στο γραφείο ο φάκελός της λέει ότι δεν είχε υψηλές επιδόσεις. Ευτυχώς γι αυτήν, έπρεπε να αναζητήσει άλλη εργασία στην οποία θα έπαιρνε καλύτερο βαθμό στην αξιολόγηση.

Τα δύσκολα χρόνια σημαδεύτηκαν από απόλυτη φτώχεια. Μαζί με τον άντρα της, Έντ Σίνκλέρ, φιλοξενούνταν σε σοφίτες φίλων τους.

Θυμούνται μέρες που ζούσαν με μία λίρα στην τσέπη, ενώ ο λογαριασμός τους στην τράπεζα ήταν μηδενικός.

Έψαχναν ξεχασμένα κέρματα κάτω από καναπέδες για να μπορέσουν να αγοράσουν μία πατάτα για βραδινό και να τη μοιραστούν. Η τύχη τους άλλαξε όταν ο σύντροφός της κληρονόμησε κάποια χρήματα και κατάφεραν να ορθοποδήσουν.

Η Ολίβια Κόλμαν στο ρόλο της βασίλισσας Ελισάβετ στη σειρά “Τhe Crown. Πηγή φωτογραφίας: Youtube

Ο φεμινισμός και ο αγώνας για ισότητα

Η βραβευμένη ηθοποιός όσο η τύχη της ήταν αβέβαιη σκέφτηκε ακόμη και να σπουδάσει νοσηλευτική. Δηλώνει περήφανη για τη μητέρα της που αφιέρωσε τη ζωή της για να φροντίζει ασθενείς και στα δύσκολα πολλές φορές σκέφτηκε να γίνει νοσοκόμα.

Οι γονείς της, ένθερμοι υποστηρικτές της ισότητας των δυο φύλλων, την ανέθρεψαν ώστε να μην βλέπει διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών. Αυτό έχει δηλώσει ότι προσπαθεί να μεταδώσει και στα δικά της παιδιά. “Όποιος θέλει τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ευκαιρίες για τους άνδρες και τις γυναίκες είναι φεμινιστής. Θέλω να κάνω το καλύτερο για να βοηθήσω προς αυτή την κατεύθυνση”.

“Μπορεί να γίνει σαν τη Μέριλ Στριπ”

Ο πατέρας της λάτρευε την οδήγηση και τα γρήγορα αυτοκίνητα. Από τα 12 της χρόνια της είχε μάθει να οδηγεί. Στα 16 είχε αποκτήσει άδεια οδήγησης για ράλι.

Αυτή ήταν και η ηλικία που έπαιξε τον πρώτο της ρόλο επί σκηνής. Πήγαινε σε σχολείο θηλέων. Η πρώτη της δασκάλα υποκριτικής είχε παραδεχτεί ότι όταν η “Ολίβια ήταν 18 ήξερε ότι θα γίνει μια σπουδαία ηθοποιός”. Σήμερα τη θεωρεί μία από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της, μιας και πιστεύει ότι μπορεί να γίνει τόσο καλή όσο η Μέριλ Στριπ.

Η καριέρα της άρχισε το 2003, όταν συμμετείχε στο Peep Show του Channel 4. Ακολούθησαν το “Kev and Bev” και η κωμική σειρά, το “Green Wing”. Πληρώθηκε με 25.000 λίρες για κάθε σειρά και πλέον γνώριζε ότι μπορούσε να συγκεντρωθεί στην υποκριτική και να μην καθαρίζει σπίτια για να ζήσει. Μετά από χρόνια, το 2011 ξέφυγε από τους κωμικούς χαρακτήρες που την καθιέρωσαν και ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο μιας θρησκόληπτης κακοποιημένης γυναίκας στην ταινία «Τυρανόσαυρος» του Πάντι Κόνσιντιν.

Ακολούθησε ο ρόλος της σκληρής ντετέκτιβ Έλι στην αστυνομική σειρά του BBC

«Broadchurch» και ο ρόλος της Κάρολ Θάτσερ δίπλα στη Μέριλ Στριπ στην ταινία «Σιδηρά Κυρία».

Το 2015 συνεργάστηκε για πρώτη φορά με το Γιώργο Λάνθιμο στην ταινία “Αστακός”. Σήμερα, λέει ότι δεν μπορεί να βρει τις λέξεις για να τον ευχαριστήσει που της επέτρεψε να συμμετάσχει στην “Ευνοούμενη”.

Τα 15 κιλά του ρόλου και η κατάθλιψη

Χρειάστηκε ένας χρόνος για να χάσει τα 15 κιλά της Ευνοούμενης. Πηγή φωτογραφίας: Youtube

Για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της βασίλισσας Αν στην ταινία του Λάνθιμου η Ολίβια Κόλμαν πήρε 15 κιλά. Το μόνο που έκανε, όπως έχει δηλώσει, ήταν να τρώει τριπλάσιες ποσότητες φαγητού, κάτι που ήταν «αρκετά διασκεδαστικό αλλά μετά έγινε αρκετά καταθλιπτικό”. Δεν κοιμόταν πολύ καλά και ένιωθε ότι δεν είχε καθόλου αυτοπεποίθηση. Δεν ένιωθε ότι είχε την ίδια ενέργεια ενώ τα γόνατά της πονούσαν. Χρειάστηκε ένας χρόνος για να χάσει το  βάρος.

Δηλώνει ότι την ενοχλεί να η φωτογραφίζουν χωρίς να τη ρωτήσουν καθώς “δεν είναι περιστέρι”. Δεν διατηρεί λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή είναι δεν έχει αρκετή δύναμη για να αντέχει τα αρνητικά σχόλια και παραδέχτηκε πως στο παρελθόν κόντεψε να πάθει κατάθλιψη όταν διάβασε κάποια ενοχλητικά πράγματα για τον εαυτό της στο διαδίκτυο. “Υπήρξαν φορές που διάβασα κάτι που δεν έπρεπε και έμεινα ξύπνια το βράδυ, έκλαιγα και έπεσα σε κατάθλιψη. Δεν είναι κάτι που μπορώ να διαχειριστώ εύκολα”. Έτσι παραδέχεται με ευκολία ότι είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος…που στη σκηνή ξεδιπλώνει ένα ασυνήθιστο ταλέντο.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: Wikipedia/Youtube

Διαβάστε ακόμη στη “ΜτΧ”: Η Έμμα Στόουν πρότεινε στον Γ. Λάνθιμο να παίξει γυμνή σε σκηνή της «Ευνοούμενης». Τι την εντυπωσίασε στην συμπεριφορά του Λάνθιμου και πώς χαλάρωναν οι ηθοποιοί στις ερωτικές σκηνές

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu