Η “σεξουαλική προπαγάνδα” της Ιαπωνίας. Στόχος ήταν να “αφοπλίσουν” τον εχθρό με γυμνόστηθες γυναίκες τυπωμένες επάνω σε “εισιτήρια ανακωχής” που τους εξασφάλιζαν τη ζωή

Η “σεξουαλική προπαγάνδα” της Ιαπωνίας. Στόχος ήταν να “αφοπλίσουν”  τον εχθρό με γυμνόστηθες γυναίκες τυπωμένες επάνω σε “εισιτήρια ανακωχής” που τους εξασφάλιζαν τη ζωή
Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου χρησιμοποιήθηκαν πολλές μορφές προπαγάνδας με τελικό στόχο τη νίκη της Ιαπωνίας. Κάποιες από αυτές ήταν “ύπουλες” και “πανίσχυρες”.

Σεξουαλικές εικόνες με γυμνόστηθες γυναίκες σε φυλλάδια καλούσαν τους στρατιώτες των Συμμαχικών Δυνάμεων να παραδοθούν, εξασφαλίζοντας την επιβίωση τους μέσα στον πόλεμο. Τακτική που είχε εφαρμοστεί με σχετική επιτυχία από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι Ιάπωνες καλούσαν τους εχθρούς να παραδοθούν με μια μια λευκή σημαία στα χέρια, δείχνοντας το “εισιτήριο της ανακωχής” με τη χυμώδη και πολλά υποσχόμενη αιθέρια ύπαρξη.

Ο σκοπός ήταν να αποσπάσουν την προσοχή των αντιπάλων!

Το “εισιτήριο ανακωχής”

Τα προνόμια

Όπως έγραφε επάνω το εισιτήριο

1. Πλησιάστε τις γραμμές μας κυματίζοντας μια λευκή σημαία

2. Περάστε το όπλο στον αριστερό σας ώμο με το ρύγχος προς τα κάτω και κρατήστε το πίσω σας

3. Με αυτό το εισιτήριο μπορείτε να παραδοθείτε όσοι επιθυμείτε

Σκοπός αυτής της “αισθησιακής” προπαγάνδας ήταν να καταφέρουν να αποσπάσουν την προσοχή των στρατιωτών από τη μάχη ωθώντας τους ή να παραδοθούν ή να τα παρατήσουν.

Οι Ιάπωνες πίστευαν ότι με τη θέα και μόνο της φωτογραφίας, ένας Αμερικανός θα επέλεγε την παράδοση και τη λιποταξία, από τη μάχη.

Οι περισσότερες από αυτές τις τακτικές βασίζονταν σε γυμνές εικόνες γυναικών.

Με αυτό τον τρόπο εξασφάλιζαν αρχικά ότι ο εχθρός θα κρατούσε το εισιτήριο στη τσέπη, μόνο και μόνο για να βλέπει συχνά την εικόνα. Η βαθύτερη όμως σκέψη αφορούσε στη δύσκολη στιγμή, τότε που ο αντίπαλος θα ήταν έτοιμος να σπάσει από τις κακουχίες και τον εφιάλτη της πολεμικής καθημερινότητας. Τότε πίστευαν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το εισιτήριο για να σώσει τη ζωή του.

Η αλήθεια πάντως από μαρτυρίες αιχμαλώτων είναι ότι η ζωή στα στρατόπεδα της αιχμαλωσίας δεν είχε χυμώδεις γυναίκες, αλλά βασανιστήρια και πείνα μέχρι θανάτου.

mitsubishi

Διαβάστε επίσης στη “ΜτΧ”: H Μιτσουμπίσι ζήτησε συγγνώμη επειδή χρησιμοποίησε Αμερικανούς ως σκλάβους σε καταναγκαστικά έργα κατά τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο…

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu