Το στρατιωτικό πείραμα που υποτίθεται εξαφάνισε αντιτορπιλικό. Οι μαρτυρίες για τηλεπαθητικές δράσεις και ταξίδια στο χρόνο

Το στρατιωτικό πείραμα που υποτίθεται εξαφάνισε αντιτορπιλικό. Οι μαρτυρίες για τηλεπαθητικές δράσεις και ταξίδια στο χρόνο

Παιδιά-πειραματόζωα, ταξίδια στο χωροχρόνο, απόκοσμα πλάσματα και αδίστακτοι επιστήμονες. Η υπόθεση της τηλεοπτικής σειράς Stranger Things είναι βασισμένη σε μία από τις πιο διαδεδομένες και αμφιλεγόμενες θεωρίες συνωμοσίας στην Αμερική.

Το περίφημο Montauk Project που παρέμεινε μυστικό για περισσότερα από τριάντα χρόνια υπήρξε η συνέχεια του αποκαλούμενου πειράματος της Φιλαδέλφειας. Όμως η φαντασία και η πραγματικότητα σε αυτήν την υπόθεση δεν τα βρήκαν ποτέ.

Όλα ξεκίνησαν στον Β παγκόσμιο Πόλεμο με το αποκαλούμενο πείραμα της Φιλαδέφειας, που είχε ως στόχο να κάνει αόρατα τα πολεμικά μέσα από τον εχθρό. Το πιο διαδεδομένο βιβλίο «Το Πείραμα της Φιλαδελφείας» γράφτηκε το 1979 από τους αμερικανούς  Τσαρλς Μπέρλιτζ και Γουίλιαμ Μουρ και έθεσε τις βάσεις για την αναπτυξη της θεωρίας.

Αναφέρουν ότι τη δεκαετία του ‘20, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ολοκλήρωσε τη «θεωρία του ενοποιημένου πεδίου», σύμφωνα με την οποία η βαρύτητα συνδέεται με τον ηλεκτρισμό και τον μαγνητισμό. Αυτή η θεωρία υποτίθεται ότι ενέπνευσε το πρόγραμμα το όποιο “έτρεξε” στον πόλεμο τελικά ο Νίκολα Τέσλα.

Τον Μάρτιο του 1942 επιχειρήθηκε να γίνει αόρατο ένα πολεμικό σκάφος. Ο Τέσλα όμως ισχυρίστηκε ότι το πείραμα απέτυχε και εγκατέλειψε το πρότζεκτ. Δέκα μήνες αργότερα βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στη Νέα Υόρκη. Επίσημη αιτία του θανάτου του, έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Η υπόθεση με το υποτιθέμενο στρατιωτικό πείραμα πήρε νέες διαστάσεις όταν κυκλοφόρησαν φήμες ότι τα πειράματα με ανθρώπους συνεχίστηκαν και μετά τον πόλεμο στην τοποθεσία γνωστή ως Camp Hero.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ένα από τα πρώην «πειραματόζωα» έφερε στο φως τα τεκταινόμενα της άγνωστης υπόγειας στρατιωτικής βάσης της Νέας Υόρκης. Κι αυτή ήταν μόνο η αρχή. Τα επόμενα χρόνια, όλο και περισσότερα θύματα των μυστικών πειραμάτων άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους, υποστηρίζοντας την αλλόκοτη θεωρία.

Το ραντάρ του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου Camp Hero, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο της θεωρίας συνωμοσίας Montauk Project. Wikipedia

Ποιο ήταν το “απαγορευμένο” πρόγραμμα Montauk

To 1943, εν μέσω Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έψαχνε απεγνωσμένα τρόπους έτσι ώστε τα πλοία του να περνούν απαρατήρητα από τα ραντάρ των ναζί. Έτσι γεννήθηκε το περίφημο «πείραμα της Φιλαδέλφειας». Επισήμως ο Νίκολα Τέσλα δήλωσε ότι απέτυχαν, αλλά οι θεωρίες συνομωσίας αναφέρουν ότι έγιναν και άλλες προσπάθειες μετά τον θάνατό του και τον Οκτώβριο του ’43 πέτυχαν το στόχο τους.

Εξαφάνισαν ένα μεγάλο αντιτορπιλικό, όχι μόνο από τις οθόνες των ραντάρ, αλλά από προσώπου γης. Σύμφωνα με τον μύθο, κάνοντας χρήση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, άνοιξαν άθελά τους μία πύλη στο χωροχρόνο, μέσα στην οποία το πλοίο χάθηκε για πάντα.

Το USS Eldridge που, σύμφωνα με τη διάσημη θεωρία συνωμοσίας, εξαφανίστηκε. Φωτο Wikipedia

Μετά το πέρας του πολέμου, μερικοί από τους επιστήμονες αυτούς θέλησαν να συνεχίσουν και να εξελίξουν το «πείραμα της Φιλαδέλφειας». Μάλιστα κατέθεσαν μία επίσημη πρόταση στο Κογκρέσο, ζητώντας έγκριση και χρηματοδότηση του νέου προγράμματος.

Το περιεχόμενο του προγράμματος αυτού περιελάμβανε ακραία πειράματα σε ανθρώπους που στόχο είχαν τον πλήρη έλεγχο του νου τους, μελέτες για την κατασκευή χρονομηχανών και για το άνοιγμα χωροχρονικών πυλών, αναζήτηση κι επικοινωνία με την εξωγήινη ζωή και τέλος, δημιουργία ιών, ικανών να εξελιχθούν σε πανδημίες και να εξαλείψουν πληθυσμούς εκατομμυρίων.

Το Κογκρέσο θεώρησε ότι οι φιλοδοξίες των επιστημόνων υπερέβαιναν τα όρια της λογικής και της ηθικής και απέρριψε την πρόταση. Το Υπουργείο Άμυνας, όμως, είχε άλλη άποψη. Θεώρησε ότι πρόγραμμα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο και τα όπλα ελέγχου του νου που οι επιστήμονες ισχυρίζονταν ότι μπορούσαν να κατασκευάσουν θα απέβαιναν σωτήρια στον πόλεμο εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης.

Έτσι, με την παρασκηνιακή σύμπραξη του Υπουργείου Άμυνας, το πρόγραμμα πήρε σάρκα και οστά. Στους επιστήμονες παραχωρήθηκε μία μυστική χρηματοδότηση ύψους 10 δισεκατομμυρίων, καθώς και η στρατιωτική βάση του Montauk στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης.

Λέγεται ότι το μεγάλο ραντάρ του στρατοπέδου εξέπεμπε ακτινοβολία στην ευρύτερη περιοχή χρησιμοποιώντας όλους τους κατοίκους ως πειραματόζωα. Flickr

Επικίνδυνα πειράματα σε ανήλικα «πειραματόζωα»

Η επιχείρηση Montauk ξεκίνησε στις αρχές του ’50 στα αχανή τούνελ της ομώνυμης στρατιωτικής βάσης. Μέχρι και τα μέσα του ’80, κανείς δεν είχε υποψιαστεί τι συνέβαινε στο υπέδαφος του Λονγκ Άιλαντ.

Μάλιστα, προκειμένου να εξασφαλιστεί πλήρης μυστικότητα, ο Στρατός είχε παραχωρήσει την επίγεια βάση για τη δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου αναψυχής, ανοιχτού στο κοινό. Ήταν ο ιδανικός αντιπερισπασμός. Εν τω μεταξύ, εντός των ειδικά διαμορφωμένων τούνελ, επιστήμονες και εκπαιδευμένοι στρατιωτικοί διεξήγαγαν απάνθρωπα πειράματα.

Στόχος τους ήταν να ανακαλύψουν τεχνικές πλήρους ελέγχου της σκέψης, του ψυχισμού και της διάθεσης του ατόμου.

Απήγαγαν ντόπιους, κυρίως μικρά αγόρια που ζούσαν στο δρόμο, ορφανά, εκδιδόμενες και ζητιάνους, και τους μετέφεραν στα υπόγεια εργαστήρια. Εκεί τους εξέθεταν σε υψηλή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, τους χορηγούσαν πειραματικές ουσίες και τους υπέβαλλαν σε επίπονα βασανιστικά πειράματα.

Μια από τις φημολογούμενες εκδοχές είναι ότι μερικά από τα αγόρια χρησιμοποιήθηκαν σε πειραματικά ταξίδια στο χωροχρόνο και εξαφανίστηκαν για πάντα μέσα στις ανοιχτές πύλες.

Ο Πρέστον Νίκολς πέθανε τον Οκτώβριο του 2018. YouTube

Αυτά τουλάχιστον διηγήθηκαν ο Αλ Μπίλεκ και ο Πρέστον Νίκολς, δύο πρώην εργαζόμενοι στο Montauk Project. Οι δύο άντρες ισχυρίζονταν ότι μία μέρα οι σβησμένες τους αναμνήσεις άρχισαν να επιστρέφουν και σταδιακά θυμήθηκαν όλες τις φρικιαστικές σκηνές που αντίκρισαν στο μυστικό στρατόπεδο.

Ο Αλ Μπίλεκ μαζί με τον μικρότερο αδερφό του είχαν επιστρατευτεί αρχικά ως πειραματόζωα. Ειδικά ο αδερφός του, Ντάνκαν Κάμερον, λόγω του ασυνήθιστου μυαλού του, μετατράπηκε στο βασικό αντικείμενο έρευνας σχετικά με την τηλεπάθεια.

Όπως περιγράφει ο Πρέστον Νίκολς στο βιβλίο που εξέδωσε το 1992 με τίτλο “The Montauk Project: Experiments in Time”, το νεαρό αγόρι ανέπτυξε τηλεπαθητικές ικανότητες, οι οποίες του επέτρεπαν να μετακινεί αντικείμενα με τη δύναμη της σκέψης, αλλά και να διαβάζει το νου των γύρω του. Βέβαια, προκειμένου να αποκτήσει τις μεταφυσικές δεξιότητες, είχε πρώτα υποβληθεί σε πλήθος βασανιστικών και ακραίων πειραμάτων.

«Η διαδικασία ενός εκ των πειραμάτων ήταν η εξής: Κάποιος πλησίαζε τον Ντάνκαν ενώ ήταν δεμένος στην καρέκλα και του ψιθύριζε στο αυτί “τώρα είναι η ώρα”. Ταυτόχρονα, απελευθέρωνε ένα τέρας από το υποσυνείδητό του. Και στην οθόνη πράγματι εμφανιζόταν ένα τριχωτό τέρας. Ήταν μεγάλο, τριχωτό, πεινασμένο και βρώμικο. Δεν εμφανιζόταν στο ακριβές σημείο που λάμβανε χώρα το πείραμα, αλλά οπουδήποτε μέσα στη βάση. Έτρωγε και διέλυε ό,τι έβρισκε μπροστά του.

Πολλοί άνθρωποι το είχαν δει, όμως ο καθένας περιέγραφε ένα διαφορετικό θηρίο».

Το κομμάτι αυτό του βιβλίου λέγεται ότι αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσης της δημοφιλούς σειράς του Netflix.

Σκηνή από τη σειρά του Netflix “Stranger Things”. YouTube

Διαβάστε στη “ΜτΧ”: Πρωτοφανής θεωρία συνωμοσίας για τον Τιτανικό. Ανώνυμοι ισχυρίζονται ότι βυθίστηκε από τους Ρόθτσιλντ με στόχο να πνιγούν τρεις συγκεκριμένοι επιχειρηματίες και να δημιουργηθεί η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ
Το τέλος του Montauk

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Πρέστον Νίκολς, πολλά από τα πειράματα της επιχείρησης Montauk στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Κατά τη διάρκεια των τριάντα χρόνων της μυστικής λειτουργίας της βάσης, οι επιστήμονες έκαναν δυνατή την τηλεμεταφορά, άνοιξαν πύλες σε άλλες διαστάσεις, επικοινώνησαν με εξωγήινους και κατασκεύασαν μία λειτουργική χρονομηχανή.

Ακόμα, στα υπόγεια εργαστήρια του Montauk δημιουργήθηκε για πρώτη φορά ο ιός του AIDS, ο οποίος μετέπειτα δοκιμάστηκε σε υποανάπτυκτους πληθυσμούς της Αφρικής.

Το 1984 η επιχείρηση τερματίστηκε απότομα. Μετά τις αποκαλύψεις του Μπίλεκ και του Νίκολς, αρκετοί άντρες που ισχυρίζονταν ότι ανήκαν στην πειραματική φάρα των “Montauk Boys” άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Ήταν από τους ελάχιστους που είχαν επιβιώσει από τα φρικτά πειράματα και από τους τυχερούς που αφέθηκαν ελεύθεροι με σβησμένες αναμνήσεις, αντί να θανατωθούν στα εργαστήρια της βάσης.

Ο Αλ Μπίλεκ ισχυριζόταν ότι είχε ταξιδέψει στο χρόνο μέσα από τα πειράματα στη βάση του Montauk. YouTube

Ωστόσο, τόσο οι ισχυρισμοί του Νίκολς και του Μπίλεκ, όσο και των υπόλοιπων αντρών δεν λήφθηκαν στα σοβαρά από την αμερικανική κοινωνία.

Το βιβλίο του Νίκολς, όπως και η ομώνυμη ταινία-ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε, συγκαταλέχθηκαν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

Οι καταγγελίες  και οι μαρτυρίες τους αποτέλεσαν τη βάση μίας θεωρίας συνωμοσίας που με τα χρόνια πήρε τις διαστάσεις μύθου και σεναρίου συνωμοσίας που διαρκώς εμπλουτίζεται, χωρίς κανείς να μπορεί να επιβεβαιώσει τι ισχύει και τι όχι.

Σήμερα στην πρώην στρατιωτική βάση του Montauk εδρεύει ένα μεγάλο πάρκο αναψυχής. Το Camp Hero State Park καλύπτει μία έκταση τριών τετραγωνικών χιλιομέτρων και διαθέτει ποδηλατόδρομους, τεχνητές λίμνες, παιδικές χαρές και χώρους για πικ νικ.

Παράλληλα, όμως, παραμένει γεμάτο με ταμπέλες που προειδοποιούν ότι «απαγορεύεται η είσοδος» σε αρκετά από τα κομμάτια του.

Άλλωστε τα τούνελ στο υπέδαφος του πάρκου εξακολουθούν να βρίσκονται στη δικαιοδοσία του αμερικανικού στρατού. Και πρόσβαση σε αυτά έχουν μόνο λίγοι και εκλεκτοί.

Πηγή αρχικής εικόνας: wikipedia 

 

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu