Με τον δίσκο «ο Μπάμπης ο Φλου», ο Παύλος Σιδηρόπουλος και το συγκρότημα «Σπυριδούλα» έσπασαν ένα ταμπού για την ελληνική ροκ σκηνή, αφού ήταν η πρώτη φορά, που χρησιμοποιήθηκε σε όλα τα τραγούδια ελληνικός στίχος.

Η επιλογή των δημιουργών να τραγουδήσουν ροκ στα ελληνικά, αρχικά ξάφνιασε το κοινό, αλλά η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και ίσως απρόσμενη.

Ο δίσκος μπήκε στις προθήκες των δισκοπωλείων τον Μάιο του 1979 και θεωρείται σταθμός στην ελληνική ροκ σκηνή, αφού περιελάμβανε σπουδαία κομμάτια που σήμερα θεωρούνται κλασικά: Ο Μπάμπης ο Φλου, Μου πες θα φύγω, Πού να γυρίζεις, Ξέσπασμα, Οι σοβαροί κλόουν, Το ’69 με κάποιο φίλο, Στην Κ., Η ώρα του Stuff, Τω αγνώστω Θεώ, Εν κατακλείδι.
Το τραγούδι που ξεχώρισε αμέσως ήταν «ο Μπάμπης ο Φλου». Ήταν ιδιαίτερο, είχε μυστήριο και είχε ξεσηκωτικό ρυθμό.
Αμέσως, άρχισαν τα σενάρια, για το ποιος ήταν ο περίφημος Μπάμπης του Σιδηρόπουλου. Ήταν υπαρκτό πρόσωπο των Εξαρχείων, ή ήρωας της φαντασίας του; Η ερώτηση δεν έχει απαντηθεί με σιγουριά, καθώς έχουν παρουσιαστεί πολλές διαφορετικές εκδοχές. Το δεδομένο όμως, παραμένει ένα. Όποιος κι αν ήταν ο Μπάμπης, ήταν και ωραίος και φλου. Δείτε τις μαρτυρίες:

Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ»: Σπάνιο βίντεο από τη συναυλία του Παύλου Σιδηρόπουλου κατά του νέφους στην πλατεία Κοραή το 1987. Η μοναχική πορεία του «πρίγκιπα» της ελληνικής ροκ, που αγαπήθηκε από το ευρύ κοινό μετά θάνατον… 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here