Η Πάρνηθα ντύθηκε στα λευκά και υποδέχτηκε μικρούς και μεγάλους που αγωνιούσαν να δουν λίγο χιόνι στην Αττική. Κάθε χρονιά η Πάρνηθα  δεν τους απογοητεύει.

Το ψυχρό κύμα κακοκαιρίας  επηρέασε και την Αττική. Δεδομένου ότι μόνο το o 8% της Ελλάδας είναι καλυμμένο από χιόνι, κυρίως στα βόρεια, το αγαπημένο βουνό των Αθηναίων ανταποκρίθηκε στην επιθυμία τους και προσέφερε ωραίες εικόνες για παιχνίδι και φωτογράφηση. Κάποιοι έφτιαξαν χιονάνθρωπους και άλλοι τάισαν τα ελάφια.

Στην Πάρνηθα λειτουργούν δύο ορειβατικά καταφύγια. Η κάμερα της ομάδας Up drones μας ταξίδεψε από ψηλά σε ένα από αυτά. Το Μπάφι κατάλευκο, για λίγες ώρες αποκλείστηκε, ενώ οι υπεύθυνοι του καταφυγίου προειδοποιούσαν τους πεζοπόρους να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί. Με ανοιχτές τις πόρτες του και το Φλαμπούρι υποδέχτηκε όσους αποφάσισαν να περάσουν μία νυχτά στη χιονισμένη χριστουγεννιάτικη Πάρνηθα.

Η Πάρνηθα φόρεσε τα γιορτινά της και αυτή τη φορά χάρισε στους επισκέπτες την ευκαιρία να ζήσουν λευκά Χριστούγεννα. Όσοι μάλιστα δεν θέλησαν να την αποχωριστούν, είχαν την ευκαιρία να διανυκτερεύσουν στα καταφύγια. Το σαλέ Κυκλάμινα για μια ακόμα χρονιά παραμένει ερημωμένο μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

Η τρίτη επιλογή δυστυχώς δεν υφίσταται πλέον. Το σαλέ Κυκλάμινα κάηκε στην μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά του 2007 όταν χάθηκαν στις φλόγες 48.744 στρέμματα δάσους. Το χιόνο που έπεσε στην περιοχή κάλυψε το μαύρο της πυρκαγιάς και το εγκαταλελειμμένο σαλέ δείχνει στολισμένο.

Το εγκαταλελειμμένο σαλέ που κάηκε ολοσχερώς, με το χιόνι δείχνει στολισμένο.

Λίγα χιλιόμετρα πιο εκεί το καζίνο της Πάρνηθας υποδέχτηκε τους επισκέπτες του με γιορτινό περιτύλιγμα. Η βόλτα από ψηλά συνεχίστηκε και στις πιο «στοιχειωμένες» τοποθεσίες της Πάρνηθας. Εκεί ψηλά στην κορυφή της Πάρνηθας, ανάμεσα σε καμένους κορμούς δέντρων και μία φύση που παλεύει να ξαναφυτρώσει, υπάρχει ένα πάρκο διαφορετικό από τα άλλα: το πάρκο των ψυχών. Στέκεται απέναντι από το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο «Ξενία», το κτήριο που λίγοι θυμούνται ότι αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως σανατόριο από το 1912 και για τα επόμενα 30 χρόνια. Ένα σανατόριο για ασθενείς με φυματίωση που νοσηλεύονταν εκεί, κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά, στην κορυφή του όρους. Η επέλαση του χιονιά δεν τα προσπέρασε.

Δείτε από ψηλά τον πνεύμονα της Αττικής που ντύθηκε στα λευκά.

Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis που διαθέτει και υποστηρίζει με επίσημο σέρβις τα κορυφαία μοντέλα Phantom και Mavic. Μάθε να πετάς στην Σχολή εκπαίδευσης Drone pilot school

Διαβάστε ακόμη στη «ΜτΧ»: Αυτό είναι το άγνωστο καταφύγιο του δικτάτορα Παπαδόπουλου στην Πάρνηθα. Κόστισε 100 εκατομμύρια δραχμές και διέθετε φρουρά και ελικοδρόμιο (βίντεο drone)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here