Ανατολικά της Πάργας και σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το κέντρο της, βρίσκεται η όμορφη παραλία του Λύχνου. Βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο και θεωρείται μία από τις ομορφότερες και πλέον δημοφιλείς αμμουδιές της Πάργας.

Η παραλία περιβάλλεται από το πράσινο του βουνού και από τους ελαιώνες της Πάργας και σε συνδυασμό με τα καταγάλανα και τα κρυστάλλινα νερά την κάνουν την μία από τις πιο αγαπημένες των τουριστών. Η αμμουδιά αποτελείται από άμμο και μικρά βοτσαλάκια.

Κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι δύο απότομες βραχώδεις πλαγιές που ορθώνονται κάθετα στις δυο άκρες της παραλίας με τα βράχια να δημιουργούν σπηλιές και διάφορα σχήματα.

Μέσα στον κόλπο του Λύχνου στην Πάργα, υπάρχουν θαλάσσια σπήλαια. Η πιο γνωστή είναι η «Σπηλιά της Αφροδίτης». Σύμφωνα με το μύθο στα νερά αυτά κολυμπούσε η Θεά της ομορφιάς.


Δείτε από ψηλά την παραλία του Λίχνου μέσα από το βίντεο του συνεργάτη μας Λάζαρου Τσάτσου και της ιστοσελίδας του Epirustravel.eu που παρουσιάζει μαγευτικά τοπία της Ηπείρου

https://www.myhelis.com/el/Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος DJI Store Greece που διαθέτει και υποστηρίζει με επίσημο σέρβις τα κορυφαία μοντέλα Phantom και Mavic. Μάθε να πετάς στην Σχολή εκπαίδευσης Drone pilot school 

Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ»: Που βρίσκεται η παραλία του Οδυσσέα στην Ήπειρο. Δείτε από ψηλά τον όρμο που πήρε το όνομά, όταν συνέχισε την περιπλάνησή του μετά την Οδύσσεια (βίντεο drone) 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here