Με τηλεφωνική κράτηση θα γίνεται ο εκκλησιασμός στη Μητρόπολη Ιωαννίνων. «Χωρίς παράπονα για τη διαφύλαξη της υγείας όλων», λέει η ανακοίνωση του Μητροπολίτη

Με τηλεφωνική κράτηση θα γίνεται ο εκκλησιασμός στη Μητρόπολη Ιωαννίνων. «Χωρίς παράπονα για τη διαφύλαξη της υγείας όλων», λέει η ανακοίνωση του Μητροπολίτη

Σε εγκύκλιο που εξέδωσε η Μητρόπολη Ιωαννίνων, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος προτρέπει τους πιστούς να προσέλθουν στους ιερούς ναούς όπου εκκλησιάζονται, αφού πρώτα επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τους υπεύθυνους για να “κλείσουν” θέση.

«Και σε αυτές τις ιερές ακολουθίες ισχύουν ακριβώς τα ίδια μέτρα, θα ακολουθηθεί η ίδια τάξη και θα εισέλθει στους ιερούς ναούς ο προβλεπόμενος αριθμός πιστών, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, που πρέπει να προηγηθεί, για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης στην εγκύκλιό του.

Επισημαίνει ακόμα ότι, «για την αποφυγή κάθε αταξίας και παρεξήγησης», οι πιστοί οφείλουν να ακολουθήσουν τις οδηγίες για τη συμμετοχή όσων περισσότερων γίνεται.

Ακόμα, ο Μητροπολίτης αναφέρει ότι θα υπάρχουν σημεία εξόδου όπου όσοι πιστοί προετοιμάστηκαν θα μπορούν να κοινωνήσουν, ενώ το αντίδωρο θα είναι ήδη συσκευασμένο για να το λαμβάνει ο κάθε πιστός μεμονωμένα.

Σε άλλο σημείο, αναφέρεται ότι όσοι πιστοί «παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα ασθενείας, κρυολόγημα, συνάχι, βήχα, πυρετό, αδιαθεσία, αδυναμία η βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή ή αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα υγείας, να παραμείνουν στο σπίτι τους και να μη θέσουν σε κίνδυνο και δοκιμασία ούτε τον εαυτό τους ούτε τους συνανθρώπους τους, με σύνεση, πνεύμα υπευθυνότητας αλλά και θυσιαστικής αγάπης, που άλλωστε αποτελεί και την πεμπτουσία της ενανθρώπησης και της επί γης παρουσίας του Θεανθρώπου».

Ο Μητροπολίτης τονίζει ότι όλοι πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις, καθώς και τον επιτρεπόμενο αριθμό συμμετεχόντων «χωρίς παράπονα και αντιδράσεις προς διαφύλαξη της υγείας όλων των αδελφών μας».

Αρχική φωτογραφία: YouTube

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr
close menu