Ο νεκρός άντρας της φωτογραφίας είναι ο Χάινριχ Χίμλερ. Ως αρχηγός των SS, είχε την κύρια ευθύνη για την οργάνωση του Ολοκαυτώματος. Αυτοκτόνησε μέσα στο ιατρείο του βρετανικού στρατοπέδου, όπου μεταφέρθηκε όταν αποκάλυψε την πραγματική του ταυτότητα.

Το 1945, ο Χάινριχ Χίμλερ απογοητευμένος από την τροπή που είχαν πάρει τα πράγματα για την Γερμανία, προσπάθησε να ξεκινήσει μυστικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο Αϊζενχάουερ, στην προσπάθεια του να γλυτώσει την βέβαιη καταδίκη για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε.

Ο Αϊζενχάουερ αρνήθηκε κάθε συζήτηση, ενώ ο Χίτλερ τον θεώρησε προδότη και τον έδιωξε από το ναζιστικό κόμμα. Του γύρισαν την πλάτη πρώην φίλοι και σύμμαχοι. Δεν του έμεινε άλλη λύση από το να εξαφανιστεί

Έκοψε το μουστάκι του, κουρεύτηκε και με διαφορετική εμφάνιση και ταυτότητα προσπάθησε να φύγει μακρυά από την Γερμανία. Ήταν πλέον ο Χάινριχ Χίτζινγκερ.

Με μικρή ομάδα συντρόφων του κατευθύνθηκαν νότια, χωρίς να έχουν κάποιο συγκεκριμένο τελικό προορισμό στο μυαλό τους.
Κατέληξε σε βρετανικό στρατόπεδο. Ο αξιωματικός υπηρεσίας, Τόμας Σίλβεστερ, άρχισε να του κάνει διάφορες ερωτήσεις. Στο τέλος ο Χίμλερ κουρασμένος παραδέχτηκε την πραγματική του ταυτότητα. Μετά την αποκάλυψη, τον μετέφεραν σε άλλο στρατόπεδο όπου τον υπέβαλλαν σε ιατρικές εξετάσεις.
Ο γιατρός, άνοιξε το στόμα του Χίμλερ και είδε ένα μικροσκοπικό γυάλινο φιαλίδιο σφηνωμένο στα πίσω δόντια του. Αμέσως διέταξε να αφαιρεθεί, αλλά πριν προλάβει να ολοκληρώσει την πρόταση του, ο πρώην έμπιστος του Χίτλερ, δάγκωσε το γυάλινο περίβλημα.
Η μυρωδιά από το υδροκυάνιο εξαπλώθηκε σε όλο το δωμάτιο. Μέσα σε 15 λεπτά ο Χίμλερ ήταν νεκρός. Στη νεκροψία που ακολούθησε, του αφαίρεσαν τον εγκέφαλο και τμήμα από τον σκελετό. Αμέσως μετά τον έθαψαν σε ερημική τοποθεσία, που παραμένει άγνωστη μέχρι σήμερα.

Δείτε ακόμα: Βρέθηκε το ημερολόγιο του Χάινριχ Χίμλερ. Ο αρχηγός των δολοφονικών SS έγραφε πότε δολοφονούσε, πότε έτρωγε ή έκανε έρωτα με την γυναίκα και την γραμματέα του. Γιατί ο εμπνευστής του «ολοκαυτώματος» ζούσε διπλή ζωή…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here