Ο ληστής της άγριας Δύσης που τον κρέμασαν και έκαναν παπούτσια και τσάντα από το δέρμα του. Ο εγκέφαλός του χρησιμοποιήθηκε για ιατρικά πειράματα και το κρανίο του έγινε τασάκι και μολυβοθήκη (φωτο)

Ο ληστής της άγριας Δύσης που τον κρέμασαν και έκαναν παπούτσια και τσάντα από το δέρμα του. Ο εγκέφαλός του χρησιμοποιήθηκε για ιατρικά πειράματα και το κρανίο του έγινε τασάκι και μολυβοθήκη (φωτο)
Ο Τζόρτζ Πάρρετ υπήρξε από τους πιο διαβόητους ληστές της άγριας Δύσης. Λίγο πριν από τη σύλληψή του, το «κεφάλι» του κόστιζε πάνω 20 χιλιάδες δολάρια.

Στις 16 Αυγούστου 1878, μαζί με τη συμμορία του, πραγματοποίησε μια μεγάλη ληστεία τραίνου κατά τη διάρκεια της οποίας σκότωσε δυο αξιωματικούς. Έτσι έγινε ο νούμερο ένα καταζητούμενος.

Ο ληστής με το φρικτό τέλος "Big Nose George"

Ο ληστής με το φρικτό τέλος “Big Nose George”

Ένα χρόνο αργότερα, το 1879, ο «Big Nose George», όπως τον αποκαλούσαν, είχε βάλει στο μάτι την περιουσία ενός μεγαλέμπορου από το Μάιλς Τάουν. Εκείνος γνωρίζοντας ότι ο Πάρρετ καραδοκούσε είχε λάβει τα μέτρα του. Όταν θέλησε να κάνει ένα μακρινό ταξίδι για την είσπραξη ενός μεγάλου ποσού, είχε μαζί του συνοδεία αξιωματικών.

Λίγα μίλια πριν φτάσει στον προορισμό του ο “Big Nose George”, του έστησε ενέδρα και προσπάθησε μαζί με τη συμμορία του να τον ληστέψει. Κατάφερε να του αποσπάσει 14 χιλιάδες παρά την συμπλοκή που προηγήθηκε.

Η σύλληψη και τα φρικτά πειράματα

Τελικά η σύλληψη του έγινε το 1880, ύστερα από μια αποτυχημένη απόπειρα ληστείας τραίνου. Ο Πάρρετ αντιμετώπιζε κατηγορίες για δυο δολοφονίες και αμέτρητες ληστείες. Προσπάθησε να δραπετεύσει δυο φορές, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι αστυνομικοί τον έπιασαν και τον χτύπησαν σχεδόν μέχρι θανάτου.

Λίγους μήνες μετά τον κρέμασαν. Οι γιατροί Τόμας Μαγκί και Τζον Γιουτζίν, πήραν στην κατοχή τους το άψυχο σώμα με σκοπό να μελετήσουν τον εγκέφαλο ενός εγκληματία.

Πριόνισαν το κρανίο του και το παρέδωσαν στην εκπαιδευόμενη γιατρό Λίλιαν Χιθ. Αργότερα εκείνη χρησιμοποίησε την κορυφή του κρανίου για τασάκι και το υπόλοιπο το έκανε μολυβοθήκη και σφήνα για την πόρτα.

Το δέρμα από τους μηρούς, το στήθος και το πρόσωπο του Πάρρετ αφαιρέθηκαν. Όλα μαζί τα έστειλαν σε ένα βυρσοδεψείο στο Ντένβερ, όπου έγιναν ένα ζευγάρι παπούτσια και μια ιατρική τσάντα.

Ένα ζευγάρι παπούτσια από το δέρμα του Πάρροτ

Ένα ζευγάρι παπούτσια από το δέρμα του Πάρρετ

Τα παπούτσια αγόρασε ο Τζον Γιουτζιν Οσμπορν, που τα φορούσε στον εναρκτήριο λόγο του ως πρώτος δημοκρατικός κυβερνήτης της πολιτείας του Γουαϊόμινγκ.

Το διαμελισμένο σώμα του Πάρρετ ήταν αποθηκευμένο σε ένα βαρέλι ουίσκι εμποτισμένο με ένα διάλυμα άλατος για περίπου ένα χρόνο, που συνεχίστηκαν τα πειράματα επάνω του.

Τα οστά του "Big Nose George"

Τα οστά του “Big Nose George”

Η ιστορία του έγινε γνωστή όταν στις 11 Μαϊου 1950, τα οστά του ανακαλύφθηκαν από εργάτες της περιοχής.

Η μάσκα θανάτου, το κρανίο και τα παπούτσια από το δέρμα του είναι πλέον πόλος έλξης στο Μουσείο του Γουαϊόμινγκ.

Ο Τζορτζ Πάρροτ έγινε θρύλος της άγριας Δύσης και οι Quentin Brothers έγραψαν την μπαλάντα “Big Nose George”

Διαβάστε στη “ΜτΧ”: Ο θρυλικός ληστής, Νεντ Κέλι. Λήστευε τράπεζες και κυνηγούσε τοκογλύφους. Ήταν αδίστακτος κακοποιός για την αστυνομία και σύμβολο αντίστασης για τους φτωχούς χωρικούς στην Αυστραλία…

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.