Η φωτογραφία του 1938 απεικονίζει ζευγάρια νεαρών Ούγγρων να χορεύουν τον παραδοσιακό χορό “Tσάρντας” (Czardas). Πρόκειται για έναν χορό “κορταρίσματος”.
Ο ρυθμός ξεκινά αργά, σχεδόν ντροπαλά, στη συνέχεια γίνεται όλο και πιο γρήγορος και φτάνει σε ένα ξέφρενο τελείωμα.
Τα βήματα είναι έντονα, με χοροπηδητά, φιγούρες και πολλές σβούρες, που είναι σίγουρο ότι θα ανασηκώσουν τις κοντές φούστες των γυναικών.
Η νεαρή κοπέλα στα δεξιά της κεντρικής φωτογραφίας φαίνεται ότι δεν είχε λάβει υπόψιν της τον παραπάνω κίνδυνο και επέλεξε να κυκλοφορήσει “πιο φυσική”. Κίνηση πολύ πρωτοποριακή για την εποχή που ζούσε.
Εκτός αν η παραδοσιακή φορεσιά των Ούγγρων, όπως λένε και για τα κιλτ των Σκοτσέζων, δεν περιλαμβάνει εσώρουχα.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον παραδοσιακό ουγγρικό χορό “Τσάρντας”. Σας ενημερώνουμε ότι οι χορευτές είναι πλήρως καλυμμένοι.
Ειδήσεις σήμερα:
- Αντιπαράθεση με φόντο τα «παντελόνια» στη Βουλή μεταξύ Γεωργιάδη και Κωνσταντοπούλου
- Σύλληψη 59χρονου για κατασκοπεία στην Αλεξανδρούπολη. Φωτογράφιζε στρατιωτικό υλικό για λογαριασμό ρωσικής υπηρεσίας
- Η Τζούλιαν Μουρ απαγγέλλει Κωνσταντίνο Καβάφη. Το μεγάλο αφιέρωμα 162 χρόνια από τη γέννηση του
- Δύτης αγόρασε ναυαγισμένο πλοίο του Α’ Παγκοσμίου για 400 ευρώ απο αγγελίας στο Marketplace. Η απίστευτη ιστορία
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ