Ο “βρικόλακας της Ουγγαρίας”. Ο στρατιώτης που σκότωνε γυναίκες, τους δάγκωνε τον λαιμό και τις έβαζε με βαρέλια με μεθανόλη στην αυλή του. Δεν συνελήφθη ποτέ

Ο “βρικόλακας της Ουγγαρίας”. Ο στρατιώτης που σκότωνε γυναίκες, τους δάγκωνε τον λαιμό και τις έβαζε με βαρέλια με μεθανόλη στην αυλή του. Δεν συνελήφθη ποτέ
Όλοι τον συμπαθούσαν. Πίστευαν ότι ήταν ένας τζέντλεμαν, ένας εργένης που αργά ή γρήγορα θα έβρισκε μια γυναίκα να παντρευτεί. Στα μάτια του κόσμου είχε όλα τα προσόντα. Ήταν ψηλός, ξανθός, με όμορφα χαρακτηριστικά και καλή δουλειά. Συμπεριφερόταν ευγενικά και όλοι όσοι τον γνώριζαν, πίστευαν ότι δεν θα μπορούσε να βλάψει ούτε μυρμήγκι. Όμως, ο Μπέλα Κις ανέτρεψε τα δεδομένα. Έγινε ένας από τους μεγαλύτερους κατά συρροήν δολοφόνους και έμεινε στην ιστορία ως “ο βρικόλακας της Ουγγαρίας”.

Ο Μπέλα Κις ζούσε στην πόλη Σινκότα λίγο έξω από τη Βουδαπέστη. Είχε μία επικερδή επιχείρηση με μεταλλικά δοχεία. Παράλληλα, του άρεσε να ασχολείται με την αστρολογία και τα μεταφυσικά φαινόμενα.

Τον Φεβρουάριο του 1912 ο 35χρονος εργένης παντρεύτηκε. Ήταν η Μαίρη, μια κοπέλα 15 χρόνια μικρότερή του. Όμως, ο γάμος τους δεν κράτησε πολύ. Λίγο αργότερα, ο Μπέλα Κις ανακάλυψε ότι η Μαίρη τον απατούσε. Το παράνομο ζευγάρι εξαφανίστηκε. Ο Μπέλα Κις ισχυρίστηκε στη γειτονιά ότι η γυναίκα του τον εγκατέλειψε με τον εραστή της. Στην πραγματικότητα, είχε διαπράξει την πρώτη διπλή δολοφονία.

Ο Μπέλα Κις Πηγή Murderpedia

Ο Μπέλα Κις συνέχισε τη ζωή του. Προσέλαβε μια ηλικιωμένη γυναίκα για να του καθαρίζει το σπίτι και συνέχισε την αναζήτηση συντρόφου. Άρχισε να βάζει αγγελίες στις εφημερίδες ότι ήταν ένας νέος χήρος με το όνομα “Χόφμαν” που έψαχνε συντροφιά. Ο Μπέλα Κις έλεγε στην οικονόμο του να μη δίνει σημασία στις γυναίκες που έμπαιναν μέσα στο σπίτι. Παρόλο που η γειτονιά είχε παρατηρήσει την “παρέλαση” γυναικών στο σπίτι του, κανένας δεν έδωσε περισσότερη σημασία. Ήταν λογικό για έναν νέο και όμορφο άνδρα να ξαναφτιάξει τη ζωή του.

Παράλληλα, ο Μπέλα Κις ξεκίνησε να μαζεύει στο σπίτι μεγάλα μεταλλικά βαρέλια. Όταν κάποιος τον ρωτούσε τι έχει μέσα, απαντούσε ότι τα γέμιζε με βενζίνη για να είναι προετοιμασμένος για τον επερχόμενο πόλεμο. Η απάντηση του έπεισε τους περίεργους γείτονες. Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι εκεί μέσα έκρυβε τα θύματά του.

Το 1914 ξέσπασε ο Ά Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο Μπέλα Κις πήγε να πολεμήσει στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Έδωσε χρήματα στην οικονόμο του, ώστε να παραμείνει στο σπίτι για να το καθαρίζει. Της έδωσε δυο ρητές εντολές. Να μην πειράξει τα βαρέλια του και να μην μπει ποτέ σε ένα δωμάτιο που συνήθιζε να κλείνεται για ώρες. Περίπου 18 μήνες αργότερα κυκλοφόρησε στην Σινκότα η είδηση ότι ο Μπέλα Κις πέθανε στη μάχη. Άλλοι έλεγαν ότι ήταν αιχμάλωτος πολέμου.

Στρατεύματα άρχισαν να αναζητούν στην πόλη βενζίνη. Οι κάτοικοι θυμήθηκαν ότι ο Μπέλα Κις είχε επτά βαρέλια και οδήγησαν τους στρατιώτες στο σπίτι του. Τα βαρέλια γύρω τους είχε μια έντονη μυρωδιά που δεν έμοιαζε με αυτή της βενζίνης.

Όταν άνοιξαν τα βαρέλια είδαν μέσα γυμνές γυναίκες που είχαν στραγγαλιστεί. Τις έπνιγε με τα χέρια ή με σκοινί. Στον λαιμό τους βρέθηκαν σημάδια από δάγκωμα και έτσι ο κόσμος άρχισε να τον αποκαλεί ο “βρικόλακας της Ουγγαρίας”. Αφού τις σκότωνε τις έβαζε μέσα στα βαρέλια με μεθανόλη για να διατηρηθούν. Οι αστυνομικοί είπαν ότι ο Μπέλα Κις “συντηρούσε τα θύματά του σαν να ήταν πίκλες μέσα σε βαζάκια”.

Τα βαρέλια στα οποία έκρυβε τα θύματά του ο “βρικόλακας της Ουγγαρίας” Πηγή εικόνας Wikimediamtx Commons

Ένας αστυφύλακας της περιοχής θυμήθηκε ότι ο Μπέλα Κις είχε περισσότερα βαρέλια. Έτσι, άρχισε μια αναζήτηση σε όλη την πόλη για τον εντοπισμό τους. Βρήκαν ακόμη 17 βαρέλια με νεκρά σώματα γυναικών. Μόνο σε ένα υπήρχε η σορός ενός άνδρα. Ήταν ο εραστής της συζύγου του.

Ο επιθεωρητής που είχε αναλάβει την υπόθεση άρχισε να ψάχνει τι είχε απογίνει ο Μπέλα Κις και αν ήταν ακόμη ζωντανός. Όμως, σε κατάσταση πολέμου ήταν δύσκολο να εντοπίσουν έναν στρατιώτη και το όνομά του ήταν πολύ συνηθισμένο στην περιοχή.

Η οικονόμος, η οποία κατηγορούνταν για συνεργεία, τους οδήγησε στο μυστικό δωμάτιο που δεν την άφηνε ποτέ να το καθαρίσει. Μέσα ο Μπέλα Κις έκρυβε βιβλία. Τα περισσότερα ήταν σχετικά με δηλητήρια και μεθόδους στραγγαλισμού.

Εκτός από τα βιβλία βρέθηκαν και γράμματα από δεκάδες γυναίκες που του είχαν απαντήσει στις αγγελίες γνωριμιών που έβαζε στις εφημερίδες. Αλληλογραφούσε μαζί τους για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Ήταν όλες γυναίκες μόνες, ώστε να είναι σίγουρος ότι δεν θα τις αναζητήσει κανείς όταν τις σκοτώσει.

Βρήκαν επίσης, ένα άλμπουμ γεμάτο φωτογραφίες περισσότερων από εκατό γυναικών. Ο Μπέλα Κις είχε λάβει συνολικά 174 προτάσεις γάμου από άγνωστες γυναίκες. Από πολλές είχε αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά.

Παρόλο που βρέθηκαν συνολικά 24 βαρέλια με πτώματα, η αστυνομία εκτιμούσε ότι τα θύματά του ήταν πολλά περισσότερα.

Το σπίτι του Μπέλα Κις στο οποίο καλούσε τις ανυποψίαστες γυναίκες Πηγή εικόνας: Wikimediamtx Commons

Δεν συνελήφθη ποτέ

Τον Οκτώβριο του 1916 η αστυνομία της περιοχής έλαβε ένα γράμμα από νοσοκομείο στη Σερβία, στο οποίο αναφερόταν ότι ένας άνδρας ονόματι Μπέλα Κις νοσηλευόταν στο νοσοκομείο τους.

Η αστυνομία έσπευσε στο νοσοκομείο, αλλά πληροφορήθηκε ότι ο άνδρας είχε πεθάνει.

Πολλοί είπαν ότι ο Μπέλα Κις ήταν ζωντανός και έβαλε στο κρεβάτι του έναν νεκρό στρατιώτη του νοσοκομείου.

Τα επόμενα χρόνια υπήρχαν αναφορές ότι είδαν τον Μπέλα Κις σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Ένας είπε ότι τον είδε να περπατά σε έναν δρόμο στη Βουδαπέστη το 1919.

Ένας Ούγγρος στρατιώτης ισχυρίστηκε ότι ο Μπέλα Κις είχε συλληφθεί για κλοπή στην Ρουμανία. Κάποιος άλλος κατέθεσε ότι είχε πεθάνει από κίτρινο πυρετό στην Τουρκία.

Το 1932 ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ Χένρι Όσγουολντ είπε ότι τον είδε να περπατά στην Times Square στην Νέα Υόρκη. Οι συνάδελφοί του χαρακτήριζαν τον Όσγουολντ “το μάτι της κάμερας”, γιατί είχε απίστευτη μνήμη και αναγνώριζε πρόσωπα ακόμη και μετά από πολλά χρόνια.

Όμως, ο Όσγουολντ ισχυρίστηκε ότι έχασε τον Μπέλα Κις στο πλήθος και δεν κατάφερε να τον ακολουθήσει.

Το 1936 κυκλοφόρησε η φήμη ότι εργαζόταν ως επιστάτης σε μια πολυκατοικία στη Νέα Υόρκη.

Η αστυνομία πήγε στην πολυκατοικία, αλλά οι ένοικοι είπαν ότι ο άνδρας είχε φύγει ξαφνικά χωρίς να δώσει καμία εξήγηση.

Όμως, οι παραπάνω αναφορές δεν επιβεβαιώθηκαν και ο Μπέλα Κις δεν βρέθηκε ποτέ. Η υπόθεσή του έμεινε ένα μυστήριο.

Πηγή αρχικής εικόνας: Wikimediamtx Commons

Διαβάστε επίσης στην ΜτΧ: Ο εγκληματίας με τις 24 διαφορετικές προσωπικότητες, αποτέλεσμα της διαταραχής και της σχιζοφρένειας. Τον είχε βιάσει ο πατριός του. Στη ζωή του βασίστηκε το θρίλερ «Split»

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.