Ο βρετανός Βασιλιάς, που εγκατέλειψε τον βρετανικό θρόνο μετά από 362 μέρες για να παντρευτεί μια κοινή θνητή, ζωντοχήρα, με πολλούς εραστές και ύποπτες σχέσεις με ναζί αξιωματούχους. Η ιστορία της Σίμπσον και του Εδουάρδου Η’

Ο βρετανός Βασιλιάς, που εγκατέλειψε τον βρετανικό θρόνο μετά από 362 μέρες για να παντρευτεί μια κοινή θνητή, ζωντοχήρα, με πολλούς εραστές και ύποπτες σχέσεις με ναζί αξιωματούχους. Η ιστορία της Σίμπσον και του Εδουάρδου Η’
«Γνωρίζετε τους λόγους που με αναγκάζουν να απαρνηθώ το θρόνο», είπε ο Εδουάρδος ο 8ος στον λαό εγκαταλείποντας το βασιλικό βρετανικό θρόνο το 1936. Ο λόγος ήταν μια γυναίκα που ονομαζόταν Ουάλις Σίμπσον. Είχε πατήσει τα σαράντα, δεν ήταν τόσο όμορφη όσο άλλες γυναίκες της εποχής της,  αλλά ήταν μοιραία και είχε αναρίθμητες κατακτήσεις.

Η Ουάλις γεννήθηκε το 1896 στην Βαλτιμόρη της Αμερικής. Ο κηδεμόνας και θείος της ήταν λαμπρός επιχειρηματίας και φίλος με τον Αμερικανό πρόεδρο Γκρόβερ Κλήβελαντ.

«Έξυπνη, ζωντανή , χαριτωμένη την χαρακτήριζαν οι συμμαθήτριες της. Οι κοσμικογράφοι της εποχής την επαινούσαν γράφοντας «Το δέρμα της ήταν εξαίσιο, απαλό. Τα μάτια της μεγάλα, γαλάζια. Το μέτωπό της ψηλό». Όμως εκείνη είχε αυτογνωσία του εαυτού της για αυτό και όταν αργότερα ο Τζέρομ Ζερμπ τη φωτογράφιζε στο Παλμ Μπιτς του έλεγε «Πρόσεξε στο ρετούς, βγάλε όλα αυτά που με κάνουν να μοιάζω σαν φοράδα».

edwa2Η κοσμική ζωή για την Ουαλίς ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1914, όταν είχε μόλις αποφοιτήσει από το Γυμνάσιο.

Λίγους μήνες μετά έκανε το Ντεμπούτο της στο χορό των «Μπάτσελορς Κοτιλόν».

Μετά από ένα χρόνο βρέθηκε στην Πενσάκολα όπου γνώρισε έναν αξιωματικό του αεροπορίας και πράκτορα των ΗΠΑ, με το όνομα Ουίνφιλντ Σπένσερ.

Τον ερωτεύτηκε παράφορα και πολύ γρήγορα παντρεύτηκαν. Μετά τον γάμο όμως η Ουαλίς διαπίστωσε ότι ο γοητευτικός αεροπόρος ήταν αλκοολικός και παθολογικά ζηλιάρης.

Κάποιες φορές που έφευγε για την δουλειά την έδενε στο κρεβάτι ή την κλείδωσε στο μπάνιο για να μην ξεπορτίσει. Ίσως είχε και κάποιο δίκιο να τη ζηλεύει καθώς όταν μετακόμισαν στην Κίνα, έμαθε τις τεχνικές του ερωτικού μασάζ σε οίκους ανοχής. Στην Κίνα η Ουάλις συνάντησε τον κόμη Γκαλεάτσι Τσιάνο, μετέπειτα γαμπρό του Μουσολίνι και είχε ερωτικό δεσμό μαζί του. Έμεινε έγκυος, αναγκάστηκε να κάνει έκτρωση και έκτοτε έμεινε στείρα. ‘Οταν η δράση της έγινε ευρύτερα γνωστή, και τα κουτσομπολιά οργίαζαν, ο γάμος της διαλύθηκε και επέστρεψε στις ΗΠΑ.

Όταν βρέθηκε στην Βιρτζίνια, γνώρισε μία παρέα και άρχισε μαζί τους το πόκερ, το οποίο έγινε το πάθος της.

Έβγαζε κάποια χρήματα αλλά δεν έφταναν.

Προσπάθησε να βρει δουλειά στη «Βογκ» αλλά δεν τα κατάφερε.

Το ένστικτο της , έλεγε να γυρίσει πίσω και έτσι πήρε τον δρόμο για την Ουάσινγκτον.

Εκεί σε μια δεξίωση γνώρισε τον επιχειρηματία  Έρνεστ Σίμπσον, που ήταν μισός Άγγλος.

Το ερωτικό τους ειδύλλιο κράτησε δύο χρόνια και τον Ιούλιο του 1928 παντρεύτηκαν και μετακόμισαν στο Λονδίνο. Τα πρώτα χρόνια στο Λονδίνο ήταν παράδεισος για εκείνη.

«Ευχόμουν να μην αλλάξει τίποτα, ποτέ», έλεγε.

Ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν όταν έφτασε στο σπίτι ένα γράμμα τον Γενάρη του 1932. Ήταν μια πρόσκληση από τον πρίγκιπα της Ουαλίας Εδουάρδο για να περάσουν το σαββατοκύριακο τους στον Πύργο του Μπελβεντέρε. Ο πρίγκιπας Εδουάρδος ήταν διάσημος για την άσωτη ζωή του και είχε προτίμηση στις παντρεμένες και μεγαλύτερές του. Τον αποκάλεσαν «πρίγκιπα playboy» και όχι άδικα.

edwa02

Από εκείνο το Σαββατοκύριακο στον Πύργο ξεκίνησε η ερωτική περιπέτεια ανάμεσα στην Ουαλίς και τον πρίγκιπα Εδουάρδο.

Η γοητεία της άρχισε να τον απορροφά. Ξενύχτια, γιορτές και πάρτι έγιναν η ζωή τους. Ο πρίγκιπας τη σύστηνε με τη φράση «η γυναίκα που αγαπώ».

Άρχισαν τα κουτσομπολιά και οι συζητήσεις στους κοσμικούς κύκλους.

Οι μεγάλες οικογένειες της Αγγλίας άρχισαν να απομακρύνουν το ζεύγος, ενώ ο Εδουάρδος έκανε τα πάντα για να σπάσει τον κλοιό της αγγλικής αριστοκρατίας. Ωστόσο αυτή η σχέση έμοιαζε αδιέξοδη.

Ο Εδουάρδος κάποια μέρα θα ανακηρυσσόταν βασιλιάς και αυτό καθιστούσε αδύνατο τον γάμο με μια κοινή θνητή , η οποία συνέχιζε να μένει με τον δεύτερο σύζυγό της και παράλληλα να ερωτοτροπεί με τον πρίγκιπα.

Το πιο δύσκολο ήταν συναινέσει σε αυτή την σχέση ο βασιλιάς Γεώργιος ο β’, με τον οποίο κανείς δεν ήθελε να αντιδικεί.

Για δύο ολόκληρα χρόνια ο Εδουάρδος δεν μίλησε στον πατέρα του για την σχέση του με την Ουαλίς, παρόλο που είχε αρχίσει να την προσκαλεί σε χορούς των ανακτόρων.

Στις 20 Ιανουαρίου του 1936 ο Γεώργιος Β΄ πέθανε. edwa-chateu-marriage

Ο Εδουάρδος θα τον διαδεχόταν στον βρετανικό θρόνο.

Εκείνο το βράδυ τηλεφώνησε στην Ουαλίς λέγοντάς της : «ο μπαμπάς πέθανε πριν από λίγο. Όλα τέλειωσαν, τίποτα δεν θα αλλάξει μεταξύ μας».

Όταν ανέβηκε στο θρόνο απαίτησε να παντρευτεί την θνητή Ουαλίς, η οποία πλέον βρισκόταν σε διάσταση με τον δεύτερο σύζυγό της.

Πρωθυπουργός και υπουργοί της Μεγάλης Βρετανίας αρνήθηκαν να δεχθούν την απαίτησή του. Χωρίς τη συγκατάθεσή τους ο γάμος ήταν αδύνατον να τελεσθεί,

Ο Εδουάρδος προτίμησε να παραιτηθεί από το θρόνο και ο μικρότερος αδελφός του Άλμπερτ, με βαριά καρδιά λόγω της βραδυγλωσσίας του, εστέφη βασιλιάς στη θέση του.

Ο Εδουάρδος υπήρξε βασιλιάς για 326 ημέρες.

Μετά την παραίτησή του έλαβε τον τίτλο του Δούκα του Γουίντσορ και παντρεύτηκε την Ουάλις Σίμπσον, στη Γαλλία, τον Ιούνιο του 1937.

Το ζευγάρι μετά το γάμο του έζησε σε ένα πύργο στο Παρίσι, το οποίο τους είχε παραχωρήσει ένας γαλλο-αμερικανός επιχειρηματίας.

Όταν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες ενημερώθηκαν για την σχέση άρχισαν να ερευνούν το παρελθόν της Ουαλίς.

Το FBI εκτιμούσε ότι η Ουάλις διατηρούσε σχέσεις με πολλούς ναζί αξιωματούχους, οι οποίοι βρίσκονταν στην εξουσία στη Γερμανία από το 1933.

Η βρετανική κυβέρνηση φοβόταν ότι θα μπορούσε να υποκλέψει μυστικά έγγραφα από τον πρίγκιπα και να τα στείλει στη Γερμανία.

edwa-hitler

Μια χαριτωμένη χειραψία με τον Χίτλερ, πριν τον πόλεμο

Όσο προχωρούσε ο πόλεμος και η κατοχή της Γαλλίας από τον Χίτλερ, το ζευγάρι εγκατέλειψε το Παρίσι και έζησε στο Μπιαρίτς, στην Ισπανία, στη Λισσαβόνα και στην Πορτογαλία.

Μετά τον πόλεμο επέστρεψαν στη Γαλλία, οριστικά.

Έγιναν διάσημοι για το σνομπισμό τους και τον οργιώδη βίο τους. Το 1952 έχτισαν μια βίλα στο Δάσος της Βουλόνης, στο Παρίσι, η οποία έκτοτε αποκαλείται Βίλα Γουίνδσορ.

Ο Εδουάρδος άφησε την τελευταία του πνοή το 1972 ενώ μετά τον θάνατό του, η Ουάλις έκανε πιο κλειστή ζωή και πέθανε το 1986.

Δώρισε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της στο Ινστιτούτο Παστέρ της Γαλλίας.

edw-wallis-old2

tudors-e1386948545729

Διαβάστε στη “ΜτΧ”:Διάσημες ερωμένες βασιλιάδων από την αρχαιότητα μέχρι τον 20ο αιώνα. Άλλες δοξάστηκαν και άλλες έχασαν το κεφάλι τους. Ποιου βασιλιά ο παράνομος δεσμός ήταν πρόγονος της Λαίδης Νταϊάνα; 

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr
close menu