Την 1η Αυγούστου 1981, στις 12 τα μεσάνυχτα, έπεσε το πρώτο μουσικό video από το αμερικάνικο τηλεοπτικό κανάλι MTV (Music TeleVision). O τίτλος του σημαδιακός: «Video killed the radio star», από ένα άγνωστο τότε pop συγκρότημα, ονόματι Buggles.

To σινγκλ του βρετανικού συγκροτήματος είχε κυκλοφορήσει το 1979 και ακόμη για τη μουσική υπερδύναμη της Μεγάλης Βρετανίας, το χρονικό διάστημα των δύο ετών ήταν απόλυτα εύλογο για να δημιουργηθεί το βίντεο κλιπ.

Έτσι περάσαμε από την εποχή των «Disc Jockeys», στην εποχή των «Video jockeys». Oι πρώτες λέξεις της αναγγελίας ήταν Ladies and Gentlemen Rock ‘n Roll. To αμέσως επόμενο clip ήταν το τραγούδι της Pat Benatar, Υou better run. Περάσαμε πολλά βράδια τότε, βλέποντας σε εικόνα ότι καινούργιο κυκλοφορούσε σε Αγγλία και Αμερική και μάλιστα, με τις πρώτες συσκευές video που είχαν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα, προσπαθούσαμε να τα γράψουμε και να τα κρατήσουμε αρχείο. Αυτά είναι τα δυο πρώτα τραγούδια που μπήκαν με εικόνα στη ζωή μας.

Δια χειρός Slowhand

 

Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ»: Billy Idol, ο σταρ των 80s που μεσουρανούσε στο MTV. Παραλίγο να ακρωτηριαστεί το πόδι του μετά από ένα σοβαρό ατύχημα με τη μηχανή. Πώς έγραψε το «Rebel yell» και το «Dancing with myself»… 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here