Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ είναι ο πιο επιτυχημένος καρτουνίστας όλων των εποχών. Δημιούργησε τα πιο διάσημα κινούμενα σχεδια κι έφερε επανάσταση στον χώρο της παιδικής ψυχαγωγίας, φτιάχνοντας το πρώτο θεματικό πάρκο, την Ντίσνεϊλαντ. Κι όμως, ο αγαπημένος «καρτουνάνθρωπος», στο ξεκίνημα της καριέρας του απολύθηκε, λόγω έλλειψης φαντασίας.

Ο πατέρας του έκανε διανομή εφημερίδων και ο μικρός Γουόλτ τον βοηθούσε. Σε νεαρή ηλικία, ο Ντίσνεϊ εντάχθηκε στο δυναμικό της εφημερίδας Κάνσας Σίτι Σταρ ως σκιτσογράφος.
Τα πρώτα δείγματα του ταλέντου του, τα είχε δείξει σε ηλικία εφτά ετών, όταν γυρνούσε στη γειτονιά του και πουλούσε τα σκιτσάκια του για να βγάλει χαρτζιλίκι.
Τότε τα σχέδιά του γίνονταν ανάρπαστα.
Στην εφημερίδα του Κάνσας όμως, η δουλειά του δεν άρεσε και ο Ντίσνεϊ απολύθηκε πολύ σύντομα, με το επιχείρημα ότι στερείται φαντασίας.
Όπως απέδειξε η μετέπειτα πορεία του, το μόνο που δεν του έλειπε, ήταν η φαντασία.

Λέγεται όμως ότι εμπνεύστηκε τον χαρακτήρα του Μίκυ Μάους από ένα τρωκτικό το οποίο του έκανε «συντροφιά» στο εργαστήριο των σκιτσογράφων αυτής της εφημερίδας. Μόλις απολύθηκε πήρε απένταρος σχεδόν το τρένο για το Χόλυγουντ και όταν τον ρώτησαν ποιος είναι ο σκοπός του ταξιδιού του, ο Ντίσνεϊ απάντησε ότι θα έφτιαχνε κινούμενα σχέδια. Όπως έλεγε ο ίδιος, αντέδρασαν σαν να τους είπε πως θα καθάριζε τουαλέτες.

Η ειρωνεία είναι ότι αργότερα η εταιρία του Ντίσνεϊ, αγόρασε τον όμιλο ΑΒC, στον οποίο ανήκε η εφημερίδα και ο Ντίσνεϊ έγινε αφεντικό αυτών που τον απέλυσαν.
Τι κι αν στο ξεκίνημά του είχε ένα στραβοπάτημα; Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ έκανε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά οι ταλαντούχοι άνθρωποι, που πιστεύουν στο όραμα τους.
Επέμεινε και πέτυχε.

 

Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ»: Οι ταινίες του Μίκυ Μάους που δεν προβλήθηκαν στο ευρύ κοινό, επειδή κάπνιζε, έπινε και κυνηγούσε τη Μίνι. Η φωνή του Μίκυ ήταν του Ντίσνεϋ, που κέρδισε συνολικά 26 Όσκαρ… 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here