«Μάχη του Μαραθώνα, η ανατροπή». Το αποκαλυπτικό βιβλίο που έφερε στο φως νέα στοιχεία για τη μάχη του Μαραθώνα κυκλοφορεί πλέον στα αγγλικά και έχει ήδη σημειώσει καλές πωλήσεις.

«Who really won the battle of Marathon?» διερωτώνται οι συγγραφείς στον τίτλο της αγγλικής έκδοσης. Πρόκειται για το αποκύημα της πολυετούς έρευνας δύο Ελλήνων ιστορικών, του Κωνσταντίνου Λαγού και του Φώτη Καρυανού, που επιχειρεί να ρίξει φως σε όλες τις πτυχές της ιστορικής μάχης, ανατρέποντας όσα στοιχεία ήταν μέχρι σήμερα γνωστά. Στις σελίδες του βιβλίου «Μάχη του Μαραθώνα, η ανατροπή», παρατίθενται αποκαλυπτικά στοιχεία όπως η ακριβής θέση του ελληνικού στρατοπέδου, η συμμετοχή του περσικού ιππικού στη μάχη, ο ρόλος του Μικρού Έλους στην παγίδευση και καταστροφή του περσικού στρατεύματος, καθώς και πώς το αποτέλεσμα της μάχης συνέβαλε άμεσα στην πολιτική ενδυνάμωση των θητών και της Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Το βιβλίο περιέχει αναλυτικούς χάρτες, σκίτσα και σχεδιαγράμματα της μάχης.

Το βιβλίο πωλείται ήδη στα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία της Βρετανίας, ενώ έχει ξεκινήσει η κυκλοφορία του σε Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Από τον Μάρτιο θα πωλείται και στα βιβλιοπωλεία των ΗΠΑ και του Καναδά.

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Ο βάλτος που έσωσε την Αθήνα από τους Πέρσες. Νέα στοιχεία για τη μάχη του Μαραθώνα. Πώς οι Έλληνες παγίδευσαν το ιππικό των Περσών στο έλος της Ν. Μάκρης. Φωτογραφίες και χάρτες των ιστορικών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here