Το Game of Thrones είναι μία από τις σειρές που διακρίνονται για τα πειστικά σκηνικά. Τα εντυπωσιακά τοπία και τα επιβλητικά κτήρια είναι αναπόσπαστο κομμάτι όλων των επεισοδίων και βασικό συστατικό της επιτυχημένης σειράς.

Οι κόσμοι και τα βασίλεια μπορεί να είναι προϊόντα μυθοπλασίας, όμως πολλά στοιχεία τους είναι εμπνευσμένα από την ιστορική πραγματικότητα. Τουλάχιστον τέσσερα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου έχουν εμφανιστεί σε πολλά επεισόδια.

  1. Κολοσσός της Ρόδου

Αριστερά ο «Τιτάνας», δεξιά ο Κολοσσός της Ρόδου. YouTube / Flickr

Ένα πιστό αντίγραφο του αρχαιοελληνικού μυθικού αγάλματος που «φύλαγε» τις πύλες της Ρόδου εμφανίζεται στον τέταρτο κύκλο της σειράς. Τοποθετημένο στην είσοδο του λιμανιού του Μπράαβος, το τεράστιο άγαλμα απεικονίζει τον «Τιτάνα του Μπράαβος».
Στην όψη είναι πανομοιότυπο με τον ιστορικό Κολοσσό της Ρόδου που ανήγειρε πριν από 2.000 χρόνια ο αρχαίος γλύπτης Χάρης ο Λίνδιος. Το άγαλμα της σειράς στέκεται ως «φρουρός» στο λιμάνι και όσοι το προσεγγίζουν με τα πλοία τους, πρέπει αναγκαστικά να περάσουν κάτω από το άνοιγμα των ποδιών του επιβλητικού «Τιτάνα».

  1. Πυραμίδα της Γκίζας

Αριστερά η πυραμίδα του Μιρίν, δεξιά της Γκίζας. YouTube / Wikimedia Commons

Η πυραμίδα της Γκίζας είναι το μοναδικό από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου που επιβιώνει μέχρι σήμερα. Κτίστηκε στην αρχαία Αίγυπτο το 2560 π.Χ  και έχει ύψος 146 μέτρα. Στην πόλη του φανταστικού Μιρίν, το κτίσμα που αναπαριστά την αρχαία πανύψηλη πυραμίδα είναι η πυραμίδα του Μιρίν. Ωστόσο, αυτή τη φορά η μυθοπλασία αντιτίθεται της πραγματικότητας καθώς η πυραμίδα του Game of Thrones δεν χρησιμοποιείται ως βασιλικός τάφος, αλλά ως ανάκτορο.

  1. Φάρος της Αλεξάνδρειας

Αριστερά ο πύργος της Παλιάς Πόλης, δεξιά ο Φάρος της Αλεξάνδρειας. YouTube / Wikimedia Commons

Στην περίπτωση αυτή, η Παλιά Πόλη παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με την Αλεξάνδρεια συνολικά. Η πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος τον 4ο αιώνα π.Χ. για πολλούς αιώνες αποτελούσε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του αρχαίου κόσμου. Ο ψηλός πύργος της Παλιάς Πόλης είναι ένας ξεκάθαρος παραλληλισμός με τον ιστορικό Φάρο της Αλεξάνδρειας. Ακόμα, η τεράστια βιβλιοθήκη που βρίσκεται στο φρούριο του φανταστικού κόσμου παρουσιάζει ομοιότητες με την περίφημη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας που καταστράφηκε ολοσχερώς τον 4ο αιώνα μ.Χ.

  1. Κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας

Αριστερά οι κήποι του Ντορν, δεξιά της Βαβυλώνας. YouTube / Wikimedia Commons

Οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας θεωρούνται ένα βοτανολογικό θαύμα. Αποτελούσαν μέρος των εξωτερικών τειχών της Βαβυλώνας και λέγεται ότι όφειλαν τη δημιουργία τους στον έρωτα ενός βασιλιά για μια γυναίκα. Στο Game of Thrones, οι κήποι του Ντορν αποτελούν επίσης μέρος ενός παλατιού, αυτού του οίκου Μαρτέλ.

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Η Λένα Χίντεϊ του game of thrones, ακολούθησε μια προσφυγοπούλα, μητέρα τριών παιδιών από τη Μόρια ως τη Γερμανία και η ιστορία της είναι συγκλονιστική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here