Η πρώτη πιλοτική εφαρμογή της διαδικασίας πιστοποίησης των κρατικών μουσείων έγινε με τα αρχαιολογικά μουσεία της Άρτας, της Ηγουμενίτσας, των Ιωαννίνων και της Νικόπολης στο στο πλαίσιο του μεταρρυθμιστικού προγράμματος «Ελληνικό Σύστημα Αναγνώρισης και Πιστοποίησης Μουσείων».
Το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε μουσεία της Δυτικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Η διαδικασία για τα τέσσερα Αρχαιολογικά Μουσεία της Ηπείρου ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2021, με τη διενέργεια αυτοψίας από κλιμάκιο των αρμόδιων κεντρικών υπηρεσιών, στην Ήπειρο. Τον Σεπτέμβριο 2023, σε συνέχεια του καθορισμού, από τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, σειράς των, κατ’ ελάχιστον, οριζόντιων προαπαιτούμενων για την απόδοση του Σήματος Πιστοποίησης, οι Εφορείες Αρχαιοτήτων Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας εργάστηκαν συστηματικά για την πλήρωση των κριτηρίων για τα μουσεία αρμοδιότητάς τους.
Πηγή εικόνας: Pexels

Ειδήσεις σήμερα:
- Φρίκη στον Πειραιά. Ομαδικός βιασμός 14χρονης μετά από γνωριμία στο TikTok
- Δίκη για την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα. “Μία μέρα πριν την δολοφονία την παρακολουθούσε. Της είχε εγκαταστήσει GPS στο κινητό”
- Εννέα απεγκλωβισμοί από τη φωτιά της Ραφήνας. Απομακρύνονται οι κάτοικοι από τέσσερις οικισμούς
- Φωτιά στη Λεωφόρο Μαραθώνος. Μήνυμα από το 112
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ