Εκτός από την Ίο και την Πάρο στα «κόκκινα» νησιά εντάσσεται πλέον και η Τήνος. Στην Κρήτη είπε ότι η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη και ειδικά στο Ρέθυμνο έχει σταθεροποιηθεί.
Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης, ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος υπάρχουν νησιά στα οποία η θετικότητα κυμαίνεται από 4% έως και 5,5% λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εκεί έχουμε ήδη ένα πρόβλημα. Θα πρέπει να περιοριστεί το φαινόμενο».
Αναφερόμενος στα περιοριστικά μέτρα τα οποία ίσως χρειαστεί να ληφθούν, όπως έγινε στην Μύκονο, είπε ότι απαιτείται να ελεγχθεί η κατάσταση σε αυτά τα νησιά για να μην οδηγηθούν σε lockdown και πρότεινε σε πρώτη φάση να γίνει μια πολύ καλή ενημέρωση των τοπικών αρχών, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι επιχειρηματίες, οι τουρίστες και οι κάτοικοι.
Συνεχίζοντας ο κ. Γώγος τόνισε πως σε αντίθεση με τα νησιά, η επιδημιολογική εικόνα της υπόλοιπης χώρας είναι σταθερή.
Όπως είπε παρατηρείται μια αυξημένη πίεση στο Σύστημα Υγείας αλλά στις κλινικές και όχι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.
Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου
Ειδήσεις σήμερα:
- Η Μαρία Καρυστιανού καταγγέλλει πως άγνωστοι απείλησαν την οικογένειά της. Τι κατέθεσε στη Δίωξη
- Το Ιράν προετοιμάζει την μεγαλύτερη πυραυλική επίθεση στην ιστορία κατά ισραηλινού εδάφους. «Να μιλήσουν άμεσα πριν να είναι αργά» λέει ο Τραμπ
- Φωτιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα. Από μια καρακάξα φαίνεται ότι ξεκίνησε η πυρκαγιά
- Το κτίριο της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης στόχος ισραηλινής επίθεσης (Βίντεο)
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ