Τα 11 νησιά με 90% πληρότητα τον Αύγουστο. Ρεκόρ κρατήσεων για εξωτερικό οι Έλληνες

Τα 11 νησιά με 90% πληρότητα τον Αύγουστο. Ρεκόρ κρατήσεων για εξωτερικό οι Έλληνες

Με αισιοδοξία υποδέχεται ο τουριστικός κόσμος της χώρας τον Αύγουστο, τον πλέον παραγωγικό μήνα της σεζόν σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις και τα έσοδα.

Με φόντο το μαύρο σκηνικό σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, τη Ρόδο, τα ελληνικά νησιά υποδέχονται τους χιλιάδες τουρίστες προβάλλοντας το καλύτερο πρόσωπο της ελληνικής φιλοξενίας. Με πληρότητα που ξεπερνά το 90% στις περισσότερες των περιπτώσεων οι νησιωτικοί προορισμοί πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια τουριστική σκακιέρα και εφέτος.

“Αυτές τις  μέρες όλοι οι προορισμοί θα περπατήσουν. Και ειδικά τον Αύγουστο”

Στο ερώτημα, αν η καταστροφική πυρκαγιά στην Ρόδο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την εφετινή τουριστική χρονιά συνολικά, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξιδιωτικών Γραφείων Λύσανδρος Τσιλίδης επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η καρδιά της καλοκαιρινής περιόδου και ειδικά ο Αύγουστος δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στις τουριστικές ροές προς την Ελλάδα. “Αυτές τις  μέρες όλοι οι προορισμοί θα περπατήσουν. Και ειδικά τον Αύγουστο”, αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: “Ο χρόνος θα βοηθήσει να ξεπεραστούν πολλά θέματα που ενέσκηψαν,  όπως και στις προηγούμενες κρίσεις που έχει αντιμετωπίσει ο ελληνικός τουρισμός”.

Προς επίρρωση της παραπάνω διαπίστωσης  ο κ. Τσιλίδης σημειώνει ότι δεδομένης της κορύφωσης της τουριστικής σαιζόν σε όλους τους ανταγωνιστικούς προορισμούς της Ελλάδας, πολύ δύσκολα θα μπορούν όσοι έχουν προγραμματίσει διακοπές στην Ελλάδα να αλλάξουν το ταξίδι τους για κάπου αλλού. Την επόμενη εβδομάδα ωστόσο,  τα ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία έχουνε μία έκτακτη σύσκεψη με το ευρωπαϊκό τους όργανο την ECTAA (European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations ) για άντληση ασφαλών στοιχείων του τι μέλλει γενέσθαι.

Εστιάζοντας στην διαχείριση της κρίσης στην Ρόδο ο κ. Τσιλίδης εγκαλεί όσους δήλωσαν ότι τα τουριστικά γραφεία δεν βοήθησαν τους πελάτες τους στις πληγείσες περιοχές και σημειώνει:  Τα ταξιδιωτικά γραφεία είναι καθημερινά στις επάλξεις δεν έχουν εγκαταλείψει κανένα πελάτη. Πώς θα επέστρεφαν στις πατρίδες τους, αν δεν βοηθούσαν τα τουριστικά γραφεία διερωτάται, ο κ. Τσιλίδης.

Κρήτη η πρώτη δύναμη στον ελληνικό τουρισμό

Εστιάζοντας στους νησιωτικούς προορισμούς που πρωταγωνιστούν στις τουριστικές ροές, για μια ακόμη χρονιά η Κρήτη είναι η πρώτη δύναμη στο ελληνικό τουριστικό στερέωμα. Και εφέτος, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κρήτης, Μανόλης Τσακαλάκης θα φτάσει τα 6 εκατομμύρια αφίξεις περίπου, 10% αυξημένες σε σχέση με πέρυσι.

Παρά τον μεγάλο αριθμό των αφίξεων, τα θετικό πρόσημο στα έσοδα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων τίθεται εν αμφιβόλω, απόρροια των χαμηλότερων διανυκτερεύσεων, όπως αναφέρει ο κ. Τσακαλάκης. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που σφραγίζει την τουριστική χρονιά εφέτος πανελλαδικά, κάτι που στην Κρήτη γίνεται εντονότερο, απόρροια της προσθήκης χιλιάδων νέων κλινών στο υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο του νησιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 180.000 υφιστάμενες ξενοδοχειακές κλίνες έχουν προστεθεί την τελευταία πενταετία 40.000 νέες ξενοδοχειακές και 125.000 κλίνες στην Βραχυχρόνια.

Σε κάθε περίπτωση το μεγάλο στοίχημα αφορά την επόμενη μέρα της Κρήτης, στο αν δηλαδή μπορούν οι υφιστάμενες υποδομές του νησιού να ανταποκριθούν στην γεωμετρική αύξηση των αφίξεων, που εκτιμάται ότι θα σημειωθεί την επόμενη 10ετία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το νέο αεροδρόμιο θα μπορεί να εξυπηρετεί 18 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Μύκονος και Σαντορίνη: Σταθερά ψηλά

Σταθερά ψηλά σε δημοφιλία σε παγκόσμιο επίπεδο παραμένουν η Μύκονος και η Σαντορίνη σύμφωνα με δημοσιεύματα και έρευνες που είδαν το φώς της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα στο εξωτερικό, σύμφωνα με την  εταιρία επικοινωνίας  MTC GROUP. Αυτή την περίοδο οι πλέον κοσμοπολίτικοι προορισμοί κινούνται με υψηλή πληρότητα και η ανεύρεση δωματίου σε αυτά είναι δύσκολη υπόθεση, όπως τονίζεται από φορείς των νησιών.

Πέρα από το Lonelyplanet που κατέταξε τα δύο νησιά στους δημοφιλέστερους προορισμούς και την πρόσφατη έρευνα του διεθνούς τουριστικού πράκτορα CV Villas από τη Νότιο Αφρική, ακόμα και η βρετανική Telegraph που είχε πριν λίγο καιρό δημοσιεύσει αρνητικό άρθρο για τις τιμές στη Μύκονο, λίγες ημέρες μετά έγραψε ότι “προσπάθησε σε ένα αφιέρωμα να βάλει σε… τάξη 20 από τις καλύτερες ελληνικές ακρογιαλιές, λαμβάνοντας υπ’ όψιν πολλά κριτήρια. Από την προσβασιμότητα, τις τιμές, τα αξιοθέατα και φυσικά το τοπίο”.  Εκεί, η Μύκονος βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα (7η θέση).

Τα 11 νησιά με πληρότητα πάνω από 90% τον Αύγουστο

Στο μεταξύ σε δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ φορείς 11 νησιών που και εφέτος ποντάρουν στον τουρισμό για να τονώσουν την εγχώρια οικονομία ευελπιστούν οι εκτιμήσεις τους για υψηλή πληρότητα να επιβεβαιωθούν και στην πράξη τον επόμενο μήνα.

Λειψοί: Στο 100% η πληρότητα

«Η ανταπόκριση των τουριστών στο βιώσιμο κάλεσμα μας είναι μεγάλη και οι κρατήσεις για τους Λειψούς έχουν ανοδική πορεία με την πληρότητα στο νησί της Καλυψούς να εκτιμάται πως θα “ αγγίξει”  το 100% τον Αύγουστο και το ενδιαφέρον για τον Σεπτέμβριο να είναι πολύ ζωηρό», σχολιάζει ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.

Σάμος και Λέσβος με υψηλή πληρότητα τον Αύγουστο

«Θετικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνουμε για την εξέλιξη της σεζόν. Η επισκεψιμότητα αναμένεται να είναι μεγάλη για Αύγουστο αλλά και Σεπτέμβριο. Όλο το προηγούμενο διάστημα έχουμε εργαστεί ώστε η Σάμος να βρίσκεται στην τουριστική επικαιρότητα. Έλληνες, Ολλανδοί, Σκανδιναβοί, Γερμανοί και άλλες αγορές θα επιλέξουν το νησί μας για ποιοτικές αλλά όχι υπερτιμημένες ταξιδιωτικές εμπειρίες», τόνισε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ανατολικής Σάμου, Δέσποινα Κάιλα. Είναι χαρακτηριστικό ότι και η Αφροδίτη Βατή αντιδήμαρχος τουρισμού δυτικής Λέσβου κάνει λόγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για πληρότητα πάνω από 90% τον Αύγουστο.

Ιος: Καλή προοπτική παρουσιάζει και ο Σεπτέμβριος

«Ανοδική είναι η δυναμική που εμφανίζει η Ίος για τη φετινή σεζόν. Η αρχική στασιμότητα σε εθνικό επίπεδο, δεν ανέκοψε την πορεία του νησιού που εμφάνισε σημαντική αύξηση των αφίξεων 14,8% τον Μάιο και 21% τον Ιούνιο, σε σύγκριση με το 2022. Για το επόμενο διάστημα οι πληρότητες θα είναι πολύ υψηλές, ενώ καλή προοπτική παρουσιάζει και ο Σεπτέμβριος», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ιητών Πλούτωνας Κοριτσιάδης.

Σκόπελος: Η πληρότητα  θα ανέλθει στο 90% έως και 100% για τον Αύγουστο

«Η σεζόν έχει ξεκινήσει για τη Σκόπελο από τον Μάιο και πρόκειται να συνεχιστεί με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς μέχρι τον Οκτώβριο. Η πληρότητα θα ανέλθει στο 90% έως και 100% για τον Αύγουστο, ενώ το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο από Έλληνες, Βρετανούς, Γερμανούς, Αυστριακούς, Σκανδιναβούς, Ολλανδούς και πολλές ακόμη αγορές», αναφέρει η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου Ιωάννα Ευσταθίου.

Αστυπάλαια : Η πρόβλεψη για τις πληρότητες τον Αύγουστο “δείχνει” 98% ή 99 %

«Στην Αστυπάλαια, η πρόβλεψη για τις πληρότητες τον Αύγουστο “δείχνει” 98% ή 99 % και σε κάποια διαστήματα “αγγίζει” το 100%. Εντύπωση προκαλεί πως νέες αγορές του εξωτερικού, όπως οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ισπανία και η Αυστραλία  δείχνουν πλέον την προτίμηση τους στην πεταλούδα του Αιγαίου. Σημαντικό ρόλο φαίνεται πως έχουν διαδραματίσει η διεθνής προβολή από το καινοτόμο πρόγραμμα “Αστυπάλαια: Πράσινο και Βιώσιμο Νησί”, καθώς και οι στοχευμένες προωθητικές ενέργειες του Δήμου», δήλωσε ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας.

Άνδρος: Με 90% πληρότητα θα τρέξει τον Αύγουστο

Αισιοδοξία για την εξέλιξη της σεζόν εκπέμπει και ο τουρισμός στην Άνδρο. Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης, «εκτιμάται πως οι πληρότητες για τον Αύγουστο θα κυμανθούν σε υψηλά επίπεδα της τάξης του 90%, ενώ ευοίωνη είναι και η προοπτική για τον Σεπτέμβριο. Ελλάδα, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Σκανδιναβία αλλά και Ισραήλ, αγορές που ο Δήμος και οι επαγγελματίες έχουν στοχεύσει κατά καιρούς, είναι εκείνες που διαμορφώνουν κυρίως το τοπίο της επισκεψιμότητας».

Κάλυμνος: Σαιζόν και τον Οκτώβριο

Τη θετική εικόνα για την Κάλυμνο μεταφέρει ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης: «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων,  η πληρότητα στα ξενοδοχεία τον Αύγουστο αναμένεται να “αγγίξουν” το 90% με 95%. Ο Σεπτέμβριος φαίνεται πως θα έχει εξίσου καλή πορεία, ενώ και τον Οκτώβριο το πανέμορφο νησί των σφουγγαράδων με τις διαφορετικές επιλογές που προσφέρει πέραν της χαλάρωσης και της διασκέδασης όπως του αναρριχητικού και καταδυτικού τουρισμού, προβλέπεται να έχει πληρότητα της τάξης του 80%».

Σίφνος: Η υψηλή πληρότητα θα επεκταθεί και τον Σεπτέμβριο

Σύμφωνα με τη Δήμαρχο Σίφνου Μαρία Ναδάλη, «παρά τις αντιξοότητες της φετινής χρονιάς, η Σίφνος ”έσπασε” δύο διαδοχικά ρεκόρ σημειώνοντας τις υψηλότερες αφίξεις σε ορίζοντα δεκαετίας για τον Μάιο και τον Ιούνιο με συνολική αύξηση 10,6%, συγκριτικά με πέρυσι. Οι προβλέψεις για τη συνέχεια είναι ενθαρρυντικές με υψηλές πληρότητες που θα επεκταθούν και τον Σεπτέμβριο, ενώ οι κρατήσεις συνεχίζονται».

Κάρπαθος: Σημείωσε αύξηση αφίξεων 20% και 15% για τον Μάιο και τον Ιούνιο αντίστοιχα

«Προμηνύεται μια πολύ δυναμική σεζόν για την Κάρπαθο από πλευράς αφίξεων. Η δουλειά η οποία έγινε τον προηγούμενο χρόνο από την πλευρά του Δήμου αποφέρει καρπούς και οι πληρότητες για τον Αύγουστο είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Η “μουδιασμένη” εκκίνηση της Ελλάδας δεν επηρέασε τις επιδόσεις του προορισμού που σημείωσε αύξηση αφίξεων 20% και 15% για τον Μάιο και τον Ιούνιο αντίστοιχα, έναντι του 2022», επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου Μανώλης Παραγυιός.

Πάρος: Ο Ιούλιος κινήθηκε με πληρότητα πάνω από 90%

Ήδη από τον περασμένο Μάρτιο είχε ανοίξει η σεζόν για το κυκλαδίτικο νησί με τις προβλέψεις να μιλούν για διατήρηση της κίνησης και πέρα από τον Οκτώβριο. Ο Ιούλιος κινήθηκε με πληρότητα πάνω από 90% ενώ και τον Αύγουστο δεν θα πέφτει καρφίτσα στο νησί.

Νάξος: Στο 90% η πληρότητα για τον Αύγουστο

«Αυξημένες κατά 12,5% ήταν οι ακτοπλοϊκές αφίξεις για τον Ιούνιο στη Νάξο σε σύγκριση με πέρυσι σημειώνοντας ιστορικό υψηλό των τελευταίων 10 ετών τουλάχιστον, ενώ η πρόβλεψη για το επόμενο διάστημα είναι πως οι πληρότητες θα ξεπεράσουν το 90%. Η Νάξος των πολλών επιλογών εδραιώνεται ως ένας αξιόπιστος και απολαυστικός προορισμός», υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Κατσαράς.

Σε κάθε περίπτωση η τουριστική βιομηχανία της χώρας θα κάνει “ταμείο” στο τέλος της σεζόν, με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων, να σημειώνουν ότι σε μια τόσο απρόβλεπτη χρονιά, μόνο απολογισμοί χωρούν και όχι εκτιμήσεις για το τελικό αποτέλεσμα της.

Ρεκόρ κρατήσεων στο εξωτερικό οι Έλληνες

Παράλληλα, για ταξίδια στο εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ετοιμάζονται οι Έλληνες τον Αύγουστο, με την ταξιδιωτική κίνηση να είναι αυξημένη κατά 20% σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με της εκτιμήσεις της Ένωσης των Τουριστικών Γραφείων της Ελλάδας (FedΗΑΤΤΑ), ο Αύγουστος θα κινηθεί σε πολύ καλύτερα επίπεδα έναντι του Ιουνίου και του Ιουλίου και, σε γενικές γραμμές, αναμένεται να διαμορφωθεί στο +20% σε σύγκριση με το 2022.

Τα στοιχεία που καταγράφουν τα μέλη της FedHATTA δείχνουν οι Έλληνες ταξιδιώτες έχουν εξαντλήσει τα περισσότερα διαθέσιμα πακέτα για Ευρωπαϊκούς προορισμούς, με τους δημοφιλέστερους να είναι η Κεντρική Ευρώπη, η Ιταλία, η Γαλλία – και ιδιαίτερα το Παρίσι – η Βαρκελώνη και οι Σκανδιναβικές χώρες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολύ περιορισμένες πλέον διαθεσιμότητες σε ξενοδοχεία και αεροπορικές θέσεις. Μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν και μακρινοί προορισμοί όπως οι ΗΠΑ, Λατινική Αμερική, Νοτιανατολική Ασία, Ταϋλάνδη και Σαουδική Αραβία.

Ποια είναι η κίνηση στο εσωτερικό

Όσον αφορά το εσωτερικό της χώρας, παρ’ όλο που η δυσχερής επικαιρότητα φαίνεται να προκαλεί μια σύντομη στάση αναμονής, αναμένεται να κινηθεί ομαλά μέσα στον Αύγουστο, τον κατά παράδοση μήνα διακοπών των Ελλήνων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Έλληνες προτιμούν και φέτος ταξίδια σε δημοφιλείς προορισμούς του Ιονίου, στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη, αλλά και στην Αστυπάλαια, τη Λήμνο κ.α., με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των αποδράσεών τους για το 2023 ότι επέλεξαν οικονομικότερους τρόπους για τις διακοπές τους.

Τα επίπεδα τιμών των οργανωμένων διακοπών στο Ιόνιο κυμαίνονται, ενδεικτικά, από 300 ευρώ στη Ζάκυνθο έως 330 ευρώ στην Κεφαλονιά για τέσσερις διανυκτερεύσεις, με 7 διανυκτερεύσεις στην Κέρκυρα να κοστίζουν περίπου 520 ευρώ και με τις πέντε διανυκτερεύσεις στην Πρέβεζα να στοιχίζουν 450 ευρώ. Στις Κυκλάδες: 4 διανυκτερεύσεις στη Σαντορίνη κοστίζουν 600 ευρώ ενώ στην Πάρο 335 ευρώ, με 6 διανυκτερεύσεις στη Ρόδο να φτάνουν τα 663 ευρώ (κανονικές τιμές).

Στο βόρειο Αιγαίο και τις Σποράδες: 4 διανυκτερεύσεις στη Χίο κοστίζουν 495 ευρώ, στη Λήμνο 480 ευρώ, στη Λέσβο 425 ευρώ και στην Ικαρία 505 ευρώ. Παράλληλα, δύο διανυκτερεύσεις στη Σάμο ανέρχονται σε 495 ευρώ και τρεις στη Σκύρο 355 ευρώ.

Πόσο κοστίζουν τα ταξίδια στο εξωτερικό

Την ίδια ώρα, οι τιμές των οργανωμένων πακέτων στις πιο περιζήτητες Ευρωπαϊκές πόλεις είναι σε γενικές γραμμές ελκυστικές. Ενδεικτικά, 4 διανυκτερεύσεις στο Λονδίνο κοστίζουν 390 ευρώ, στο Παρίσι 550 ευρώ, στη Λισαβόνα 490 ευρώ, ενώ τρεις διανυκτερεύσεις στη Βενετία έχουν κοστος 310 ευρώ, στο Άμστερνταμ 670 ευρώ και στη Λάρνακα 220 ευρώ.

Οι διακοπές στην Κωνσταντινούπολη κοστίζουν 670 ευρώ για πακέτο τεσσάρων ημερών, ενώ στην Καππαδοκία 630 ευρώ. Επιπλέον, για μεγαλύτερης διάρκειας ταξίδια στην Ευρώπη, οι τιμές για Γαλλική Ριβιέρα (4 διανυκτερεύσεις), Ντουμπρόβνικ (6), Βουκουρέστι (6), Πολωνία (6) και Πορτογαλία (7), διαμορφώνονται, κατά μέσο όρο, σε 870 ευρώ, 445 ευρώ, 425 ευρώ, 795 ευρώ και 1.095 ευρώ αντίστοιχα.

Προσφορές εντοπίζονται και στους μακρινούς προορισμούς με το μέσο κόστος για 7 ημέρες στη Ν. Υόρκη να ανέρχεται σε 1.225 ευρώ, στο Τορόντο (8 ημέρες) σε 2.125 ευρώ, ενώ Μαρόκο, Νείλος, Ουζμπεκιστάν, Μπαλί και Ινδία (πακέτα από 6 έως 9 διανυκτερεύσεις) προσφέρονται έναντι 990 ευρώ, 1.180 ευρώ, 1.190 ευρώ, 850 ευρώ και 1.120 ευρώ αντίστοιχα.

Οι τιμές πακέτων με τέσσερις διανυκτερεύσεις για Ντουμπάι και Κάιρο έχουν κόστος που ανέρχεται σε 899 ευρώ και 565 ευρώ αντίστοιχα, ενώ έξι διανυκτερεύσεις σε Μαλδίβες και Σεϋχέλλες κοστίζουν 1.560 ευρώ και 1.325 ευρώ αντίστοιχα.

Τέλος, για ταξίδια μεγαλύτερης διάρκειας εντοπίζονται πακέτα στο Περού (13 ημέρες, 2.690 ευρώ), στη Βραζιλία (15 ημέρες, 3.090 ευρώ), στα Γκαλαπάγκος (16 ημέρες, 4.290 ευρώ) και στη Σιγκαπούρη (11 ημέρες, 889 ευρώ).

Ανθεκτική η ελληνική αγορά ταξιδίων

Ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, δήλωσε: «Η Ελληνική αγορά ταξιδίων, παρά τις προκλήσεις σε γεωπολιτικό, οικονομικό, περιβαλλοντικό και ανθρωπιστικό επίπεδο, επιδεικνύει σημαντική ανθεκτικότητα. Οι Έλληνες ταξιδιώτες δημιουργούν ένα πολύ θετικό κλίμα στην αγορά, καθώς έχουν μεγάλη διάθεση για διακοπές και αποδράσεις εντός και εκτός Ελλάδας, ως αποτέλεσμα του revenge travel μετά την πανδημία.

Η ζήτηση για ταξίδια ξεκίνησε αμέσως μετά τις εκλογές, προς το παρόν σταθεροποιείται και αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στον Αύγουστο, όπου περιμένουμε και το μεγαλύτερο κύμα ταξιδιών. Τα Ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία, ως βασικός διακινητής του παγκόσμιου τουρισμού, παραμένουν η καλύτερη επιλογή για ξέγνοιαστες διακοπές χωρίς προβλήματα και με πολύ προβλέψιμο οικονομικό αντίτιμο, και για αυτό συνιστούν την ιδανική επιλογή για κάθε ταξιδιώτη».

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.